Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Superleague(23η αγωνιστική):Μάχη στη τετράδα.

 Επιμέλεια

Aνδρέας Ανδρεάδης




Τέσσερις στροφές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος , η μάχη τόσο για την πρώτη τετράδα όσο και για τον υποβιβασμό εντείνεται. Ξεχωρίζει το ντέρμπι Ολυμπιακός - Άρης , με τους ερυθρόλευκους να προέρχονται από παιχνίδι Ευρώπης.



Ατρόμητος - ΑΕΛ : Mία από τα ίδια και στη Ριζούπολη για τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες πλήρωσαν  τις αμυντικές τους αδράνειες και το τελικό 2-1 αποτελεί καθρέφτη της εμφάνισης τους στη Ριζούπολη. Ουσιαστικά αδιάφορος ο Ατρόμητος με 25 βαθμούς στο ενεργητικό του. Άγνωσται αι βουλαί των παιχτών του Παντελίδη. Τιμωρημένος ο Γούτας (σεντερ μπακ) και ο Σάλομον(χαφ).

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ αλλά στο τελευταίο εικοσάλεπτο πραγματοποίηση μερική ανατροπή από 0-2 σε 2-2 . Ωστόσο , στο τέλος υπέκυψε στην ανωτερότητα του δικεφάλου και το τελικό 2-4 την κράτησε και πάλι ουραγό. Θα κυνηγήσει τη νίκη για να βρεθεί ξανά σε επαφή με τη Λαμία. Τιμωρημένος ο Ντουρμισάι (φορ).

Εκτίμηση: Kάποια στιγμή , η ΑΕΛ θα δείξει τον εγωισμό που χρειάζεται για να διεκδικήσει την επιβίωση της. Θα ρισκάρω στο Χ 3,10 και διπλό του 4,85.


ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Ιδανική αυτόχειρας κόντεψε να γίνει στον κάμπο η ΑΕΚ και να πάθει ένα ακόμα πατατράκ για φέτος. Ευτυχώς στο τέλος, πρυτάνευσε η λογική και το τελικό 2-4 ήρθε λυτρωτικά για τους κιτρινόμαυρους. Δεν πείθει το τελευταίο καιρό η Ένωση. Μόνο εύκολο δε θα είναι το παιχνίδι με τους Αρκάδες με τους οποίους θα συναντηθούν και στα play off. Εκτός ο Μπακάκης(δ.μπακ), Σιμόες(χαφ),Σακχοφ(χαφ), Γαλανόπουλος(χαφ).

Το τρένο σκάλωσε με αντίπαλο τη Λαμία και το τελικό 0-0 την κράτησε σε επαφή με τη τετράδα. Η ομάδα του Ράσταβατς δεν κατόρθωσε να σπάσει το ζυγό των φιλοξενούμενων , ωστόσο έχει σχεδόν και μαθηματικά εξασφαλίσει την παρουσία της στα play off. Χωρίς απουσίες ο Αστέρας στο ΟΑΚΑ.

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολη λεία ο Αστέρας για την ΑΕΚ . Γεγονός που ενισχύεται και από τις σημαντικές απουσίες των γηπεδούχων . Θα ποντάρω στο over στο 1,70.


ΝΠΣ Βόλος - Απόλλων Σμύρνης: Πήρε σημαντική νίκη στο Γεντι Κουλε κόντρα στον ΟΦΗ με 1-2 , πραγματοποιώντας έξοχη εμφάνιση. Με 27 βαθμούς , ο Βόλος παραμένει μακριά από περιπέτειες σχετικά με υποβιβασμούς και πλέον αναμένεται να παίξει ακόμα πιο ελεύθερα στα εναπομείναντα παιχνίδια. Εκτός μόνο ο Περέα (επιτελικός χαφ).

Πέτυχε εντός έδρας νίκη έπειτα από την πρώτη αγωνιστική η Ελαφρά Ταξιαρχία, όμως το 0-1 της Λαμίας μεσοβδόμαδα τον προσγείωσε ανώμαλα. Με 22 πόντους πια ο Απόλλωνας κρατά τη τύχη στα χέρια του για την παραμονή (στο +8 από τον Παναιτωλικό). Θα ψάξει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια πιο αδιάφορη ομάδα. Εκτός αποστολής μόνο ο Βιτλής(χαφ).

Εκτίμηση: O Bόλος δεν κλείνεται στο καβούκι του ενώ ο Απόλλων εκτός έδρας παίζει με σκοπιμότητα. Ζόρικος γρίφος η αναμέτρηση. Ίσως το γκολ γκολ θα ήταν μια συμβιβαστική λύση στο 1,90.


ΠΑΟΚ - Λαμία : Mε ευκολία πέρασε από το ουδέτερο Περιστέρι με αντίπαλο τον ΠΑΣ και παρέμεινε σε τροχιά της δεύτερης θέσης. Στόχος μια ακόμα νίκη για να καλυτερεύσει το κλίμα στην ομάδα. Αρκετά και σημαντικά προβλήματα εν οψει Λαμίας για το Δικέφαλο. Ίνγκνασον, Κρέσπο και Βιερίνια εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Έφθασε αισίως τα έξι παιχνίδια αήττητη η ομάδα από τη Φθιώτιδα (4 ισοπαλίες και 2 νίκες) και πλέον ξεκόλλησε από τη τελευταία δυάδα. Λευκή ισοπαλία με τον Αστέρα στη Τρίπολη και διπλό-ανάσα στη Ριζούπολη. Εκτός για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ο Ρόμανιτς.

Εκτίμηση: Oι σημαντικές απουσίες του ΠΑΟΚ σαφώς και προβληματίζουν αν και η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι χαοτική. Προβλέπω ο δικέφαλος να σκοράρει και στα δυο ημίχρονα στις 2,00 μονάδες.


ΠΑΣ Γιάννενα - ΟΦΗ : Προβλημάτισε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ όχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για την εμφάνιση. Απαθής η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη , δε μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστική στο παιχνίδι. Στο μεσοβδόμαδα παιχνίδι κυπέλλου , ένα ακόμα σίριαλ εκτυλίχθηκε με τον Παναθηναικό. Ενώ ο αγωνιστικός χώρος ήταν μια χαρά, τελικά ο αγώνας διεξήχθη στο γειτονικό Αγρίνιο . Το τελικό 2-1 με ανατροπή τόνωσε ψυχολογικά τους Γιαννιώτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στο +7 από τον Παναιτωλικό στη 10η θέση της βαθμολογίας , θα αναζητήσει πάση θυσία το τρίποντο κόντρα στους Κρητικούς. Εκτός οι Κάργας (σεντερ μπακ), Οικονόμοπουλος (δ.μπακ).

''Μαύρη σαν τη φανέλα μου, μαύρη σαν τη ζωή μου ,θε να σκοράρω μια ολιά να γελαστεί η ψυχή μου''. Αυτή η μαντινάδα ανταποκρίνεται γάντι στην κατάσταση που επικρατεί στους Ηρακλειώτες. Το 2021 αποδεικνύεται καταστροφή για την ομάδα του Σίμου και αν δε συνέλθει άμεσα , θα κινδυνεύσει. Αναζητείται το αντίδοτο για τους Κρητικούς. Οι 19 βαθμοί (5 περισσότερους από τη 13η θέση) σίγουρα δεν παρέχουν ασφάλεια. Εκτός οι Μεγιάδο, Σελίμοβιτς, Σολίς,Σαρδινέρο.

Εκτίμηση: Πιο μαχητικός και ομάδα ο ΠΑΣ, σε λήθαργο βρίσκεται ο ΟΦΗ. Άσσος στο 2,35.


Ολυμπιακός - Άρης : Aήττητο ήταν και πάει για τον Ολυμπιακό. Ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο , Παναθηναικό με σκορ 2-1 και το φετινό αήττητο πήγε περίπατο. Την Πέμπτη επικράτησε σε εναν συγκλονιστικό αγώνα της ολλανδικής Αιντχόφεν στο Καραισκάκης για το Γιουρόπα Λιγκ με 4-2. Αναμένεται ροτέισον από Μάρτινς. Τιμωρημένος ο Μπα(σεντερ μπακ), τραυματίας ο Εμβιλά(χαφ).

Το χιόνι σταμάτησε τις προσπάθειες των κιτρίνων στον αγώνα του Κλεάνθης Βικελίδης επί του Παναιτωλικού και το 0-0, άφησε πικρή γεύση στους Θεσσαλονικείς. Στο +2 από τον Παναθηναικό στη μάχη της τετράδας. Τιμωρημένος ο Γκάμα(εξτρέμ).


Εκτίμηση: Το ενδιαφέρον των ερυθρολεύκων μετατοπίζεται στην Ευρώπη. Σίγουρα, θα δείξουν οι πρωταθλητές σημάδια κόπωσης κόντρα στον καλά αμυντικά σχεδιασμένο Άρη. Γκολ γκολ και over στο 2,10 το μόνο που έχω σαν πρόβλεψη.


Παναιτωλικός - Παναθηναικός : Συμπλήρωσε οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη απέναντι στον Άρη και πλέον πέρασε στην προτελευταία θέση με 14 βαθμούς . Ο Παναιτωλικός αγνοεί τη νίκη στο 2021. Εκτός οι Λιάβας, Καρασαίδης(σέντερ μπακ), Ματσόλα(φορ) .

Με κεκτημένη ταχύτητα ο Παναθηναικός κατατρόπωσε τον αιώνιο δυνάστη Ολυμπιακό και πλησίασε στη 4η θέση. MVP του ντέρμπι ο Σανκαρέ. Στο παιχνίδι κυπέλλου, γνώρισε ήττα με ανατροπή από τον ΠΑΣ και έβαλε μπελά στο κεφάλι του. Τιμωρημένος ο Αλεξανδρόπουλος(χαφ), τραυματίας ο Σανκαρέ.

Εκτίμηση: Με τη φόρα που έχουν πάρει οι πράσινοι, πολύ δύσκολα να αλλάξει η μοίρα των Αγρινιωτών . Διπλό στο 1,80.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου