Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Superleague(21η αγωνιστική): Ο θάνατος σου ή ζωή μου.

 Επιμέλεια 

Ανδρέας Ανδρεάδης




Έξι στροφές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της superleague και το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον σε δυο μέτωπα. Στα ευρωπαικά εισιτήρια της νέας αγωνιστικής σεζόν και αυτό της αποφυγής του υποβιβασμού. Τα παιχνίδια ΑΕΚ-Άρης και Λαμία - Λάρισα , για διαφορετικούς λόγους το καθένα μονοπωλούν το ενδιαφέρον.


Λαμία - Λάρισα: Kανένα απολύτως πρόβλημα δεν είχε στο α’ ημίχρονο της αναμέτρησης στη Λεωφόρο η ομάδα της Φθιώτιδας, «βραχυκυκλώνοντας» τελείως τον ανήμπορο να δημιουργήσει Παναθηναϊκό. Στο β’, οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν, απείλησαν σαφώς περισσότερο, ήταν όμως είτε άστοχοι σε 1-2 περιπτώσεις, είτε – κυρίως – στις 3 καλύτερες ευκαιρίες τους ο κίπερ Επασί κράτησε το μηδέν, προσωποποιώντας τελικά το 0-0 που απέσασπαν οι Φθιωτοί.
Δίκαιος βαθμός (σε γενικές γραμμές), τους επέτρεψε να διευρύνουν το αήττητό τους στις 4 αγωνιστικές, χωρίς μάλιστα να έχουν δεχτεί γκολ στις 3 τελευταίες. Ετσι, ξεκόλλησε από την ουρά, προσπέρασε τη Λάρισα, από την οποία βρίσκεται στο +2 έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερα, ενώ παράλληλα, απέχει 2 βαθμούς, έχοντας 2 παιχνίδια λιγότερα και από τον Παναιτωλικό.
Αυτονόητη η σημασία του «τελικού» με τους Θεσσαλούς, άπειρο το εξωαγωνιστικό παρασκήνιο, με τις αλλεπάλληλες διοικητικές κόντρες των ιδιοκτητών των 2 ομάδων, που εντάθηκε – και προσωποποιήθηκε – μετά το τέλος της συνεργασίας του κόουτς Γρηγορίου με την ΑΕΛ και την πρόσληψη του από τη Λαμία, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αλλαγή εικόνας των γηπεδούχων. 

Επιστρέφουν έχοντας εκτίσει την πρώτη αγωνιστική της ποινής τους οι Μπεχαράνο (αμ. χαφ, 16/0), Σκόνδρας (δ. μπακ, 16/0), νοκ-άουτ τέθηκαν οι Τιρόνε (νιόφερτος χαφ, 8/0), Αραμπούλι (φορ, 15/2), δεν πρόλαβε και παραμένει εκτός δράσης ο Μπα (νεοαποκτηθέντες εξτρέμ, 3/0), αντίθετα επιστρέφει έχοντας ξεπεράσει τον δικό του τραυματισμό ο Μαρτίνεθ (νιόφερτος αρ. μπακ, 4/0).
Ντεμπουτάρει σε αποστολή το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των γηπεδούχων, ο γνωστός μας από την πρότερη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα, διεθνής Αρμένιος εξτρέμ Γκαζαριάν, μακροχρόνια τέλος απουσιάζουν οι Ασίγκμπα (στόπερ/δ. μπακ, 4/0), Μπάχανακ (αρ. μπακ, 5/0), Τσούκαλος (χαφ, 5/1), κατόπιν τεχνικής απόφασης αποκλείστηκε ο Μπουλούλης (επ/κος, 9/0).

Καλύτερος ο Βόλος στο α’ ημίχρονο, την περιορίζει σε παθητικό ρόλο, έχοντας 3-4 καλές στιγμές για να προηγηθεί. Οι αλλαγές στην ανάπαυλα και κυρίως η είσοδος του νιόφερτου Μπεν Χατίρα αλλάζουν την εικόνα της, «γλυκαίνουν» το παιχνίδι της, την κάνουν πιο δημιουργική και απειλητική (2 φορές στο πρώτο τέταρτο άγγιξε το γκολ) και ολόενα και περισσότερο διεκδικητική, χωρίς όμως όσο περνούσε ο χρόνος να μπορεί να φτιάξει ευκαιρίες. Αντ’ αυτού, ο τερματοφύλακας της ήταν που της γλύτωσε επεμβαίνοντας σε τετ-α-τετ στο φινάλε τον βαθμό (0-0). Δουλειά βέβαια, έτσι, δεν γίνεται. Συμπλήρωσε 561 λεπτά χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα, «έγραψε» αρνητικό ρεκόρ ιστορίας μένοντας για 13η αγωνιστική χωρίς νίκη και φυσικά, παρότι τερμάτισε ένα σερί ηττών, παρέμεινε στον πάτο της κατάταξης, ούσα στο -2 από την προτελευταία Λαμία, με παιχνίδι μάλιστα περισσότερο και στο -4 από τον Παναιτωλικό με παιχνίδι λιγότερο από τους Αγρινιώτες. «Τελικός» - και… κυκλωμένο από καιρό το παιχνίδι στη Λαμία, εννοείται πως η μεσοβδόμαδη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου (εντός, 1-2) με τον ΠΑΟΚ δεν είχε την παραμικρή σημασία (έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε και ζήτημα μετά το 5-0 της Τούμπας στο α’ ματς), με τα πάντα γύρω από τους Θεσσαλούς να έχουν καιρό τώρα εστιάσει στη σημερινή αναμέτρηση. 
Ως είδηση της τελευταίας στιγμής αναφέρεται στο ρεπορτάζ πως έγινε ανάκληση από την ΕΠΟ δέκα συμβολαίων παικτών της ΑΕΛ , εξαιτίας της ακάλυπτης επιταγής που προσκομίστηκε. Κατά τ' άλλα,δεν πρόλαβαν και παραμένουν εκτός δράσης οι Σπαρβ (αμ. χαφ, 17/1), Μιχαήλ (στόπερ, 16/0), αντίθετα ξεπέρασε τον δικό του τραυματισμό και συμπεριλήφθηκε στην 22μελη αποστολή ο Τσόσιτς (στόπερ, 5/0), σε σχέση με το μεσοβδόμαδο παιχνίδι Κυπέλλου επιστρέφουν (έχοντας πάρει ανάσες) οι Μπάγιτς (τερμ., 6/0), Ζίζιτς (στόπερ, 12/0), Κολομπίνο (νεόφερτος αμ. χαφ, 5/0), Νικολιάς (χαφ, 11/0), Ντουρμισάι (φορ, 15/0), Ακούνια (νεόφερτος επ/κος, 3/0). 

Εκτίμηση: Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Λαμία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τους τρεις βαθμούς για την κατάκτηση των τριών βαθμών και λογικό φαίνεται ο άσσος να κατρακυλήσει στα επίπεδα του 1,45 που δεν αξίζει να τον ποντάρεις. Άσσος και άντερ 3,5 στο 2,05.



Ατρόμητος - Παναθηναικός:Tο λάθος παιχνίδι κέρδισε ο Ατρόμητος στα 2 διαδοχικά που έδωσε με τον ΠΑΣ. Το πρώτο στα Γιάννινα, την περασμένη εβδομάδα, στο πρωτάθλημα. Προηγήθηκε νωρίς (5’) και έκτοτε, απενοχοποιήθηκε τελείως, δίνοντας μπάλα και γήπεδο στους Ηπειρώτες και έχοντας σύμμαχο και τις καιρικές συνθήκες (συνεχής βροχόπτωση) και τον «βαρύ» αγωνιστικό χώρο, δεν είχε – τελικά – προβλήματα να κρατήσει μέχρι τέλους το διπλό (1-0). Αυτή ήταν η… ανώφελη νίκη, η οποία ναι μεν τερμάτισε ένα αρνητικό σερί 4 αγωνιστικών, ωστόσο με απόσταση 8 βαθμών από την εξάδα, προφανώς δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα. Αυτή που θα είχε, δεν ήρθε ποτέ. Ο ΠΑΣ έκανε 3-0 στα πρώτα 13 λεπτά στο Περιστέρι την Τετάρτη και έτσι «καθάρισε» την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, επικρατώντας τελικά με 3-2 (2-2 το σκορ στο α’ ματς). Και κάπως έτσι, από αρχές Φεβρουαρίου, οτιδήποτε θα μπορούσαν να στοχεύουν οι Περιστεριώτες, «πέταξε». Μοιραία η κρίση για τον αναποτελεσματικό κόουτς Κάναντι, η υπομονή για τον οποίο εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε, την επόμενη του αποκλεισμού στο Κύπελλο, στην κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου.
Διάδοχος του Αυστριακού ένας ακόμη παλιός γνωστός στο Περιστέρι (με σίγουρα όχι θετικό απολογισμό και στη δική του πρώτη θητεία), ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος θα βγάλει τη σεζόν στον πάγκο (και βλέπουμε για του χρόνου), ντεμπουτάροντας στη φιλοξενία του Παναθηναϊκού.
Χωρίς απουσίες η αποστολή του Ατρομήτου για το σημερινό παιχνίδι.

Στη Λαμία ο Παναθηναικός βρήκε τον καθρέφτη του. Οι Φθιωτοί του έδωσαν μπάλα και γήπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας τους στη Λεωφόρο. Στο α’ μέρος, οι «πράσινοι» απλώς δεν ήξεραν τι να την κάνουν, χωρίς να δημιουργήσουν καμία απειλητική κατάσταση. Στο β’ βελτιώθηκαν, είχαν φάσεις (χωρίς όμως να αυξήσουν τα επίπεδα δημιουργίας τους), πότε όμως, σε 1-2 περιπτώσεις δηλαδή, ήταν άστοχοι και ποτέ, σε 3 περιπτώσεις, έπεσαν στον εξαιρετικό κίπερ Επασί, ο οποίος με τις επεμβάσεις του προσωποποίησε το δίκαιο 0-0. Ετσι, τερμάτισε το νικηφόρο σερί 5 αγωνιστικών, χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία να κλείσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από την τετράδα. Παραμένει αήττητος σε 7 αγωνιστικές, διάστημα κατά το οποίο δεν έχει δεχτεί γκολ, μετρώντας πλέον 655 λεπτά με μηδενικό παθητικό. Οι «πράσινοι» προέρχονται από 3 σερί διπλά και 4 στις τελευταίες τους εξόδους (έχουν ηττηθεί μόνο στην Τούμπα). Θορυβώδης η εβδομάδα που προηγήθηκε, αφού δημοσιοποιήθηκαν διάφορα περιστατικά έντασης μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του κόουτς Μπόλονι, με την προσπάθεια των τελευταίων ημερών να επικεντρώνεται στο όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση της έντασης και το χαμήλωμα των τόνων. Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» τερμάτισαν με… κόσμο το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, αφού απέκτησαν 3 ποδοσφαιριστές: τον Σενεγαλέζο χαφ Σανκαρέ (από ΤΣΚΑ Σόφιας), τον Κονγκολέζο μεσοεπιθετικό Ενγκαμοτό (έμεινε ελεύθερος από την Γκινγκάμπ) και τον αμυντικό χαφ Νιας (δανεικός από Λιλ), παραχωρώντας παράλληλα δανεικό στη Φορτούνα Σιτάρντ τον Εμμανουηλίδη (επ/κος, 7/1) και αποδεσμεύοντας τον Μαυρομάτη (στόπερ, 2/0), ο οποίος και συμφώνησε με τον αποψινό τους αντίπαλο.

Στα αγωνιστικά νέα για τους Πράσινους,εξέτισε ο Βέλεθ (στόπερ/αμ. χαφ, 14/0), τιμωρημένοι είναι οι Πούγγουρας (στόπερ, 17/0), Χουανκάρ (11/0), άπαντες οι 3 νιόφερτοι – Σανκαρέ (χαφ), Ενμπαγκοτό (μεσοεπιθετικός), Νιας (αμ. χαφ – χωρίς καλά καλά να έχει κάνε προπόνηση…) – συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, διεκδικώντας μάλιστα και θέση και στο αρχικό σχήμα, πάντα εκτός δράσης οι χαφ Κουρμπέλης (κάπτεν, 10/1), Σαβιέρ (7/0), Μπουζούκης (9/0).

Εκτίμηση: Άλλη αύρα στο Περιστέρι με τον ερχομό Παντελίδη, μπερδεμένοι οι πράσινοι μετά τις πρόσφατες προσθαιφερέσεις στο έμψυχο ρόστερ. Θα γίνει παιχνίδι στα όρια του όβερ . Τα 2-3 τέρματα στο 1,95 μας δίνουν τη λύση.


ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης : Eπέστρεψε στις νίκες ο δικέφαλος, σκορπώντας τον Παναιτωλικό στους 5 ανέμους και συνεχίζει ακάθεκτος στην κούρσα για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τυπική διαδικασία στο κύπελλο (νίκη 2-1 επι της ΑΕΛ) και πρόκριση στους προημιτελικούς. Μέσα ο Κρέσπο, ίσως ντεμπουτάρει ο Ραχμάν Μπαμπα, εκτός πάντα ο Μιχάι.

Φυσιολογική ηττα γνώρισε από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό ο Απόλλων και παρέμεινε στη 10η θέση της βαθμολογίας. Εσχάτως έχει 1 νίκη σε 6 παιχνίδια , ελπίζει συντομα το αρνητικό σερί να λάβει τέλος. Στη ρεβάνς κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ πέτυχε τιμητική νίκη με 2-1 και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι. Τιμωρημενοι οι Φατιόν (χαφ), Λισγάρας(στοπερ),Τσιλούλης(επιτελικός).

Εκτίμηση: Ξεκάθαρο φαβορί ο ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και σε συνδυασμό με τις απουσίες των φιλοξενούμενων, ο άσσος ενδέχεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Άσσος και οβερ 1,5 στο 2,05.


ΝΠΣ Βόλος - Αστέρας Τρίπολης: Ίσως οι ελπίδες του Βόλου για 6αδα να εξανεμίστηκαν μετά το 0-0 στο Αλκαζάρ απέναντι στη Λάρισα ή μήπως όχι; Οι Θεσσαλοί ψάχνουν τη νίκη που θα τους αναπτερώσει τις πιθανότητες κατάληψης της 6ης θέσης , έτσι ώστε να συμμετέχουν στα πλεί οφ για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία τους . Στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι κυπέλλου στο Ηράκλειο το τελικό 1-1 επι του ΟΦΗ του έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά . Χωρίς απώλειες η 18αδα του Άνχελ Λόπεθ για τον αγώνα της Κυριακής.

Πέμπτη σερι νίκη στο πρωτάθλημα για τους Αρκάδες και με νίκη αύριο σφραγίζει εν πολλοίς την είσοδο στην εξάδα του πρωταθλήματος, που οδηγεί στα ευρωπαικά εισιτήρια. Με ανατροπή κέρδισε τον Άρη το περασμένο Σάββατο με σκορ 2-1, αλλά ο θεσμός του κυπέλλου έκλεισε πρόωρα μετά τη δευτερη ήττα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης με σκορ 0-2. Πλήρης η αποστολή του Μιλαν Ράταβατς για την κυριακατικη αναμέτρηση.

Εκτίμηση: Ομάδες που σκοράρουν, Βόλος και Αστέρας δε θα κλειστούν στο καβούκι τους . Δουβίκας και Μπαράλες με έφεση στο γκολ , ίσως μας επιβεβαιώσουν ξανά. Διπλό για τον Αστέρα στο 2,30 και γκολ γκολ.



Ολυμπιακός - ΟΦΗ : Πέρασε σαν σίφουνας και από τη Ριζούπολη , κόντρα στον Απόλλωνα με 3-1. Στο +14 η διαφορά από τους διώκτες του και πλέον το πρωτάθλημα έχει κριθεί. Στόχος το αήττητο για να γράψει ιστορία. Ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Παναιτωλικού και στη ρεβάνς του κυπέλλου και περιμένει τον ΟΦΗ στο Φάληρο για μια προπόνηση. Τραυματίας ο Αβραάμ Παπαδόπουλος(στοπερ).

Έφθασε αισίως τις τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα και πλέον ο μόνος στόχος είναι η γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία μέσω τοων πλει αουτ. Το κύπελλο έφυγε και αυτό από τις υποχρεώσεις των Ηρακλειωτών μετά το εντός 1-1 με το Βόλο. Μουρμούρα εδώ και καιρό για το Σιμο.Τιμωρημένοι οι Νέιρα(χαφ), Μεγιαδο (αμυντικό χαφ), Βούρος (στόπερ).

Εκτίμηση: Eύκολα ή δύσκολα ο Ολυμπιακός θα πετύχει την 11η νίκη στο πρωτάθλημα εντός Καραισκάκη. Αναμένουμε σκορ και θέαμα. Άσσος και οβερ 2,5 στο 2,20.



ΑΕΚ -ΑΡΗΣ: Κέρδισε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και διασκέδασε προσωρινά τις εντυπώσεις μετά την ντροπιαστική ήττα με 0-2 από τα Γιάννενα στο ΟΑΚΑ. Μεσοβδόμαδα, επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα Λιβάγια, με τον Κροάτη να ρίχνει με δηλώσεις του γέφυρες επιστροφής στο δικέφαλο. Στο κύπελλο, δέχτηκε ανώδυνο ράπισμα από τον Απολλωνα που προκαλεί προβληματισμό για τη συνέχεια. Διατηρήθηκε στη 2η θέση στο +7 από την 5η. Σβάρνας(στοπερ) και Μπακάκης(δ.μπακ) εκτός μάχης για το ντέρμπι με τον Άρη.

Μια αδράνεια που κράτησε πεντε λεπτά και κόστισε τρεις βαθμούς ήταν αρκετή για να προσγειωθεί ανώμαλα ο Άρης στην σκληρή πραγματικότητα. Μετά το 0-1 , έχασε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να κλειδώσει το διπλό, μάταια όμως. Έπεσε στη 3η θέση και το παιχνίδι με την Ένωση , φαντάζει crash test για την πορεία των πλει οφ. Σφράγισε την πρόκριση στην Αρκαδία με σκορ 2-0 κόντρα στη Τρίπολη και πλέον το ματς της Κυριακής βρίσκεται στο μυαλό των κιτρίνων.
Αμφίβολος ο Μαντσίνι(εξτρεμ).

ΕκτίμησηΑναμέτρηση με τεράστιο ενδιαφέρον,όπου και οι δυο ομάδες σκοράρουν . Το 2-3 στο 1,95 οριακά μπορεί να προκύψει.




Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιαννενα: Δεν έχει σηκώσει κεφάλι ο Παναιτωλικός το 2021, μόνο ήττες έχει το νεο έτος η ομάδα του Δέλλα . Με 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ρεαλιστικός στόχος η παραμονή. Το 5-0 από τον ΠΑΟΚ δεν πείραξε τόσο , όσο η κακή εμφάνιση. Στο κύπελλο η σεμνή τελετή έλαβε τέλος από το πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό και πλέον το πρωτάθλημα αποτελεί προτεραιότητα. Απόντες οι Ματσόλα(φορ) και Καρασαλίδης(μπακ)

Επέστρεψε στα ανεπιτυχή αποτελέσματα μετά το 0-1 από τον Ατρόμητο στους Ζωσιμάδες. Έχυσε την καρδάρα με το γάλα ύστερα από τη νίκη στο ΟΑΚΑ επι της ΑΕΚ με 0-2. Στη ρεβάνς του κυπέλλου , κέρδισε στο Περιστέρι και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο. Ψάχνει τη νίκη στο Αγρίνιο για να ανοίξει την ψαλίδα στην υποθεση παραμονή. Χωρίς απουσίες τα Γιαννενα.

Εκτίμηση: Προμηνύεται κλειστό παιχνίδι , ανάμεσα στις δυο ομάδες. To under 2,5 στο 1,60 και δευτερευόντως το διπλό των Ιωαννίνων στο 2,80 αδικεί στο σετ τους φιλοξενούμενους.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου