Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Superleague(25η αγωνιστική): Η Θεσσαλονίκη σε βαθύ κόκκινο.

 Επιμέλεια

Ανδρέας Ανδρεάδης








Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που αγκαλιάζετε αυτή την προσπάθεια των στοιχηματιών και που μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα καλύτεροι και με περισσότερο πάθος. Ανταποδίδουμε τη στηριξη σας και επιφυλλασσόμαστε για ακόμα καλύτερες μέρες.

Στα καθ' ημάς, για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας, φθάσαμε μια ανάσα από το απόλυτο των αναλύσεων την περασμένη βδομάδα. Το 6/7 , ωστόσο στις προτάσεις του πιστολέρο κρίνεται πετυχημένο. Οπότε , με την ίδια διάθεση και ορμή θα πορευτούμε και αυτή την αγωνιστική. Το ντέρμπι που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη στα δύο(ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ) δεσπόζει σαφώς στο εκλεκτό πιάτο της προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Με έπαθλο τη 2η θέση θα αγωνιστούν οι 2 ομάδες με ξένο διαιτητή και τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Ας ξεκινήσουμε , λοιπόν , την ανάλυση αυτής της αγωνιστικής ημέρας.


  • ΟΦΗ - Λάρισα (Σάββατο , 15.00): Παίζουν με τη φωτιά οι Κρητικοί το 2021 και πλέον ο αγώνας με την ΑΕΛ μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί και ως τελικός στην προσπάθεια του ΟΦΗ για παραμονή στην κατηγορία. Ήττα και από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και με 19 βαθμούς πια οι ''ασπρόμαυροι'' φλερτάρουν έντονα με τον κίνδυνο. Στο +6 από την αποψινή του αντίπαλο και στο +2 μόλις από τον Παναιτωλικό και με τη τελευταία αγωνιστική να διεξάγεται στο Βικελίδης, κρίνεται απολύτως επιτακτική η κατάκτηση των 3 βαθμών της νίκης. Υπ' ατμόν ο κόουτς Σίμος .Εκτός οι Καστάνιος(φορ), Νέιρα(χαφ), Βούρος και Σελίμοβιτς (στόπερ), Τσιλιανίδης (εξτρέμ).
       Στο τελικό με τον Παναιτωλικό επιβίωσε και ακόμα δείχνει να έχει σφυγμό το παλμογράφημα. Το  καντήλι της ΑΕΛ δεν έσβησε ακόμα και πλέον έχει το μυαλό της στη μάχη της Κρήτης. Ο Ιταλός Τζιανλούκα Φέστα θα παρατάξει τους ''βυσσινί'' με αμυντικούς προσανατολισμούς, γνωρίζοντας την επιθετική αδυναμία των Κρητικών. Η Θεσσαλική ομάδα αποζητά το θετικό αποτέλεσμα που θα την κρατήσει ίσως ζωντανή στη διεκδίκηση της σωτηρίας. Τη τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό. Τιμωρημένος ο Μιλοσάβλιεβιτς(χαφ).

Εκτίμηση: Προβλέπω κακό ποιοτικά παιχνίδι στο Γεντικουλέ, με δυο ομάδες που θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Ο ΟΦΗ με τις αδυναμίες του στο γκολ δε δικαιολογεί το 1,65 στον άσσο. Οπότε, το under 2,5 στο 1,63 είναι μια βολική επιλογή.



  • Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (Σάββατο,17.15): Στις τελευταίες 4 αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη, ο Ατρόμητος . Με ένα βαθμό στο πρωτάθλημα το τελευταία μήνα στους 26 πόντους , οι Περιστεριώτες επιζητούν την ανάκαμψη για να σωθούν και μαθηματικά το συντομότερο. Δεν υπάρχει κίνητρο στην ομάδα και αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια προσήλωσης των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό τομέα. Χωρίς απουσίες για τον Ατρόμητο , ο οποίος τελευταία αγωνιστική αναμετράται εκτός με τη Λαμία. Θετική παράδοση κόντρα στους Αρκάδες(8-2-2) στην έδρα των γηπεδούχων.
Φονέας των γιγάντων αποδεικνύεται φέτος ο Αστέρας . Υπέταξε και τον ΠΑΟΚ με 2-1 και βρίσκεται στο -4 από τη 4η θέση. Πιστός στο ισπανικό μοντέλο ο Ράσταβατς , που μέχρι στιγμής επιβραβεύεται για την αγωνιστική άνοδο των Αρκάδων στο πρωτάθλημα. Εννιά αγωνιστικές αήττητοι οι Πελοποννήσιοι θα επιδιώξουν το θετικό αποτέλεσμα. Κλείνουν το πρόγραμμά τους με τα Γιάννενα εντός .Ο Τιλίκα (εξτρέμ) τιμωρημένος.

Εκτίμηση: Tουρίστες οι γηπεδούχοι τελευταία, οι Αρκάδες αντέχουν στην πίεση. Σκοράρουν κατά ριπάς. Το over στο ζουμερό 2,30 αξίζει το ρίσκο.



  • ΠΑΣ Γιάννενα - Παναθηναικός (Σάββατο,19.30) : Mεθυσμένη πολιτεία από προχτές τα Γιάννενα μετά τη θριαμβευτική πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναικό με 2 νίκες. Υποδοχή ηρώων στην πρωτεύουσα της Ηπείρου που δίχως αύριο οι φίλαθλοι της ομάδας πανηγύρισαν το γεγονός. Οι  Γιαννιώτες πήραν το ''σκάλπ'' των πρασίνων και είναι αμφίβολο αν βρίσκονται σε κάποιο ροζ συννεφάκι σήμερα. Με 25 βαθμούς και ύστερα από την ισοπαλία στη Λαμία με 0-0, νιώθουν πιο άνετα , αλλά όχι εφησυχασμένοι. Τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην Αρκαδία με τον Αστέρα.Πλήρης η αποστολή της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη.
Μαχαιριά στην καρδιά των πρασίνων η εντός έδρας ήττα από τους Ηπειρώτες στο γήπεδο της Λεωφόρου και ο οδυνηρός αποκλεισμός από τους 4 της διοργάνωσης. Κακή εμφάνιση , πολλά αμυντικά λάθη και ένας μεγάλος στόχος για τη φετινή σεζόν χάθηκε άδοξα. Πλέον, καθίσταται ζωτικής σημασίας στο πράσινο στρατόπεδο η είσοδος στη πρώτη 4αδα στο τέλος του μαραθωνίου που ισοδυναμεί με την ευρωπαική έξοδο. Σε απόσταση βολής από την 4η ΑΕΚ, το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες κρίνεται κάτι παραπάνω από τελικός για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι στην προσπάθεια ανάκαμψης. Συγκρούεται με τον πολύ καλό φίλο του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο την άλλη Κυριακή. Τιμωρημένοι οι Αλεξανδρόπουλος(χαφ), Μολό(δ.μπακ).

Εκτίμηση:  Τα Γιάννενα ίσως επηρεαστούν από το νέκταρ της επιτυχίας. Με το μαχαίρι στα δόντια ο Παναθηναικός και αν αναλογιστούμε το ενδεχόμενο σπρώξιμο της διαιτησίας, τον κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνο. Διπλό στο 2,35.



  • Ολυμπιακός - Λαμία (Κυριακή, 15.00) : Πέρασε από το Βόλο με 1-2 και με σκανδαλώδη διαιτησία που του κατακύρωσε γκολ οφσάιντ στο 2-1. Δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία για τους Βολιώτες. Έτσι , ένα σερί 2 αγώνων χωρίς νίκη έλαβε τέλος. Με σύμμαχο του τη τύχη , άφησε εκτός τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, με γκολ του Μπουχαλάκη στο 87' , ένα γκολ ευγενική χορηγία του κίπερ Κουέστα. Παρών και στις 3 διοργανώσεις ο Ολυμπιακός , αρχές Μαρτίου, υποδέχεται την Άρσεναλ εντός την Πέμπτη και τη τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός με αντίπαλο τη Λάρισα στο ιστορικό Αλκαζάρ. Εκτός ο Σεμέδο(στόπερ), τιμωρημένος ο Μπα(στοπερ), Καμαρά(χαφ) και τραυματίας ο Βρουσάι(εξτρέμ).

Αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας η Λαμία με τα Γιάννενα την περασμένη Κυριακή και πλέον αρχίζει να επιπλέει. Στο +2 από το Αγρίνιο και το +6 από τη Λάρισα, την υποδέχεται στο εξ αναβολής παιχνίδι στη Φθιώτιδα , έχοντας την ευκαιρία να την ξεπαστρέψει. Κλείνει τις υποχρεώσεις της για την κανονική περίοδο με τον τουρίστα Ατρόμητο. Αποχαιρέτησε το κύπελλο μετά το 1-1 με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν την απασχολεί και πολύ. Τιμωρημένος ο Άνταμ Τζανετόπουλος(στοπερ).

Εκτίμηση: Κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια ο Ολυμπιακός, δεν αναμένεται να φορτσάρει απέναντι στη μαχητική Λαμία που θα παραταχθεί με πούλμαν στο Φάληρο. Προβλέπω επαγγελματική νίκη για τους Πειραιώτες. Άσσος και under 3,5 στο 2,00.



  • Παναιτωλικός - ΝΠΣ Βόλος (Κυριακή, 17.15) : Kάκιστος και ακίνδυνος ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι με τη Λάρισα και την ήττα με σκορ 1-0. Αναιμική εμφάνιση για την ομάδα του Δέλλα . Δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες η ομάδα του Αγρινίου στο κυριακάτικο αγώνα με το Βόλο. Σε δύσκολη θέση απέναντι σε μια ομάδα που παίζει ανοικτά. Tελευταία αγωνιστική αναμετράται στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα.Αμφίβολος ο Γιάκολις(εξτρεμ), πάντα εκτός ο Τζανακάκης (δ.μπακ).
Πάλεψε στα ίσια τον Ολυμπιακό, τον κοίταξε στα μάτια ,όμως μια διαιτητική απόφαση ήταν μοιραία για την έκβαση του αγώνα. Πικρή γεύση αφήνει το 1-2 στο Πανθεσσαλικό , όμως η πορεία της ομάδας κρίνεται πετυχημένη. Με 30 βαθμούς χρειάζεται μόνο 10 για να σωθεί και μαθηματικά. Τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την ΑΕΚ με την οποία μεσοβδόμαδα έφθασε πολύ κοντά στην πρόκριση , όμως το υπέρ του 1-0 ,του πρόσφερε μόνο μια τιμητική νίκη.Τιμωρημένοι οι Περέα(εξτρέμ),Φεράρι(αρ.μπακ), Μήτογλου(στόπερ).

Εκτίμηση: Με την πλάτη στο τοίχο οι Αγρινιώτες, στο -2 από Λαμία και ΟΦΗ , επιβάλλεται το τρίποντο απέναντι στους αδιάφορους πλην μαχητικούς Βολιώτες. Η απουσία του Φεράρι στην αριστερή πτέρυγα είναι σημαντική. Άσσος στο 2,45.


  • ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ(Κυριακή, 19.30) : Αυτή η ομάδα αποδεικνύει κάθε αγωνιστική ότι μόνο σε φιλικά παιχνίδια κερδίζει. Εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων στην Αρκαδία , ήττα με 2-1 από τον αξιόμαχο Αστέρα και ξανά στη 3η θέση. Τυπική διαδικασία με τη Λαμία ο επαναληπτικός του κυπέλλου με 1-1 τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Με το μισητό συμπολίτη Άρη , η νίκη κρίνεται αναγκαία για να ξανανέβει δεύτερος , όμως με τις εμφανίσεις του δεν πείθει. Τελευταία αγωνιστική έχει το φιλικό παιχνίδι με το διόσκουρο Παναθηναικό στο γήπεδο της Λεωφόρου. Πλήρης η αποστολή του Πάμπλο Γκαρσία.
Τα βάζει με τη τύχη του και τον Κουέστα για το τελικό 1-1 με τον Ολυμπιακό και τον οριακό αποκλεισμό του από τα ημιτελικά. Παιδαριώδες λάθος του Ισπανού τερματοφύλακα στο 87' και ο Μπουχαλάκης τιμώρησε την αδράνεια των κίτρινων. Στο πρωτάθλημα κέρδισε εύκολα τον Ατρόμητο με 3-0 και το σκορ θα ξέφευγε αν δεν κρατούσαν δυνάμεις οι Θεσσαλονικείς. Με καταρακωμένο ηθικό από τον αποκλεισμό ο Άρης κατεβαίνει στο ντέρμπι, όντας 2ος στη βαθμολογία. Παραμονές του ντέρμπι της πόλης , ανέβηκε στην επιφάνεια(όλως τυχαίως πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι) ένα πλαστό συμβόλαιο με πρώην παίχτη του Άρη σκοπιανής καταγωγής. Σε περίπτωση τιμωρίας του Άρη , η ποινή είναι από -6 έως υποβιβασμό.  Τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον ΟΦΗ .Στα αγωνιστικά καθαρά, εκτός παραμένουν οι Ματίγια(χαφ) και Γκαρσία(εξτρέμ).

Εκτίμηση: Mε ξένο διαιτητή και πενηνταρήσια διαιτησία , ο άσσος στο 1,65 δε δικαιολογείται. Από τη μία , η προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ, από την άλλη η άσχημη ψυχολογία του Άρη δε ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Γκολ γκολ στο δίφραγκο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.



  • ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης (Δευτέρα, 19.30): Nέα κακή εμφάνιση για την Ένωση στο ντέρμπι των μονόφθαλμων κόντρα στον Παναθηναικό και πλέον βρίσκεται στη 4η θέση. Προβληματισμός για το Μανόλο Χιμένεθ και σε περίπτωση νέας αποτυχίας δεν αποκλείεται ο Ισπανός τεχνικός να δει την πόρτα εξόδου. Με τη ψυχή στο στόμα η μεσοβδόμαδη πρόκριση με το Βόλο, καρδιοχτύπησε στο 1-0 , αλλά άντεξε. Στο παιχνίδι με το φίλο του Απόλλωνα θα αναζητήσει το τρίποντο για να επέλθει έστω και προσωρινά η ηρεμία. Τελευταία αγωνιστική επιστρέφει στο Βόλο. Τιμωρημένος ο Κρίστισιτς(χαφ), εκτός ο Ολιβέιρα(φορ), Τσιγκρίνσκι(στοπερ), Μπακάκης(δ.μπακ), Σιμόες(χαφ), Γαλανόπουλος(χαφ), Μιτάι(στόπερ).

Μεγάλη και ανέλπιστη νίκη του Απόλλωνα κόντρα στον ΟΦΗ μετά τη γκάφα του τερματοφύλακα των Κρητικών Σωτηρίου με 2-1. Στους 25 βαθμούς νιώθει σαφώς πιο ήρεμα, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Θέλει να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ , εκμεταλλευόμενος τις απουσίες των κιτρινόμαυρων και την κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια. Τιμωρημένος ο Μπαξεβανίδης(δ.μπακ).

Εκτίμηση: Σε διαφορετική περίπτωση θα γλυκοκοίταζα την κόντρα κοντά στο 6 και στο 10 για ισοπαλία και διπλό. Οι απουσίες της ΑΕΚ πολλές και οι τελευταίες εμφανίσεις προβληματίζουν. Θα προτείνω τα 2-3 τέρματα στο 1,95.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου