Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Superleague: Πράσινοι και κίτρινοι στα χαρακώματα.

 Επιμέλεια

Ανδρέας Ανδρεάδης









Ύστερα από το 5/7 της περασμένης βδομάδας στις προβλέψεις μου (χάσαμε μόνο το γκολ γκολ του Απόλλωνα και το διπλό του Παναθηναικού στο Αγρίνιο), η 24η αγωνιστική περιλαμβάνει αγώνες που παρουσιάζουν αμείωτο ενδιαφέρον. Ας παρακολουθήσουμε μαζί τις αναλύσεις μου για τα επτά παιχνίδια της αγωνιστικής.


Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ : Έχασε πολύ εύκολα η Ελαφρά Ταξιαρχία στο Πανθεσαλικό από το ΝΠΣ Βόλος και το τελικό 2-0 τον κράτησε στους 22 βαθμούς και τη 10η θέση της βαθμολογίας. Ψάχνει τις νίκες που χρειάζεται για να σωθεί και τυπικά. Δεν εφησυχάζει και θα κυνηγήσει το τρίποντο απέναντι στους Κρητικούς. Παραμένει εκτός ο Βιτλής(χαφ).

Μια ακόμα ήττα για τον ΟΦΗ στο πολύπαθο 2021 , αυτή τη φορά με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννενα στους Ζωσιμάδες. Δεν υπάρχει γιατρειά στις πληγές των ασπρόμαυρων και πλέον στην ομάδα επιβάλλεται το ηλεκτροσόκ. Μερίδα οπαδών μεσοβδόμαδα επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο και τα έψαλλε σε παίχτες και διοίκηση , ζητώντας αγωνιστική ανάκαμψη. Εκτός μάχης για την ομάδα του Σίμου οι Σελίμοβιτς(στόπερ) και Βούρος(στοπερ).

Εκτίμηση: Τις τελευταίες ώρες το διπλό του ΟΦΗ κατρακύλησε πάρα πολύ, ένεκα της επιτακτικής ανάγκης για νίκη του ΟΦΗ στη Ριζούπολη. Ωστόσο , υπό φυσιολογικές συνθήκες χλωμό μου φαίνεται το ενδεχόμενο αυτό. Θα ρισκάρω στον άσσο του 2,30 για έναν Απόλλωνα που δεν θα παρουσιαστεί καθόλου αδιάφορος.


Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ : Δύο πρόσωπα παρουσίασε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ η ομάδα της Αρκαδίας. Το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου υπέρ της , έγινε 2-2 και παρ' ολίγο να έφευγε με άδεια χέρια από το ΟΑΚΑ. Αήττητος εδώ και 8 αγωνιστικές ο Αστέρας, παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστικός και επικίνδυνος. Υποδέχεται το δικέφαλο και έχει ως στόχο να πάρει κάτι θετικό για να παραμείνει σε τροχιά τετράδας. Χωρίς απουσίες η αποστολή του Μίλαν Ράσταβατς κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Εύκολο απόγευμα για το δικέφαλο με την αποδεκατισμένη Λαμία των 13 απουσιών και βρίσκεται πια στη 2η θέση του πίνακα. Η αλήθεια είναι πως παρουσιάζεται βελτιωμένος, ωστόσο θέλει ακόμα δουλειά για να φθάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Crash test η αποψινή αναμέτρηση με τους Αρκάδες , που θα ανταμώσουν άλλες δυο φορές και κατά την διάρκεια των πλει οφ. Αμφίβολος ο Τζόλης που βρίσκεται στα ραντάρ μεγάλων ευρωπαικών συλλόγων, τιμωρημένος ο Ίνγκασον(στόπερ) και Σβάμπ(χαφ). Πάντα εκτός ο στόπερ Κρέσπο.

Εκτίμηση: Mε σημαντικές απουσίες στο μεσοαμυντικό κομμάτι θα αγωνιστεί ξανά ο ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας απέδειξε και με την ΑΕΚ πως δε θεωρείται αμελητέα ποσότητα. Η λογική λέει ότι θα σκοράρει και ο συνδυασμός οβερ και γκολ γκολ στο 2,20 , φαντάζει πιθανό σημείο.


Άρης - Ατρόμητος : Απέδρασε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Φάληρο η ομάδα της Θεσσαλονίκης και πλέον τον περιμένει ο αδιάφορος Ατρόμητος στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι ''κίτρινοι'' όντας πλέον τρίτοι στη βαθμολογία , θα αναζητήσουν το τρίποντο για να παραμείνουν εντός 4αδας και αυτή την αγωνιστική. Στο -2 από το δεύτερο ΠΑΟΚ και στο +3 από τον 5ο Παναθηναικό σε ένα συναρπαστικό μαραθώνιο για γερά νεύρα. Επανέρχονται Γκάμα(εξτρέμ) και Ματίγια(χαφ).

Τα έχει φορτώσει στον κόκορα η ομάδα του Περιστερίου και μετά το 1-1 εντός με τη Λάρισα, ουσιαστικά περιμένει το τέλος της σεζόν για να σχεδιάσει τον προγραμματισμό της επόμενης στη μετά Σπανού εποχής. Στους 26 βαθμούς ο Ατρόμητος παραμένει στο +9 από τον 13ο Παναιτωλικό. Εξέτισε ο Γούτας(στοπερ)

Εκτίμηση: Mονόπλευρο το κίνητρο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Ατρόμητος τρώει πολύ εύκολα γκολ με τον κίπερ Μανδά να είναι ειδικός στις γκάφες. Ο σοβαρός Άρης θα πάρει τη νίκη. Άσσος και under 3,5 τέρματα στο 2,00.


Λαμία - ΠΑΣ Γιάννενα: Ποιος θα το περίμενε! Στο τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε μόλις 2 βαθμούς και μετά από 12 αγωνιστικές καβάτζωσε 16 βαθμούς και για πρώτη φορά στη σεζόν βγήκε από τη διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού. Ένα θαύμα δηλαδή έχει κάνει  μέχρι στιγμής η Λαμία και πλέον παίζει με μεγαλύτερη σκοπιμότητα στο παιχνίδι της , χωρίς να φοβάται πλέον τους αντιπάλους της. Με τη μισή ομάδα αποδεκατισμένη έχασε με συνοπτικές διαδικασίες από τον ΠΑΟΚ με σκορ 4-0 και ρίχνει το βάρος στο αυριανό διασταύρωμα με τον ΠΑΣ. Στόχος η νίκη για να ανασάνει πιο βαθιά. Στο +2 από τον Παναιτωλικό και στο +8 από τη Λάρισα, που μετά το διπλό που πήρε στο Αλκαζάρ , ουσιαστικά της έβαλε τη ταφόπλακα.

Νίκη - ανάσα για τους Γιαννιώτες απέναντι στον ΟΦΗ και με 24 βαθμούς πλέον μπορεί να νιώσει μια ελαφριά ανακούφιση. Χρειάζεται , όμως, και άλλους βαθμούς για να εξασφαλίσει την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Στα πλει άουτ , λογικά θα εξασφαλιστεί. Εξέτισε ο στοπερ Κάργας και ο Οικονομόπουλος (δ.μπακ).


Εκτίμηση: Και οι δυο ομάδες στα καλύτερά τους . Μια βολική ισοπαλία είναι πολύ κοντά. Σε απόδοση 2,90.


Λάρισα - Παναιτωλικός : Ούτε τώρα! Λίγο έλειψε η ΑΕΛ να αποδράσει με το διπλό από το Περιστέρι και τον αδιάφορο Ατρόμητο και το τελικό 1-1 της άφησε πικρή γεύση. Η ήττα, ωστόσο, μεσοβδόμαδα από τη Λαμία με 0-1 στο Αλκαζάρ της έδωσε τη χαριστική βολή στην άνιση μάχη για τη σωτηρία. Με 10 βαθμούς σε 22 αγώνες, η Λάρισα θα χρειαστεί ένα θαύμα για να σωθεί. Μόνη λύση η πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών με απόφαση Αυγενάκη που αν υπερισχύσει , τότε φέτος δε θα υποβιβαστεί κανείς. Παίζει τα ρέστα της στον αγώνα με τον Παναιτωλικό αν θέλει να έχει ακόμα σφιγμό. Τιμωρημένος ο Ζίζιτς(στόπερ).

Με σύμμαχο τη τύχη και το τερματοφύλακα Μελίσσα , ο Παναιτωλικός κέρδισε εντός τον Παναθηναικό , σπάζοντας το αήττητο σερί των πρασίνων στο πρωτάθλημα. Στους 17 βαθμούς η ομάδα του Δέλλα και πλέον θα αγωνιστεί στο τελικό των μελλοθάνατων με στόχο να μη χάσει. Εκτός ο Λιάβας(στοπερ), Ματσόλα(φορ),Καρασαλίδης(στόπερ).


Εκτίμηση: Τελικός για τις δύο ομάδες στο Αλκαζάρ. Τελευταία ζαριά για την ΑΕΛ που είναι βουτηγμένη στο άγχος και αδυνατεί να αναπνεύσει. Ίσως ήρθε η ώρα για τον Παναιτωλικό να βάλει τέλος στις όποιες πιθανότητες των βυσσινί για σωτηρία. Θα κοντράρω την ΑΕΛ στο χ του 2,90 και το διπλό του 3,20.


Παναθηναικός - ΑΕΚ : Κάζο του Παναθηναικού στο Αγρίνιο, στάση στο τρένο της ομάδας του Μπόλονι μετά από 9 αγωνιστικές. Η εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο αποκαρδιωτική και προσγείωσε ανώμαλα το τριφύλλι στην γκρίζα πραγματικότητα. Θα παλέψει μέχρι τέλους για την είσοδο στη τετράδα ώστε να βρεθεί ύστερα από χρόνια σε ευρωπαική διοργάνωση. Επιστρέφουν οι Σενκερφέλντ(στοπερ), Πούγγουρας(στοπερ) και Καρλίτος(φορ), Αλεξανδρόπουλος(χαφ). Νέα απώλεια ο Σανκαρέ (χαφ).

Διπρόσωπη στο παιχνίδι με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ . Το 0-2 των Αρκάδων, γρήγορα έγινε 2-2 και η ΑΕΚ έφθασε κοντά στην ολική ανατροπή, αλλά μάταια. Τέταρτη στην ισοβαθμία με τον Άρη η ένωση ,θα δώσει τη μάχη της για τη νίκη στη Λεωφόρο. Απώλεια ο Ολιβέιρα(φορ). Πάντα εκτός οι Τσιγκρίνσκι(στοπερ) , Μπακάκης (δ.μπακ) και οι χαφ Σιμόες και Γαλανόπουλος.

Εκτίμηση: Oι απώλειες της ΑΕΚ βαραίνουν περισσότερο. Ωστόσο, πάντα σε ένα ντέρμπι όλα είναι ανοικτά. Γκολ γκολ στο 1,90 για τους μονομάχους του Αθηναικού ντέρμπι.


ΝΠΣ Βόλος - Ολυμπιακός : Δεύτερη σερι νίκη για τον αδιάφορο βαθμολογικά Βόλο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Το τελικό 2-0 ήταν άκρως δίκαιο αποτέλεσμα και ουσιαστικά χάρισε στη θεσσαλική ομάδα τη ξενοιασιά που έψαχνε. Στα εναπομείναντα παιχνίδια θα παρουσιαστεί πιο άνετη και χωρίς σκοπιμότητες , όπως σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τιμωρημένος ο Περέα(επιτελικος χαφ), τιμωρημένος ο Μήτογλου(στόπερ).


Μίνι κρίση διέρχεται στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Μετά το τέλος του αήττητου στη Λεωφόρο , απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, ήρθε και το 1-1 με τον Άρη στο Καραισκάκη. Η ομάδα προφανώς κρατούσε δυνάμεις για την Πέμπτη στη ρεβάνς με την Αιντχόφεν. Βρέθηκε από την κόλαση του 2-0 στην Ολλανδία στο λυτρωτικό 2-1 και την πρόκριση για 2η σερί φορά στους 16 του Γιουρόπα Λίγκ. Πρωταγωνιστής στην επεισοδίακή πρόκριση των ερυθρόλευκων ο Χασάν , που έχει μάθει να ξελασπώνει τελευταία στα δύσκολα τους Πειραιώτες. Στο +12 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ , δε χάνεται και το φετινό πρωτάθλημα. Αντίπαλος του Ολυμπιακού στους 16 η παλιά γνώριμη Άρσεναλ, που ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις από την περσινή επική πρόκριση στο Λονδίνο. Νοκ  άουτ ο Βρουσαι, τιμωρημένος ο Σεμέδο(στοπερ).


Εκτίμηση: Αναμένουμε έναν Ολυμπιακό κουρασμένο από την ευρωπαική περιπέτεια. Ο Βόλος απέδειξε και με τον Απόλλωνα πως διόλου αδιάφορος δεν είναι. Γκολ γκολ και οβερ στο 2,30.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου