Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Europa League(τελευταία αγωνιστική ομίλων) .

 Επιμέλεια
Ανδρέας Ανδρεάδης




Η φάση των ομίλων του Europa League φθάνει απόψε στο τέλος της . Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες για τις προκρίσεις σε ομίλους όπου οι ομάδες δίνουν μάχη σώμα με σώμα για μια θέση στο ήλιο των 32 της δεύτερης τη τάξει ευρωπαικής διασυλλογικής διοργάνωσης.


Ας ξεκινήσουμε με καθένα όμιλο ξεχωριστά.


1ος Όμιλος


1. Ρόμα 13

2.Γιουνγκ Μποις 7

3. Κλουζ 5 

4. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0



ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Ρόμα (3,80-3,75-1,90):Nίκησε 0-3 εκτός έδρας την Μπότεφ έχοντας τρεις διαφορετικούς σκόρερ (Βιόν 20’, Σο 58’, Μαζίκου 68’) κάνοντας την καλύτερη φετινή εμφάνισή της. Παρέμεινε στην τρίτη θέση, στο -5 από την πρωτοπόρο Λουντογκόρετς που όμως έχει και ένα ματς λιγότερο.

Στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της, η ΤΣΣΚΑ στάθηκε αξιοπρεπώς στη Ρουμανία και πήρε τη «λευκή» ισοπαλία από την Κλουζ. Από το 85’ έπαιζε και με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Θα τερματίσει σίγουρα στην τελευταία θέση του γκρουπ. Πλέον στόχος της είναι να πετύχει το πρώτο γκολ στον όμιλο για να αποφύγει το στίγμα ότι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των ομίλων της διοργάνωσης που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με μηδέν ενεργητικό. 

Έχοντας δικαιολογημένα τρομερά παράπονα από τη διαιτησία, η Ρόμα έμεινε στο 0-0 στο «Ολίμπικο» με τη Σασσουόλο. Ο ανεκδιήγητος ρέφερι Μαρέσκα την άφησε με 10 παίκτες στο 40’ (ανύπαρκτη η 1η κίτρινη στον Πέδρο), χάρισε κόκκινη-μαρς στο 2ο ημίχρονο στην αντίπαλό της και δεν της έδωσε και ένα καθαρό πέναλτι στο 85’. «Τι περισσότερο θέλετε να πω; Οι φάσεις μιλούν από μόνες τους» το σχόλιο του προπονητή Φονσέκα.
Υποχώρησε στην 6η θέση, στο -8 από την κορυφή. Ακολουθεί την Κυριακή το εκτός έδρας με την Μπολόνια.

Στο Γιουρόπα Λιγκ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου έπειτα από το 3-1 της περασμένης Πέμπτης επί της Γιουνγκ Μπόις και για αυτό θα παραταχθεί στη Σόφια με πολλές αλλαγές. Μοναδική απώλειά της το 0-0 στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

«Μπορεί να έχουμε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση, όμως θα παίξουμε στη Σόφια με μοναδικό στόχο τη νίκη. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ξέρουμε ότι στους «32» θα υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι, αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι, όταν έρθει εκείνη η ώρα» τόνισε ο τεχνικός της Ρόμα.Εκτός μάχης ο μπακ Σαντόν, ο στόπερ Μαντσίνι, ο χαφ Βερετού και οι εξτρέμ Τζανιόλο, Παστόρε. Νέα απώλεια ο μέσος Πελεγκρίνι. Εκτός αποστολής με τεχνική επιλογή έμειναν ο γκολκίπερ Μιράντε, ο στόπερ Ιμπάνιεθ, ο μπακ-χαφ Σπινατσόλα, ο μέσος Κριστάντε, ο μεσοεπιθετικός Μκιταριάν και ο φορ Τζέκο. Επιστρέφει ο στόπερ Σμόλινγκ.

Γκολ γκολ σε αυτό το παιχνίδι στο 1,70 για δυο ομάδες που είναι τελείως αδιάφορες.


Γιούνγκ Μποις - Κλουζ (1,60-4,00-5,50): Για δυο αποτελέσματα κατεβαίνουν στον αγώνα οι Ελβετοί. Μόνοι νίκη για τους Ρουμάνους.




Στον «τελικό» για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ η ελβετική ομάδα πηγαίνει χωρίς τους δύο βασικούς στόπερ. Τιμωρημένος από το ματς του Ολίμπικο ο Καμαρά, τραυματίας ο αρχηγός στόπερ Λουστενμπέργκερ. Ο τελευταίος καλύπτει και τα στόπερ και τη μεσαία γραμμή, με την απουσία του να είναι καταλυτική.

Στο ματς πρωταθλήματος, στην εκτός έδρας νίκη με 3-2 στη Λουκέρνη, ο Σεονέ ξεκούρασε τον στόπερ Ζέσιγκερ (μπήκε αλλαγή στο 78’), ο οποίος θα ξεκινήσει βασικός κόντρα στη Κλουζ, χρησιμοποιώντας πειραματική δυάδα στα στόπερ και για ένα ημίχρονο έδειξε σταθερή. Εμεινε όρθια για μία ώρα, μέχρι να γίνει το 0-3 χαλαρώνοντας όλη η ομάδα στην επανάληψη.

Μία εβδομάδα που ξεκίνησε πολύ καλά, μιας και ήρθε η ανανέωση του συμβολαίου του τεχνικού Γκεράρντο Σεονέ. Ολη η σεζόν παίζεται το βράδυ της Πέμπτης, άλλο να συνεχίσει τη σεζόν έχοντας κάνει το βήμα παραπάνω και την πρόκριση δηλαδή από ομίλους (έχει 4 σερί αποκλεισμούς σε ομίλους) και άλλο να αποκλειστεί ακόμη μία χρονιά Φθινόπωρο στην Ευρώπη. Θεωρητικά της κάνει και ο βαθμός της ισοπαλίας για την πρόκριση. 



Πέτυχε νίκη η Κλουζ ένα μήνα μετά, επικράτησε 2-0 της Ιάσι στο πρωτάθλημα, βάζοντας τέλος στο μίνι σερί 4 αγώνων δίχως τρίποντο (μία ισοπαλία, τρεις ήττες σε αυτά). Παράλληλα, επέστρεψε και στα γκολ, αφού έπαιζε με άσφαιρα στα τέσσερα παιχνίδια που προηγήθηκαν.

Ταλαιπωρημένη όλο αυτό το διάστημα από τραυματίες και κρούσματα κορωνοϊού, όμως έχει τις τελευταίες ημέρες επιστροφές. Παράλληλα, άλλαξε και προπονητή. Το υπηρεσιακό δίδυμο με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας άντεξε, με το 0-0 να κρατάει την ομάδα εντός παιχνιδιού πρόκρισης. Στο ντεμπούτο του ο Ιορντανέσκου πανηγύρισε και την πρώτη του νίκη.

«Είναι ένα παιχνίδι που ξέρουμε ότι κρίνει το μέλλον μας στη διοργάνωση. Είναι σημαντικό όχι μόνο για την Κλουζ, αλλά και για το ρουμανικό ποδόσφαιρο. Γνωρίζουμε ότι το ματς είναι δύσκολο και ακόμα πιο δύσκολο το κάνει ότι για να προκριθούμε θέλουμε μόνο νίκη, με τον αντίπαλο να καταβαίνει για δύο αποτελέσματα», το σχόλιο του προπονητή, Εντιν Ιορντανέσκου.

Ασσος για τους Ελβετούς που είναι πιο ομάδα αυτή τη στιγμή. Οι Ρουμάνοι , ύστερα απ' την αλλαγή προπονητή ψάχνονται ακόμα.



2ος Όμιλος

1.Άρσεναλ 15

2.Μόλντε 9

3.Ραπίντ Βιέννης 6

4.Ντάνταλκ 0



Ντάνταλκ- Άρσεναλ(17,00-8,00-1,14): Αδιάφορες και οι δυο.Την περασμένη Κυριακή η Ντάνταλκ στέφθηκε Κυπελλούχος Ιρλανδίας για 12η φορά στην ιστορία της, καταφέρνοντας να… ρεφάρει την απογοητευτική χρονιά της στο πρωτάθλημα, όπου τερμάτισε 3η και 22 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Σάμροκ, χάνοντας τα «σκήπτρα» της. Πανηγύρισε έξαλλα την... εκδίκησή της πριν τέσσερις μέρες, επικρατώντας των πρωταθλητών με 4-2 στην παράταση, μετά το ισόπαλο 2-2 στην κανονική διάρκεια του τελικού. Με παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να μην δεχθεί γκολ, ωστόσο βρέθηκε πίσω στο 49’ μετά από αδράνεια της άμυνάς σε κόρνερ.

Στη συνέχεια πήρε πρωτοβουλίες, πίεσε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με δύο γκολ του επιθετικού της ΜακΜίλαν, μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (68’, 70΄ πεν.), για να ισοφαριστεί ξανά μετά από κόρνερ, τέσσερα λεπτά αργότερα. Εκανε το 3-2 στο 21’ της παράτασης, με τον ΜακΜίλαν να κάνει χατ-τρικ στο 117’, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Στο Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει ούτε βαθμό, ωστόσο έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία, αφού μόνο στο Λονδίνο και την έδρα της αποψινής της αντιπάλου δεν κατάφερε να σκοράρει. Οπως ανακοινώθηκε πριν λίγες μόνο ώρες ο κόουτς Φίλιππο Τζιοβανόλι προσλήφθηκε ως μόνιμος προπονητής και θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας και του χρόνου, όμως είναι τιμωρημένος για την αποψινή αναμέτρηση και δεν θα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.



Βυθισμένη στην απελπισία η Άρσεναλ πραγματοποίησε άνοστη εμφάνιση στο ντέρμπι με την Τότεναμ την Κυριακή και ηττήθηκε 2-0 εκτός έδρας από τους ψυχωμένους γηπεδούχους. Μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο ήταν φλύαρη επιθετικά και ευάλωτη αμυντικά στις αντεπιθέσεις των παικτών του Μουρίνιο, που την τιμώρησαν με δύο πανέμορφα γκολ στο πρώτο μέρος (13’, 45’+1’).

Ετσι, συμπλήρωσε 4 ματς πρωταθλήματος δίχως νίκη (0-1-3), ενώ στα 7 πιο πρόσφατα συνέλλεξε μόλις 4 πόντους (1-1-5) και βολοδέρνει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Μάλιστα, το μοναδικό τέρμα της στα τελευταία 656 αγωνιστικά λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ ήρθε με πέναλτι! Φυσικό κι επόμενο να αυξάνεται η πίεση στον τεχνικό Αρτέτα.

Στο Γιουρόπα Λιγκ πάντως βρίσκει γιατρειά, όπως απέδειξε και την προηγούμενη αγωνιστική: ξεμπούκωσε κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης, την οποία συνέτριψε 4-1 εντός έδρας, σε ένα ιστορικό παιχνίδι, που διεξήχθη υπό το βλέμμα 2.000 φιλάθλων. Κατά συνέπεια, έκανε το «5 στα 5» στον όμιλο και εξασφάλισε την 1 η θέση. «Αυτές τις ημέρες είδα την αντίδραση που περίμενα από τους παίκτες μου. Κι αυτό με κάνει υπερήφανο. Γνωρίζετε όλοι πόσο δύσκολο είναι σε αυτή τη φάση. Οταν χάνεις σε ένα ντέρμπι, συνήθως σε παίρνει από κάτω ψυχολογικά. Παρ’ όλα αυτά, εγώ είδα μια εντελώς διαφορετική ομάδα στις προπονήσεις. Μια ομάδα που θέλει να παλέψει και να βελτιωθεί», είπε ο Αρτέτα.

Διπλό και όβερ 3,5 τέρματα κοντά στο 1,75.


Ραπίντ Βιέννης - Μόλντε (2,10-3,80-3,20) :Οι δύο ομάδες κρατάνε την τύχη στα χέρια τους απλά η Μόλντε μπαίνει ως το φαβορί για την πρόκριση, αφού περνάει με τρία αποτελέσματα, αφού της κάνει και ήττα με 1 γκολ διαφορά, εκτός του 1-0. Πολύ δύσκολα θα κρατήσουν αμφότερες το μηδέν στα μετόπισθεν. Το ερώτημα είναι θα βρει η Ράπιντ 3 γκολ για να περάσει;



Γκολ γκολ και οβερ στη Βιέννη.


3ος Όμιλος

1.Σλαβια Πράγας 12

2.Λεβερκούζεν 12

3. Νις 3

4. Χάποελ Μπιρ Σεβά 3



Λεβερκούζεν - Σλάβια Πράγας (1,60-4,2-5,25):Ματς που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο, με τη Σλάβια να βολεύεται και με την ισοπαλία. Για τις «ασπιρίνες» η νίκη είναι μονόδρομος αν θέλουν να κόψουν πρώτες το νήμα. Στο ματς της Τσεχίας η Σλάβια επικράτησε με 1-0. Έχει χάσει μόνο από τη Μπερ Σεβά στην πρεμιέρα. Έκτοτε τρέχει σερί 5 νικών. Στα τελευταία 10 ματς τους, φέρνουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα!

 Κόντρα σε πολλούς που βλέπουν πολλά γκολ, εγώ βλέπω λίγα. Under 2.5 η επιλογή μας (2,35).

 


Χάποελ Μπιρ Σεβά - Νις (2,80-3,50-2,40): Ματς αδιάφορο αφού το διακύβευμα είναι μηδενικό! Η Νις παρά την απομάκρυνση του Βιεϊρά δεν βρήκε νίκη. Η Μπερ Σεβά θέλει να πει αντίο με νίκη και να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στην Κυανή Ακτή και εκτίμηση μου είναι ότι μπορεί να το κάνει, αλλά δεν βλέπω το λόγο να μπλέξουμε σε μια τέτοια αναμέτρηση. Προχωράμε παρακάτω!



4ος Ομιλος

1.Ρέιντζερς 11

2.Μπενφίκα 11

3. Λεχ Πόζναν 3

4. Σταντάρ Λιέγης 3



Λεχ Πόζναν - Ρέιντζερς (5,25-4,33-1,60) : Η ομάδα του Τζέραρντ συνεχίζει να πηγαίνει τρένο φέτος, όντας ακόμα αήττητη εντός και εκτός συνόρων! Στο πρωτάθλημα προέρχεται από τρία σερί 4-0 ή 0-4! Κόντρα στη Σταντάρ σκόραρε 3 γκολ και γενικά σκοράρει ακατάπαυστα. Η πρόκριση έχει κριθεί και πάει για την πρωτιά.

Yπο άλλες συνθήκες , θα κοίταζα στο διπλό, αλλά αποδόσεις τύπου 1,60 , είναι ικανές να σπάσουν. Οπότε, πάμε παρακάτω.




Σταντάρ Λιέγης - Μπενφίκα (5,25-4,50-1,55): Να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για την κατάληψη της πρώτης θέσης θέλει απόψε η Μπενφίκα, σε ένα ματς που έχει πολλά κοινά με το παραπάνω. Αδιάφορη η ομάδα της Λιέγης, που στη Λισαβόνα έδειξε ξεκάθαρα ότι απέχει ποιοτικά από την αντίπαλό της (3-0). Η Μπενφίκα έχει τρομερή παράδοση σε 11 αναμετρήσεις με ομάδες από το Βέλγιο (8-2-1), ρεκόρ που θα βελτιώσει πιθανότατα σε ένα ματς που θα έχει γκολ εκατέρωθεν (1,62).



5ος Όμιλος

1.Γρανάδα 10

2. Αιντχόφεν 9

3. ΠΑΟΚ 5

4. Ομόνοια 4

ΠΑΟΚ - Γρανάδα (2,40-3,30-3,00): Σίγουρα ο ΠΑΟΚ αλλιώς ονειρευόταν την πορεία του φέτος στο Europa, αλλά τα πράγματα ήρθαν έτσι που το αποψινό ματς της Τούμπας είναι αδιάφορο. Χωρίς κίνητρο και η Γρανάδα που πανηγύρισε την πρόκριση στην παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση, κάτι που συνιστά τεράστια επιτυχία για τον ισπανικό σύλλογο. Μετά το 4-1 επί της PSV ο ΠΑΟΚ υπέστη καθίζηση και με δύο σερί ήττες από PSV και Ομόνοια, έμεινε εκτός συνέχειας. Σίγουρα θέλει να πει αντίο με μια νίκη η ομάδα του Γκαρσία, αλλά δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι το μυαλό είναι περισσότερο στα ματς που έπονται κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό. Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν υπολογίζει απόψε τον τιμωρημένο Γιαννούλη (Α, 8/0, 7/0) αλλά και τους Μπίσεσβαρ (ΜΕ, 5/0, 5/0), Ροντρίγκο (Α, 6/0, 4/0). Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ παρά το ντέρμπι που ακολουθεί δεν θα δούμε μεγάλο ροτέισον από τον Ουρουγουανό. Χωρίς του Βαγιέχο (Α, 6/0, 7/0), Μοντόρο (Μ, 6/0, 6/1), Βίκτορ Ντίαθ (Α, 3/0, 3/0), Βίκο (Μ, 4/0), Κίνι (Α, 2/0), Αζίζ (Μ, 2/0) και Λοθάνο (Α) έφτασε η Γρανάδα στη Θεσσαλονίκη. Απελευθερωμένες από άγχος και σκοπιμότητα οι δυο ομάδες θα μας προσφέρουν ένα ματς με γκολ. Πάμε με το G/G (1,75).




Αιντχόφεν - Ομόνοια (1,28-5,50-10,00) : Με το διπλό μέσα στη Γρανάδα η PSV έκανε τη δουλειά της, πέρασε και το αποψινό ματς είναι αδιάφορο αφού δεν φαίνεται να καίγεται για την πρωτιά. Αν έρθει, καλώς, αλλά τη δεδομένη στιγμή, φαίνεται ότι προτεραιότητα για τους Ολλανδούς είναι η Eredivisie. H Ομόνοια είναι μια ομάδα που παλεύει όλα τα ματς και ακόμα και όταν χάνει είναι αξιόμαχη. Δεν θα πάει για βόλτα στο Αϊντχόφεν. Μπορεί να βάλει γκολ και να επιβεβαιώσει το G/G σε απόδοση 1,85.




6os Όμιλος 

1. Νάπολι 10

2.Σοσιεδάδ 8

3. ΑΖ 8

4. Ριέκα 1


Νάπολι - Σοσιεδάδ (1,95-3,6-3,80):Η γκέλα των Βάσκων κόντρα στη Ριέκα τους έβαλε σε μπελάδες αφού θέλουν νίκη μέσα στην Ιταλία για να μπορέσουν να προκριθούν και να μην εξαρτώνται από το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου. Τέσσερις σερί ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη για την ομάδα του Αλγουαθίλ που δείχνει να κουράζεται από τα απαιτητικά ματς εντός και εκτός συνόρων. Η Νάπολι δίνει το πρώτο της επίσημο ματς στο οποίο η έδρα της ονομάζεται «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και θέλει να κάνει ποδαρικό με το… δεξί. Το έκανε και στην Ισπανία, μπορεί να το κάνει και απόψε. Άσος (1,95).





Ριέκα - ΑΖ (10,00-5,75-1,28):Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για την ΑΖ εδώ από τη νίκη. Δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της η Ολλανδική ομάδα, αλλά ξέρει ότι η Σοσιεδάδ θα έχει δύσκολο έργο στην Ιταλία. Από την πλευρά της θα κάνει αυτό που πρέπει κόντρα στην αδύναμη και αδιάφορη Ριέκα.

Δε με συγκινούν ιδιαίτερα οι αποδόσεις στο παιχνίδι αυτό, οπότε το αφήνουμε στην άκρη.




7ος Όμιλος

1. Λέστερ 10

2. Μπραγκα 10

3. Ζόρια 6

4. ΑΕΚ 3


Λέστερ – ΑΕΚ (1,28-5,50-10,00):Κατά τα φαινόμενα η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να κερδίσει τη Λέστερ και παράλληλα η Ζόρια να ηττηθεί από τη Μπράγκα. Η μεγάλη δυσκολία βρίσκεται κυρίως στο α’ σκέλος. Υπάρχει πρόβλημα στην «Ένωση» που με εξαίρεση την καλή εμφάνιση στην Τρίπολη που έβγαλε αντίδραση στο 0-3 από τη Ζόρια, κάνοντας ανατροπή στους Αρκάδες, δεν αποδίδει καθόλου καλά με αποτέλεσμα να υπάρχει εσωστρέφεια στην ομάδα. Φήμες έδωσαν και πήραν για το μέλλον του Καρέρα, αλλά ο Μελισσανίδης κατέστησε σαφές στους παίκτες ότι ο προπονητής στηρίζεται. Υπάρχει πίεση για καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα. Μετά την Αγγλία παίζει με τον Απόλλωνα, ενώ ακολουθεί ο Ολυμπιακός. Απόψε οι ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα δεν είναι ρεαλιστικές. Η Λέστερ θα παίξει με πολλές ρεζέρβες, αλλά ακόμα και έτσι είναι το μεγάλο φαβορί. Λιβάια (E, 7/2, 9/2), Τσιγκρίνσκι (A, 5/0, 4/0), Λόπες (A, 2/0, 7/0) και Μπακάκης (A, 3/0, 1/0) οι τραυματίες στην ΑΕΚ, ενώ στην Ελλάδα έμεινε και ο τιμωρημένος Ινσούα. Δεν αξίζει κάτι σε αυτο το παιχνίδι.





Mπράγκα- Ζόρια (1,45-4,75-6,50) :Η Ζόρια είναι ικανοποιημένη από την πορεία της σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ. Μετά το διπλό στην Αθήνα κέρδισε και τη Λέστερ και έτσι θα τερματίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην 3η θέση. Απόψε άνευ άγχους και σκοπιμότητας μαζί με τη Μπράγκα, θα μας χαρίσουν ένα ματς που πιθανότατα θα έχει γκολ και πιθανότατα και από τις δύο πλευρές. Δύσκολα θα φύγει με αποτέλεσμα από την Πορτογαλία, αλλά γκολ θα βρει. Κρατάμε το G/G (1,72).




8ος Όμιλος

1. Λιλ 11

2. Μίλαν 10

3. Σπάρτα Πράγας 6

4. Σέλτικ 1


Σελτικ -Λιλ (3,80-3,60-1,95): Αν κερδίσει απόψε στο «Σέλτικ Παρκ» η Λιλ θα πάρει την πρωτιά στον όμιλο αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα στην Πράγα. Η γηπεδούχος πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν λέει να βρει νίκη σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με αποτέλεσμα και το αποψινό να αποτελεί ματς με κίνητρο, μήπως κάνει απόψε το restart. Η Λιλ θέλει την πρωτιά αλλά δεν καίγεται κιόλας. Νομίζω την ενδιαφέρει περισσότερο το ματς που ακολουθεί με τη Μπορντό. Απρόβλεπτο παιχνίδι , πάμε στο επόμενο.




Σπάρτα Πράγας - Μίλαν (7,00-4,50-1,45) :Μετά την ήττα που της στέρησε κάθε ελπίδα πρόκρισης την περασμένη εβδομάδα, όπου ηττήθηκε με 2-1 από τη Λιλ, η Σπάρτα ηττήθηκε και με το βαρύ 0-3 από τη Σλάβια στο ντέρμπι πρωταθλήματος. Νομίζω ότι δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να βάλει δύσκολα στη Μίλαν που φέτος δείχνει να είναι η χρονιά της. Σίγουρα στο μυαλό των παικτών του Πιόλι θα είναι και το ματς με την Πάρμα, σίγουρα θα υπάρξει ροτέισον για λόγους ξεκούρασης, αλλά έστω και έτσι οι «ροσονέρι» έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη σε μια αναμέτρηση με γκολ εκατέρωθεν (1,65).



9oς Όμιλος

1. Βιγιαρεάλ 13


2. Μακάμπι Τελ Αβιβ 8


3. Σίβασπορ 6


4. Καραμπάγκ 1



Μακάμπι ΤΑ - Σίβασπορ (1,80-3,50-4,75):Να υπερασπιστεί την έδρα της θέλει απλά η Μακάμπι του Γιώργου Δώνη για να πάρει την πρόκριση στα νοκ άουτ. Το ματς αυτό είναι τελικός για τις δύο ομάδες, με τη Σίβα να παίζει μόνο για τη νίκη. Αρκετά τα προβλήματα των Τούρκων πάντως και αποστολή γίνεται δυσκολότερη. Μαρσέλο Γκοϊάνο (Α, 2/0, 4/0), Χόρχε Φέλιξ (Μ, 0/0, 4/0) είναι τραυματίες, ενώ με κορωνοϊό έχουν διαγνωστεί οι Τσιφτσί (Α, 4/0, 6/0), Ερντάλ (Α, 1/0, 6/1), Κοφί (Μ, 5/0, 8/0), Γεσιλγιούρτ (Μ, 1/0, 6/0), Οζτεκίν (ΜΕ, 4/0, 8/0). Λαμβάνοντας αυτά υπόψη το 2,05 του άσου αποκτά ακόμα πιο μεγάλη αξία.



Bιγιαρεάλ - Καραμπάγκ : AΝΑΒΟΛΗ.




10ος Όμιλος

1. Αντβέρπ 12

2. Τότεναμ 10

3. Λίντσερ 7

4.Λουντογκόρετς 0


Τότεναμ - Αντβέρπ (1,28-6,00-9,50):Ματς που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Η Τότεναμ είναι στους 10 στο +3 από τη Λίντσερ και έχει κλειδωμένη την πρόκριση αφού υπερτερεί των Αυστριακών σε ισοβαθμία. Η Αντβέρπ είναι επίσης στην επόμενη φάση, οδηγώντας την κούρσα με 12. Απόψε οι Άγγλοι θέλουν τη νίκη – ρεβάνς για το 1-0 της Αμβέρσας, κάτι που θα σημάνει και πρωτιά. Θα κάνει ένα ροτέισον ο Μουρίνιο, αλλά η ομάδα έχει ποιότητα και βάθος και εκτίμηση μου είναι ότι θα πάρει το ματς. Ασσος και οβερ στο 1,80.




Λουντογκόρετς - Λίντσερ (3,50-3,75-2,00):Ματς αδιάφορο με τη Λίντσερ να είναι σίγουρα ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα από τους Βούλγαρους αλλά το μοναδικό που ίσως έχει ενδιαφέρον είναι το αν θα βρουν οι γηπεδούχοι τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση. Θα προτιμήσω να μην μπλέξω εδώ. Υπάρχουν μπόλικες επιλογές εξάλλου.





11os Όμιλος

1. Ντινάμο Ζαγκρεμπ 11

2. ΒΑΚ 7

3. Φέγενορντ 5

4.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3


Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1,80-3,75-4,50):Επίσης ματς χωρίς κίνητρο. «Βρέξει – χιονίσει» είναι πρώτη η Ντινάμο και η ΤΣΣΚΑ εκτός συνέχειας. Στο ματς της Μόσχας ήρθαν ισόπαλες δίχως τέρματα. Δεν θα πάρω κάποιο σημείο ούτε σε αυτό το ματς, αλλά σαν ιδέα για όποιον ενδιαφέρεται, θα πω να δει για τα λίγα γκολ.



BAK - Φέγενορντ (3,00-3,75-2,20) :Το διπλό των Αυστριακών στη Μόσχα και η ήττα της Φέγενορντ από τη Ντινάμο άλλαξαν την ισορροπία στο γκρουπ. Πλέον σε θέση ισχύος η Βόλφσμπεργκερ, παίζει για δύο αποτελέσματα την ώρα που η ομάδα από την Ολλανδία θέλει μόνο νίκη. Στο Ρότερνταμ, η Φέγενορντ υπέστη βαριά ήττα με 1-4, αλλά με 0-1 έστω, παίρνει το αίμα της πίσω και με το παραπάνω. Τέσσερα ματς χωρίς νίκη η φιλοξενούμενη και δεν βλέπω να αλλάζει αυτό απόψε. Πάμε με την ισοπαλία (3,72).





12os Όμιλος 

1. Χοφενχαιμ 13

2. Ερυθρός Αστέρας 10

3. Λίμπερετς 6

4. Γάνδη 0


Σλόβαν Λίμπερετς – Ερυθρός Αστέρας(3,50-3,50-2,10) :Η Σλόβαν μέχρι εκεί μπορούσε. Πήρε τα ματς στα μέτρα της κόντρα στη Γάνδη, χάνοντας κόντρα στις άλλες δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου. Ο Αστέρας ξέρει ότι δεν μπορεί να πάει για τίποτα παραπάνω από την κλειδωμένη δεύτερη θέση. Δεν θα εκπλαγώ αν δω τους Τσέχους να παίρνουν ακόμα και νίκη απόψε. Θα πάω πιο safe πάντως κρατώντας το G/G στο 1,63.





Χόφενχαϊμ – Γάνδη(1,36-5,50-7,00):Η Γάνδη πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι με τίποτα ακόμα και εντός των συνόρων. Σαφώς ανώτερη ομάδα η Χόφενχαϊμ και το ματς θα κυμανθεί σύμφωνα με τις ορέξεις της. Όσοι θέλουν να μπλέξουν κοιτάνε τα πολλά γκολ. Εγώ θα επιλέξω να απέχω.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου