Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Europa League(5η αγωνιστική): Πολλά με λίγα.

 Επιμέλεια:

Ανδρέας Ανδρεάδης


Καλησπέρα σας και καλό μήνα .Ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στηριξή σας, που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.Είπα σήμερα να ασχοληθώ με τους ομίλους του Europa League και να κάνω κάποιες αναλύσεις που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.


1ος Όμιλος

Ελβετοί και Ρουμάνοι στα ''χαρακώματα''


Ρόμα - Γιουνγκ Μποις (2,00-3,50-3,75): Πρώτη στον όμιλο η ιταλική ομάδα, και με έναν βαθμό απόψε σφραγίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Με απουσίες οι Ελβετοί , που φιγουράρουν στη δεύτερη θέση του ομίλου στο +3 από την Κλουζ. Θεωρώ ότι μια ισοπαλία δεν θα χάλαγε κανέναν απ' τους δυο . Χ στο 3,50.


Κλουζ - ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1,60-3,80-6,00): Στη ρίτη θέση του ομίλου οι Ρουμάνοι , που στο πρωτάθλημα δυσκολεύονται ως τώρα , ειδικά εντός έδρας. Στο -3 από τους δεύτερους Ελβετούς, θέλουν μόνο νίκη απόψε για να ελπίζουν στην πρόκριση. Το μυαλό τους όμως θα είναι και στο Ολύμπικο στο αποτέλεσμα Ρόμα - Γιουνγκ Μπόις. Οι Βούλγαροι από καιρό έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Οι δυο ήττες από τη Γιουνγκ Μποις αυτόματα την έθεσαν εκτός νυμφώνος. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο -5 από την ισόβια πρωταθλήτρια, Λουντογκόρετς. Πιθανό ροτέισον σήμερα για τους φιλοξενούμενους. Άσσος στο 1,60.


2ος Όμιλος

Όλα σε ισορροπία.


Άρσεναλ - Ραπίντ Βιέννης (1,45-4,75-6,50): Η πρωτόπορος Άρσεναλ μετά τις διπλές νίκες επι της Μόλντε σφράγισε το εισιτήριο της για τους 32 του Europa . Το βάρος πιθανότατα θα πέσει στο πρωτάθλημα για να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος (στο -5 από τη τετράδα του Champions League). Στο πρωτάθλημα έχει να κερδίσει από 1 Νοέμβρη (0-1 με τη Μάντσεστερ Γιουναιτεντ). Η ήττα από τη Γουλβς με 1-2 στο Λονδίνο , έφερε τριγμούς στην ομάδα. Στον αντίποδα, η Ραπίντ βρίσκεται να διεκδικεί από τη Μόλντε τη δεύτερη θέση μετά τις δυο νίκες επι της Ντάνταλκ . Ισόβαθμη με τους Βίκνγκς η αυστριακή ομάδα παίζει εκτός με την Άρσεναλ και το τελικό στη Βιέννη με τους Νορβηγούς. Στο -4 από την κορυφή στο αυστριακό πρωτάθλημα. Χωρίς το σκόρερ της Ταξιάρχη Φούντα ταξίδεψε στο Λονδίνο.  Πιθανή η κόντρα στον αγώνα.


Μόλντε - Ντάνταλκ (1,25-6,00-12,00) : Πολλά με λίγα στη Νορβηγία. Η δευτεραθλήτρια του πρωταθλήματος θα παίξει ξανά του χρόνου στο europa league, αφού έχασε τα εγχώρια σκήπτρα από την ασταμάτητη Μπόντο Γκλιμτ που πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Απ' την άλλη , η σταχτοπούτα Ντάνταλκ χωρίς βαθμό στον όμιλο, θα προσπαθήσει να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση χωρίς άγχος και σκοπιμότητες. Προτείνω το over 3,5 στο 1,95.



3ος Όμιλος

Η τελευταία πινελιά...


Σλάβια Πράγας - Χάποελ Μπιρ Σεβά (1,25-6,25-11,00) : Έπαιξε έξυπνα στη Νίκαια με τη Νις και με τρεις αντεπιθέσεις , πανηγύρισε το διπλό και σφράγισε εν πολλοίς την παρουσία της στην επόμενη φάση. Θέλει τη νίκη για να απαλλαγεί μια και καλή . Η Χάποελ έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες , καθώς μόνο με νίκη απόψε και νίκη τη τελευταία αγωνιστική μπορεί να ελπίζει σε ισοβαθμία υπέρ της. Σχεδόν απίθανο σενάριο. Άσσος και όβερ στο 1,70.


Νις - Μπάγερν Λεβερκούζεν (5,50-4,50-1,53) : Mε απουσίες θα παραταχθούν μεσοεπιθετικά οι Γάλλοι , οι οποίοι πιθανότατα να αποχαιρετήσουν απόψε τη διοργάνωση. Η Λεβερκούζεν με ισοπαλία σφραγίζει την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης. Παρα ταύτα , θα εμφανιστεί με 7 απουσίες. Οπότε δεν μπλέκουμε, no bet.



4ος Όμιλος

Τυπική διαδικασία.


Ρέιτζερς - Σταντάρ Λιέγης (1,40-4,75-7,50): Mέχρι το 77' βρισκόταν κοντά στη μεγαλύτερη νίκη από την επανεμφάνιση της στα ευρωπαικά δρώμενα μετά το 2-0 επι της Μπενφίκα . Όμως σε 15 λεπτά, έχυσε την καρδάρα με το γάλα και το τελικό 2-2 την άφησε με πικρή γεύση. Θέλει να τελειώσει από απόψε την πρόκριση με τους Βέλγους . Τα ρέστα τους παίζουν οι φιλοξενούμενοι , που έχουν ως μοναδικό σκοπό τη νίκη για να συνεχίζουν να ελπίζουν . Ρίσκο το γκολ γκολ στο 1,95.


Μπενφίκα - Λεχ Πόζναν (1,25-6,50-10,00) : Από την κόλαση στο παράδεισο , βρέθηκαν οι Λουζιτανοί στο άιμπροξ και λίγο έλειψαν να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι . Στο πρωτάθλημα στο -4 από την πρωτοπόρο συμπολίτισσα Σπόρτινγκ. Οι Πολωνοί , φέτος απογοητεύουν στο πρωτάθλημα (-11από την κορυφή και δίνουν προτεραιότητα στις εγχώριες υποχρεώσεις. Δε θα ασχοληθούμε συνεπώς.


5ος Όμιλος 

Γρανάδα η ''ρυθμιστής''

Γρανάδα - PSV Αιντχόφεν (2,45-3,30-2,85): Μετά τη νίκη απέναντι στην Ομόνοια , οι Ισπανοί βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εντός των τειχών , έχει χάσει αρκετά απ' τις δυνάμεις της . Δε μπορεί να κρατήσει δυο καρπούζια σε μια μασχάλη. Χωρίς τον Γκοναλόνς , δείχνει μισή. Οι Ολλανδοί είναι απ' την άλλη , ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Με ανατροπή στο β' ημίχρονο κέρδισαν τον ΠΑΟΚ με 3-2 και θα παλέψουν απόψε για το θετικό αποτέλεσμα , ενώ παράλληλα θα έχουν και τα αυτιά τους στην Κύπρο. Γκολ γκολ στο 1,85 και ο θεός βοηθός.


Ομόνοια - ΠΑΟΚ (6,00-4,00-1,57): Aυτοκτόνησε στην Ολλανδία . Μετά το 0-2 στο πρώτο 20λεπτο, ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε και τώρα δεν έχει περιθώρια για λάθος απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Στο πρωτάθλημα αρχίζει να βρίσκει κάπως τα πατηματά του. Οι '' πράσινοι'' δε δείχνουν να μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους . Αμυντικά σκληροτράχηλη ομάδα και επιθετκά δυσκοίλια στο γκολ . Διπλό και αντερ στο 3,10.


6ος Όμιλος

Στο φώτο φίνις.

ΑΖ - Νάπολι (4,10-3,75-1,83): Σε λεπτές ισορροπίες ο όμιλος. 9 βαθμοί η Νάπολι και από 7 Αλκμααρ και Σοσιεδάδ στο πιο συναρπαστικό όμιλο μέχρι τώρα. Οι Ολλανδοί στο πρωτάθλημα δε θυμίζουν τον περσινό σίφουνα και βρίσκονται στο -10 από τον Άγιαξ. Θέλουν απόψε τη νίκη για να νιώθουν πιο ήρεμοι στο τελευταίο αγώνα με τη Ριεκα την επόμενη βδομάδα.Οι Ιταλοί ξέσπασαν με τεσσάρα κόντρα στη Ρόμα για το πρωτάθλημα, στο δικό τους αντίο για τον Ντιέγκο Μαραντόνα που μεσουράνησε στην ομάδα του ιταλικού νότου. Με τις δυο νίκες απέναντι στη Ριέκα βρέθηκαν σε θέση ισχύος και με νίκη απόψε θ σφραγίσουν την πρόκριση. Ποντάρω στο διπλό και γκολ γκολ στο 2,05.


Σοσιεδάδ - Ριέκα (1,14-7,50-21,00) : Eίναι από τις περιπτώσεις πολλά με λίγα. Τεράστια διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων, οπότε πάσο.


7ος Όμιλος

Η Μπράγκα έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι.

ΑΕΚ - Μπράγκα (2,87 - 3,60 - 2,35): Συντριβή της ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική από τη Ζόρια με 10 παίχτες. Ουσιαστικά , καθάρισε με τις ελπίδες της για Ευρώπη και θα επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα. Χωρίς τον Τσιγκρίνσκι, Λόπες και Σάκχοφ δυσκολεύει αφόρητα η αποστολή της. Οι Πορτογάλοι με ισοπαλία σήμερα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εξασφαλίζουν την πρόκριση και ίσως να μη φορτσάρει τόσο. Στη δεύτερη θέση φιγουράρει στο πρωτάθλημα με εκπληκτική πορεία. Ρίσκο το Χ στο 3,60.


Ζόρια - Λέστερ (5,25-3,80-1,66) : Μεγάλο διπλό που της δίνει δικαίωμα να ελπίζει σε πρόκριση το 0-3 επι της ΑΕΚ . Με τακτικό παιχνίδι και αρκετή τύχη πήρε το διπλό και τώρα παίζει με την πρωτοπόρο του ομίλου τα ρέστα της. Σχεδόν εξασφαλισμένη η Λέστερ, στο 3-3 με τη Μπράγκα φαινόταν επιεικώς αδιάφορη. Θα ρισκάρω στο 1Χ και ότι γίνει.



8ος Όμιλος

Όλα ρευστά ....

Λιλ - Σπάρτα Πράγας (1,36-5,50-7,00) : H Λιλ ηγείται του ομίλου με βραχεία κεφαλή έναντι των διώκτων της. Με τους 4 βαθμούς που απέσπασε απ' τη Μίλαν , ξέρει ότι την έχει σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ακολουθεί στο πρωτάθλημα το δύσκολο παιχνιδι με αντίπαλο τη Μονακό . Πολύ πιθανό σήμερα να είναι ελαστική με τη Σπάρτα και να σφραγίσει την πρόκριση στη Γλασκώβη την άλλη Πέμπτη. Η Σπάρτα , ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση καθώς τη τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τους Ιταλούς εντός έδρας . Θα επιδιώξει και αυτή με τη σειρά της το θετικό αποτέλεσμα για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης . Ενδιαφέρον το G/G στο 2,10.


Μίλαν - Σέλτικ (1,25-6-11,00) : Στο πρωτάθλημα προελαύνει , στην Ευρώπη όμως ζορίζεται. Επιτακτική η ανάγκη για νίκη με τους Κέλτες, διότι αλλιώς θα δει την προοπτική ευρωπαικής διάκρισης να ξεθωριάζει. Οι Σκωτσέζοι μετά από χρόνια έπεσαν απ' την κορυφή στο πρωταθλημα και βλέπουν τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια ως ευκαιρία για δοκιμές και απόκτηση εμπειριών. Xωρίς το Ζλάταν , το όβερ είναι ρευστό και ο άσσος στα τάρταρα, οπότε μακριά.


9ος Όμιλος

Κούρσα για τρεις.


Σίβασπορ - Βιγιαρεάλ (5,50-4,00-1,60) :  Πήρε αυτό που ήθελε η Σίβασπορ από τα δυο παιχνίδι με το ''αδελφακι'' της Καραμπάγκ και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις την παρθενική της παρουσία στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Άσχημα τα μαντάτα στο πρωτάθλημα στο +1 μόλις απ' την επικίνδυνη ζώνη. Η Βιγιαρεάλ απ' την άλλη θυμίζει τις παλιές τις δόξες . 3η στο πρωτάθλημα και ένα βήμα από την πρόκριση στην επόμενη φάση. Over σε αυτό το ζευγάρι.


Καραμπάγκ - Μακάμπι Τ.Α (5-3,75-1,70) : Άποντοι οι αζέροι μέχρι στιγμής, έκαναν τη δουλειά τους στο διασταύρωμα με τη Σίβασπορ και τώρα υποδέχονται τους Ισραηλινούς του Γιώργου Δώνη.  Οι κίτρινοι επιδιώκουν το διπλό για να πάει σε δυο αποτελέσματα στο τελικό με τους Τούρκους. Το διπλό από 1,95 κατρακύλησε στο 1,70 . 


10ος Όμιλος

Όμιλος για δυνατούς λύτες.

Αντβέρπ - Λουντογκόρετς (1,36-5,25-7,50) : Στη κορυφή του ομίλου οι Βέλγοι , πήραν τη ρεβανς για την ήττα από τους αυστριακούς και βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση. Θέλει να τελειώνει απόψε την πρόκριση για να μη μπλεχτεί σε ισοβαθμίες. Τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός με τη Τότεναμ. Η Λουντογκόρετς με 0 πόντους στον όμιλο αποχαιρετά τη διοργάνωση και βλέπει ως αγγαρεία τα παιχνίδια αυτά. Οι αρκετές απουσίες των Βέλγων οδηγούν στο να αποφύγουμε το ποντάρισμα.


ΛΑΣΚ Λίντζ - Τότεναμ (5,25-4,33-1,57) : Η Λίντσερ έχυσε τη καρδάρα με το γάλα με την εντός εδρας ήττα από την Αντβέρπ και βρίσκεται εκτός της πρώτης διάδας. Φιλοδοξεί να κάνει μια ακόμα υπέρβαση και να βρεθεί για 2η σερι χρονιά στους 32. Η Τότεναμ ταξίδεψε στην Αυστρία χωρίς τον Κειν με μοναδικό στόχο να πάρει τη νίκη για να ξεμπερδεύει.Σκοράρουν και οι 2 κατά ριπάς . Over και γκολ γκολ.


11ος Όμιλος

Η Ντινάμο και όλοι οι άλλοι.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΒΑΚ (1,55-4,10-6) : Ντέρμπι μεταξύ ομάδων που διεκδικούν τη 2η θέση και κατά συνέπεια την πρόκριση. Αν ήταν πιο αποτελεσματική στον αγώνα με τη Φέγενορντ (18 τελικές), που δε ευτύχησε να σκοράρει θα ήταν σε θέση ισχύος. Η ΒΑΚ απ' την άλλη , ελπίζει και θα τα δώσει όλα για την έκπληξη. Απαράδεκτο το 1,55 για ομάδα που δεν έχει κάνει νίκη στον όμιλο και μάλιστα με 7 απουσίες. Δε θα ασχοληθώ περαιτέρω.


Φέγενορντ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ (2,45-3,50-2,75) : Κολακευτικό το 0-0 στη Μόσχα , όπου θα μπορούσε να χάσει για πλάκα από τη ΤΣΣΚΑ . Το ίδιο τυχερή θέλει να είναι και απόψε στον αγώνα με την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου.Θα έχει κι το νου της στο άλλο ματς. Η Ντινάμο στο +4 από τη ΒΑΚ ίσως να συμβιβαστεί με μια ισοπαλία.


12ος Όμιλος

Ξεκάθαρο τοπίο.


Γάνδη - Λίμπερετς (1,65-4,2-5,00) : Αδιάφορο παιχνίδι από ομάδες που απλώς συμπλήρωσαν τον όμιλο. Χωρίς νίκη η Γάνδη και με τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (+5 από τη ζώνη των play out) θα παλέψει για την πρώτη χωρίς αντίκρισμα νίκη της . Οι Τσέχοι στα δυο παιχνίδια με τη Χοφενχάιμ δεν πρόβαλλαν καμία αντίσταση και μοιραία έχασαν και τους 2 αγώνες. Άδικο παρ' ολα αυτά το σετ αποδόσεων. Over και γκολ γκολ στο 2,15.


Ερυθρός Αστέρας - Χοφενχάιμ (3,10-3,60-2,20) : Και τώρα οι δυο τους . Αφου καθάρισαν με την πρόκριση, μέλλει να μάθουμε ποιος θα είναι στο τέλος ο νικητής ομίλου. 12 βαθμοί για τους Γερμανούς που ταξίδεψαν με αρκετές απουσίες στη Σερβία και 9 για τον αστέρα. Μια ξεκούραστη ισοπαλία θα ήταν το ιδανικό.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου