Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Superleague: Το αήττητο του Ολυμπιακού περνά από τη Λεωφόρο.

 Επιμέλεια

Ανδρέας Ανδρεάδης








Είναι αλήθεια ότι τα τελευταια χρόνια το γνώριμο σε όλους ελ κλάσικο έχει χάσει τη λάμψη του. Το μοναδικό ενδιαφέρον πάντως στο Παναθηναικός - Ολυμπιακός είναι στο ποια ομάδα θα κρατήσει το σερί της και μετά το τέλος αυτής της αγωνιστικής. Αήττητος στα τελευταία 6 παιχνίδια ο Παναθηναικός, αήττητη μετά από 21 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα η αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Πέντε στροφές πριν το τέλος της κανονικης διάρκειας του πρωταθλήματος, ενδιαφέρον παρουσιαζουν οι μάχες των πρωτοπόρων.


Αστέρας Τρίπολης - Λαμία: Ο Γενάρης είναι ο μήνας του Αστέρα ξεκάθαρα. Ήδη έχει πάρει 18 από τους 36 συνολικά βαθμούς σε ένα μήνα και σφράγισε την είσοδο της στην πρώτη εξάδα των πλει οφ. Το 0-1  επι του Βόλου στο Πανθεσσαλικό χάρισε εν πολλοίς το εισιτήριο για τα play off στους Αρκάδες που ψάχνουν την καλύτερη δυνατή πορεία ως το τελος της χρονιάς. Στο -4 από τη 3η θέση και στο -2 από την 4η προνομοιούχο θέση που οδηγεί στα ευρωπαικά σαλόνια. Θα κυνηγήσει μια ακόμα εντος έδρας νίκη , ώστε να διευρύνει το αήττητο σερι με αντίπαλο τη Λαμία. Τιμωρημένος ο Σουάρεθ(στοπερ).

Αναβλήθηκε ο ''τελικός'' της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Λάρισα, και επαιξε ξεκούραστη στο παιχνίδι με αντιπαλο τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα για τους ''8'' του κυπέλλου. Το τελικό 5-2 ,υπέρ του Δικεφάλου δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, σε μια έτσι και αλλιώς δύσκολη χρονιά, που μοναδικό στόχο έχει την αποφυγή του υποβιβασμού. Θα παρατάξει το γνωστό πούλμαν πίσω από τη σέντρα για να αποκομίσει κάτι θετικό από την Αρκαδία. Τιμωρημένοι οι Μπεχαράνο(χαφ), Σκόνδρας(δ.μπακ)

Εκτίμηση: To μομέντουμ είναι ξεκάθαρα με τον Αστέρα, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα καθιστά έκπληξη. Ψήφος εμπιστοσύνης στους Αρκάδες στο 1,80.


Απόλλων Σμύρνης - Ατρόμητος: Λίγο έλειψε ο Απόλλων να κάνει την έκπληξη της αγωνιστικής στη Τούμπα ,ωστόσο λίγο πριν το τέλος ισοφαρίστηκε. Στα εκτός έδρας παιχνίδια του,παίρνει τους πόντους που χρειάζεται. Αχίλλειος πτέρνα του η Ριζούπολη, όπου έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα(1-0 τη Λάρισα).Στο +8 από την προτελευταία Λαμία και στο +10 από την ουραγό Λαρισα. Πολύ δύσκολα θα κινδυνεύσει. Εκτός δράση ο Βιτλής για το υπόλοιπο της σεζόν , το συμβόλαιο του οποίου ανανεώθηκε την περασμένη βδομάδα.

Στο ντεμπούτο Παντελίδη στον πάγκο, δεν απέφυγε την ήττα από τον Παναθηναικό με σκορ 2-3. Ουσιαστικά , η χρονιά τελείωσε για τους Περιστεριώτες , που απεχουν 11 βαθμούς από τον έκτο Αστέρα και δύσκολα θα μειωθεί η ψαλίδα ως το φινάλε της κανονικής περιόδου. Θα ψάξει το θετικό αποτέλεσμα για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις της σεζόν. Τιμωρημένος ο στόπερ Γκαλβάο.

Εκτίμηση: Αδιάφορες και οι δυο θα διασταυρωθούν και στα play off . Γκολ και θέαμα στη φιλόξενη Ριζούπολη. Γκολ και οβερ στο 2,62.


Άρης - Παναιτωλικός : Δικαιότατη νίκη για τους κίτρινους επι της ΑΕΚ που βάζει φωτιά στη διεκδίκηση της 2ης θέσης. Την καλύτερη πορεία της 40ετίας τους διαγράφουν οι Θεσσαλονικείς . Ανοιχτή η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου μετά την ήττα στο Καραισκάκη με 2-1 από τον Ολυμπιακό. Νοκ - άουτ για ακόμη ένα παιχνίδι οι Γκαρσία(εξτρέμ), Ματίγια(χαφ). Τιμωρημένοι οι Τζένγκο(χαφ), Ιωάννου(αρ.μπακ).

Μια ακόμα ήττα για τους Αγρινιώτες , αυτή τη φορά με ανατροπή στο 1-2 από τον ΠΑΣ εντός έδρας. Σε δύσκολη θέση η ομάδα του Τραιανού Δέλλα που βρίσκεται στο +2 από την προτελευταία Λαμία,στη μάχη της επιβίωσης. Θα παίξει ανοιχτά η ομάδα του Παναιτωλικού ευελπιστώντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Σταθερά εκτός ο Λιάβας(σεντερ μπακ), Καρασαλίδης(σεντερ μπακ), Ματσόλα (φορ).


Εκτίμηση: Aν και έχει κάποιες σημαντικές απουσίες ,με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Άρης θα φτάσει στη νίκη χωρίς να φορτσάρει. Ασσος και under 3,5 στο 2,00.


Λαρισα - ΑΕΚ: Πήγε στη Λαμία να παίξει το τελικό της χρονιάς. Μια ακάλυπτη επιταγή και η ανάκληση των μεταγγραφών της, έφεραν ως αποτέλεσμα να αποφασίσει ο πρόεδρος της ομάδας να μην κατέβει να αγωνιστεί κόντρα στη Λαμία. Με την πλάτη στο τοίχο οι ''βυσσινί', μόνο με θαυμα θα αποφύγουν φέτος το μοιραίο υποβιβασμό. Τιμωρημένος ο Ντουρμισάι(φορ).

Ηχηρό ράπισμα δέχτηκε η Ένωση, ύστερα από την ήττα της απέναντι στον Άρη στο ΟΑΚΑ με σκορ 0-2. Δεν απείλησε ιδιαιτερα,αποδεικνύοντας για ακομα μια φορά φέτος πως δεν της πάει η δημιουργία παιχνιδιού. Δυσκολεύεται παραδοσιακά στον κάμπο(3 λευκές ισοπαλίες τα τελευταία 4 χρόνια) , όμως μόνο η νίκη βρισκεται στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ και των ποδοσφαιριστών. Τιμωρημένος ο Κριστισιτς(χαφ), τραυματίες οι Γαλανόπουλος(χαφ), Σάκχοφ(χαφ),Σβάρνας (στόπερ).

Εκτίμηση: Μόνο νίκη θέλουν και οι δυο για διαφορετικούς λόγους. Η ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες και η ΑΕΛ δείχνει να έχει αποδεχθεί τη μοίρα της . Διπλό και under 3,5 στο 2,05.


ΟΦΗ - ΝΠΣ Βόλος: Aπό τις πιο ντεφορμέ ομάδες της κατηγορίας, δύσκολα σκοράρει. Ενδεικτικά , στους εξι πρόσφατους αγώνες της, η κρητική ομάδα έχει συλλέξει ένα βαθμό και πλέον νιώθει να την έχει πάρει φόρα φόρα η κατηφόρα. Για το παιχνίδι με αντίπαλο το Βόλο , θα απουσιάσουν οι Σελίμοβιτς(στόπερ), Σαρδινέρο και Σολίς (εξτρέμ), Βούρος(στόπερ) και ο τιμωρημένος Νέιρα(χαφ).

Ουσιαστικά μετά την ήττα από τον Αστέρα με 1-0 στο πανθεσσαλικό, τέθηκε εκτός τροχιάς της πρώτης εξάδας και πλέον τα επόμενα παιχνίδια θα τα παίξει δίχως άγχος. Στο κύπελλο αν προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ με το γκολ του Δουβίκα,δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο και γνώρισε την ήττα με 4-2 από την ΑΕΚ.  Συμπλήρωσε κάρτες ο Περέα(επιτελικός).

Εκτίμηση: Αν ο ΟΦΗ δε σκοράρει, τοτε δύσκολα ο Βόλος να μην πάρει κάτι θετικό από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα κοντράρω τους Κρητικούς στο 3,10 της ισοπαλίας και το 3,05 του διπλού.


Παναθηναικός - Ολυμπιακός: Mε σπασμένα τα φρένα τρέχουν οι πράσινοι ένα σερι έξι αγωνιστικών χωρίς ήττα(5 νίκες και 1 ισοπαλία) , καλπάζοντας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Με καρδιοχτύπι πέρασε από το Περιστέρι , επικρατώντας με σκορ 2-3. Στο el clasico της χώρας, θα ψάξει τους τρεις βαθμούς για να σπάσει το φετινό αήττητο του Ολυμπιακού αφενός και αφετερου για να συνεχίζει να εποφθαλμιά την ευρωπαική του έξοδο. Ξεκουράστηκε μεσοβδόμαδα μετά την αναβολή του αγώνα κυπέλλου στα Γιάννενα και θα παραταχθεί φουριόζος , απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Πάντα εκτός ο κάπτεν-χαφ Κουρμπέλης.

Μια ακόμα επιβλητική εμφάνιση για τους πρωταθλητές , αυτή τη φορά κατακρεούργησαν τον ΟΦΗ με το άνετο 3-0 στο Φάληρο, στην μαύρη επέτειο με τα θύματα της θύρας 7. Στο +15 από τους διώκτες του, δύσκολα θα απειληθεί. Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου μετά το 2-1 στο Καραισκάκη τη Τετάρτη επι του Άρη. Το μυαλό είναι στραμμένο στο αήττητο σερί που θέλει να διατηρήσει ως το τέλος του πρωταθλήματος καθώς και στην αναμέτρηση της Πέμπτης για το europa League κόντρα στην ολλανδική Αιντχόφεν. Εκτός ο στόπερ Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Εκτίμηση:  Δύσκολη η πρόβλεψη σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Ωστόσο , λόγω προβλημάτων στην άμυνα αμφοτέρων το γκολ γκολ είναι πολύ πιθανό στο 1,90.


ΠΑΣ Γιάννενα - ΠΑΟΚ: Με ανατροπή κέρδισε εκτός έδρας τον αξιόμαχο Παναιτωλικό και αρχίζει να ανασαίνει βαθιά στη μάχη της παραμόνης στην κατηγορία. Σε διψήφια διαφορα πλέον από Λαμία και Λάρισα. Το μεσοβδόμαδο παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναικό αναβλήθηκε εξαιτίας του κακού αγωνιστικού χώρου των Ζωσιμάδων. Τιμωρημένος ο Κάργας(στόπερ).

Ψυχρολουσία για το δικέφαλο του Βορρά στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Απόλλωνα . Το τελικό 2-2 τον έμπλεξε σε μπελάδες για τη 2η θεση. Με ρεζέρβες κέρδισε στην πρώτη αναμέτρηση για τα προημιτελικά του κυπέλλου τη Λαμία με σκορ 5-2. Χωρις απουσιές θα ππαραταχθεί ο δικέφαλος.


Εκτίμηση: O φαβοριτισμός του ΠΑΟΚ στο κατάπτυστο 1,55 δε δικαιολογείται , σύμφωνα με τη φετινή εικόνα των φιλοξενούμενων. Θα ρισκάρω στο οβερ στο 2,20 και ότι γίνει.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου