Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Βόβορας: "Άμυνα και ριμπάουντ τα κλειδιά με Μακάμπι".

 





Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έχει χρόνο να... σκεφτεί πολλά μετά το παιχνίδι με το Μεσολόγγι για τη Stoiximan Basket League. Οι πράσινοι ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου τη μίνι προετοιμασία τους για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον οποίο θα ψάξουν τη δημιουργία νικηφόρου σερί στην EuroLeague.


Την παραμονή της απαιτητικής αναμέτρησης με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Γιώργος Βόβορας τόνισε πως η σκληράδα στις δύο πλευρές του παρκέ, και δη η συνέπεια σε άμυνα και ριμπάουντ θα καθορίσουν τον τελικό νικητή στη Menora Mivtachim Arena.

Ο προπονητής των πρασίνων σημείωσε αρχικά πως "είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, με έναν προπονητή (Γιάννης Σφαιρόπουλος) που έχει περάσει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία του. Ξέρουμε όλοι πως πρόκειται για έναν προπονητή που στηρίζει πολλά στο αμυντικό κομμάτι. Η Μακάμπι προέρχεται από μια μεγάλη νίκη με σπουδαία εμφάνιση. Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια και την σκληράδα που βγάζει η Μακάμπι τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας. Η αλήθεια είναι πως δεν το έχουμε καταφέρει με παρόμοιου τύπου ομάδες, αυτό πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας από το πρώτο δευτερόλεπτο".


Για να συνεχίσει: "Συνολικά το κλειδί είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ. Η Μακάμπι πιέζει πολύ στο ριμπάουντ, ποντάρει πολύ στο μέγεθος σε φόργουορντ και σέντερ. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την σκληράδα, στο πώς θα βάλουμε το κορμί μας. Θα είναι ένα παιχνίδι με πολλές επαφές. Εκεί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με τέτοιο τρόπο".

Όσο για το τι άλλαξε με Ρεάλ Μαδρίτης και Άλμπα, κι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν τόσο ανταγωνιστικός, εξήγησε πως "αυτό που έκανε τη διαφορά είναι πως ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα, κάτι που μας έδωσε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Έτσι είναι η EuroLeague".


ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: "ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΤΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΣΑΡΤΕΡ"

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε: "Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Από τη μία το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ πιεσμένο, από την άλλη είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα αυτή την στιγμή. Νομίζω ότι είναι σημαντικό το πώς θα ταξιδέψουμε, η απόφαση της διοίκησης να ναυλώσει τσάρτερ. Όπως έχουμε δει φέτος με τον κορονοϊό, πολύ ταξιδεύουν με δύο και τρεις ανταποκρίσεις, με πολλή ταλαιπωρία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό, στη Μακάμπι. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε κοντινή θέση μ' εμάς στη βαθμολογία, ψάχνει να πάρει νίκες για να ανέβει. Όπως κι εμείς. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι".

Για να συνεχίσει: "Έχει κάνει μια μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη. Κι εμείς έχουμε καλή ψυχολογία γιατί παίξαμε καλά τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με την Άλμπα. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Μακάμπι έχει πολύ ικανούς παίκτες, με κινητήριο μοχλό τον Σκότι Γουίλμπεκιν".

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ την προηγούμενη εβδομάδα, σημείωσε πως "δουλεύουμε πάρα πολύ καλά, νιώθω σαν να χτίζουμε σιγά σιγά αυτό που θέλουμε να είμαστε. Σίγουρα αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, ή στα λόγια. Στα τελευταία δύο παιχνίδια όμως, έχουμε βγάλει σίγουρα ένα μαχητικό και ομαδικό πνεύμα. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά. Είναι σημαντικό να σταθεροποιήσουμε αυτή την απόδοση σε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος να δείχνουμε μια τέτοια εικόνα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου