Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Μπρά ντε φερ Μπόλονι - Γκαρσία. Η φιλία πάνω απ' όλα.

 Επιμέλεια

Ανδρέας Ανδρεάδης






Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Αύριο , διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ λιγκ με πολλά ανοιχτά μέτωπα και αναμετρήσεις που το αποτέλεσμα τους κρίνεται αβέβαιο. 

Ενδιαφέρον υπάρχει στη Ριζούπολη, με τον Απόλλωνα να υποδέχεται τον Παναιτωλικό που καίγεται για βαθμούς , ώστε να ξεφύγει απ' τη γραμμή του υποβιβασμού , επίσης το Λαμία - Ατρόμητος , ενώ το ντέρμπι ''λυκοφιλίας'' ή συμμαχίας μεταξύ Παναθηναικού και ΠΑΟΚ θα καθορίσει πολλά στη μάχη της Ευρώπης. Ας δούμε παρακάτω την ανάλυση των αγώνων του πιστολέρο.



Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός : Έριξε νωρίς λευκή πετσέτα η ''Ελαφρά Ταξιαρχία'' στον αγώνα με την ΑΕΚ και το τελικό 2-0 παραήταν κολακευτικό για την ομάδα του Παράσχου. Από το πουθενά προέκυψαν σενάρια απομάκρυνσης του Μακεδόνα τεχνικού από την ομάδα , ειδικά μετά την αποχώρηση του team manager Κασναφέρη. Ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα με τον ''ιερομόναχο'' Μάκη Χάβο να είναι ο επικρατέστερος. Στο +6 από τον 13ο ΟΦΗ δε μπορεί να αισθάνεται ήρεμος. Θα αναζητήσει τη τέταρτη νίκη του εντός έδρας με αντίπαλο τον Παναιτωλικό , που παρουσιάζεται ακίνδυνος εκτός έδρας. Εκτός αποστολής οι Τσιλούλης(εξτρέμ), Βιτλής(χαφ).

Νίκη-οξυγόνο για τον Παναιτωλικό την περασμένη Κυριακή απέναντι στο Βόλο. Αναρριχήθηκε στη 12η θέση στο +1 από τον ΟΦΗ και  θα κυνηγήσει με νύχια και δόντια ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα.Εκτός έδρα έχει αποσπάσει μόλις 5 βαθμούς σε 12 αναμετρήσεις. Τιμωρημένοι οι Μεντίνα(μπακ),Αριγιμπι(εξτρέμ), τραυματίες οι Τζανακάκης(δ.μπακ), Λιάβας(στοπερ), Μανθάτης(εξτρέμ).


Εκτίμηση: Ο Απόλλων ψάχνει το εξιλαστήριο θύμα για να απαλλαγεί μια και καλή από τα ζόρια του υποβιβασμού. Οι Αγρινιώτες έχουν περισσότερες και σημαντικές απουσίες . Εκτός έδρας χάνονται. Θα ποντάρω στον άσσο του 2,05.


ΑΡΗΣ - ΟΦΗ :  Αυτοκτόνησε ο Άρης στη Τούμπα, καθώς κρατούσε ως το 86' το προβάδισμα δυο τερμάτων κόντρα στον ΠΑΟΚ και από το 0-2 συμβιβάστηκε τελικά με την ισοπαλία. Εγκληματικό λάθος του Μάντζιου να γυρίσει στο τελευταίο πεντάλεπτο την ομάδα πίσω 20 μέτρα και όντως του στοίχισε. Διαμαρτύρονται οι Θεσσαλονικείς για το πέναλτι στο τέλος. Παραμένει έστω και σε ισοβαθμία στη 2η θέση με την ΑΕΚ και η νίκη απέναντι στον ΟΦΗ κρίνεται επιτακτική. Τιμωρημένος ο Μαντσίνι(εξτρέμ), τραυματιές οι Κάτσε(χαφ), Ματίγια(χαφ) και Γκαρσία(εξτρέμ).

Ένατη σερι ήττα για τον ΟΦΗ αυτή τη φορά από τη Λάρισα στο Γεντικουλέ με 2-3 και ο ΟΦΗ ξαφνικά πέρασε στη ζώνη υποβιβασμού. Τέλος ο προπονητής Σίμος από την ομάδα, με το Νιόπλια να επιστρατεύεται ως άλλος Τομ Κρουζ στις επικίνδυνες αποστολές. Το 2021 αποδεικνυέται εφιαλτικό για τους Κρητικούς που επιζητούν επιστροφή στις επιτυχίες απέναντι στους κίτρινους. Βουνό τα προβλήματα του ΟΦΗ. Τιμωρημένοι οι Λυμπεράκης(αρ.μπακ), Σολίς(εξτρέμ), Μεγιάδο(χαφ). Τραυματίες οι Σελίμοβιτς (στόπερ) , Τσιλιανίδης(εξτρέμ), Βαζ(εξτρέμ).


Εκτίμηση: Μόνο τη νίκη ψάχνουν οι δυο ομάδες για διαφορετικούς λόγους. Ο ΟΦΗ με νέο προπονητή και πολλές απουσίες λογικά θα κλειστεί για να μη φύγει άπραγος από τη Θεσσαλονίκη. Χαμηλό σκορ και νίκη του Άρη βλέπω. Συνεπώς άσσος και under 4,5 τέρματα στο 1,80.



Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννενα: Λίγο έλλειψε ο Αστέρας να κλέψει το διπλό στο Περιστέρι , αλλά παρέμεινε για 10ο σερί παιχνίδι αήττητος. Παρ' όλα αυτά , η ψαλίδα από τη 4άδα άνοιξε ελαφρά στο -5 και στόχος είναι η επιστροφή στις νίκες κόντρα στους Γιαννιώτες. Τιμωρημένοι οι Μπαράλες(φορ), Ιγκλέσιας(χαφ).

Τελικά , με τον Παναθηναικό απέκτησαν πελατειακές σχέσεις οι Γιαννιώτες και η τρίτη νίκη εντός 15νθημέρου κόντρα στο τριφύλλι το αποδεικνύει περίτρανα. Στους 28 βαθμούς οι Ηπειρώτες νιώθουν σαφώς πιο άνετα βαθμολογικά και θα παίξουν δίχως άγχος στην Αρκαδία. Τιμωρημένος ο χαφ Κάστρο.

ΕκτίμησηΧωρίς την κεφαλή της επίθεσης τον αργεντινό Μπαράλες, ο Αστέρας θα έχει θέμα στην επίθεση. Οι Γιαννιώτες θα δώσουν την κατοχή στους γηπεδούχους για να τους αγχώσουν και όντας πιο χαλαροί ίσως και να σκοράρουν . Γκολ γκολ και οβερ στο 2,80.


ΝΠΣ Βόλος - ΑΕΚ : Στο α'ημίχρονο δημιούργησε ο Βόλος ευκαιρίες στο Αγρίνιο , όμως ύστερα από καιρό δε μπόρεσε να σκοράρει εκτός έδρας. Στους 30 βαθμούς οι γηπεδούχοι, δεν κινδυνεύουν . Το μόνο που θα ψάξουν ως τυπικά αδιάφοροι είναι το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ στα παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος. Τιμωρημένος ο Φεράρι(αρ.μπακ).

Ξέσπασε η Ένωση μετά από καιρό και το τελικο 2-0 κόντρα στο φίλο Απόλλωνα την αδικεί . Το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, όμως ο Βέρχουλστ κράτησε το δείκτη του σκορ και ήπια πλαίσια. Στόχος η νίκη για να παραμείνει στη 2η θέση. Τιμωρημένος  ο Λόπες(αρ.μπακ). Τραυματίας ο Τσιγκρίνσκι(στόπερ), Μπακάκης(δ.μπακ) , Σιμόες και Γαλανόπουλος(χαφ).


Εκτίμηση:  Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη για νίκη της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Με τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης, σίγουρα θα έχουμε ανοικτό παιχνίδι. Το διπλό και οβερ στο 2,30 είναι μια καλή επιλογή.


Λαμία - Ατρόμητος: Διάλεξε η Λαμία να ξεκουράσει παίκτες στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και το τελικό 3-0 την δικαίωσε . Λίγες μέρες αργότερα, κατάπιε τη Λάρισα στο τελικό παραμονής και το τελικό 2-1 την έβγαλε από τη τελευταία δυάδα(στο +3 από τον ΟΦΗ). Αύριο , θα ποντάρει στο γεγονός ότι παίζει με την παιδική χαρά που λέγεται Ατρόμητος και θα κυνηγήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το τρίποντο. Εκτός οι Γκούγκα(χαφ), Τιρόνε(χαφ) , Γκαζαριαν(εξτρέμ) και Μπα(εξτρέμ).

Βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Ατρόμητος την περασμένη εβδομάδα με αντίπαλο τον Αστέρα και το τελικο 1-1 έκρινε τις προσπάθειες των δυο ομάδων.Στους 27 βαθμούς οι Περιστεριώτες, εδώ και καιρό έχουν ρίξει λευκή πετσέτα και πλέον ρίχνουν το βάρος στον καταρτισμό του νέου έμψυχου υλικού στη μετά Σπανού εποχή. Τιμωρημένος ο Σάλομον(χαφ), Νάτσος και Τομάσεβιτς.


Εκτίμηση: Μονόπλευρο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση με την ομάδα της Φθιώτιδας να ψάχνεται για το πολύτιμο τρίποντο και τους φιλοξενούμενους να κάνουν tour σε όλη την Ελλάδα. Το πιο δυνατό σημείο της αγωνιστικής. Άσσος στο 2,40.


Λάρισα - Ολυμπιακός : Ανάμεικτα συναισθήματα αποκόμισε από την περασμένη βδομάδα η ΑΕΛ . Νίκη στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ με 2-3 και από την άλλη οδυνηρή ήττα στη Φθιώτιδα με 2-1 από την αντίζηλο στη μάχη της παραμονής Λαμία. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί την κούραση των ερυθρολεύκων από τα συνεχή παιχνίδια για να αποσπάσει κάτι θετικό και να μπει με άλλη ψυχολογία στους 7 τελικούς των πλει αουτ που την περιμένουν. Στο -3 από το 13ο ΟΦΗ και στο -4 από τον 12ο Παναιτωλικό.Τιμωρημένοι οι Ζίζιτς(στοπερ), Μιλοσαβλιεβιτς(χαφ), Ηλιάδης(χαφ), Μπεν Χατιρα και Μπέρτος(δ.μπακ).

Καθάρισε ο Ολυμπιακός σαν το αυγό σε μισή ώρα την ελλιπέστατη Λαμία με τρία γκολ και παρότι είχε το μυαλό του στην Άρσεναλ δεν απειλήθηκε σοβαρά από την αντίπαλό του. Την Πέμπτη , όμως βρήκε μπροστά του μια Άρσεναλ με τρεξίματα, πίεση ψηλά και βρέθηκε με 3 γκολ στην πλάτη. Το τελικό 1-3 στο Γεώργιος Καραισκάκης μόνο με θαύμα μπορεί να ανατραπεί , αλλά δεν είναι κάθε μέρα πασχαλιά για να συμβαίνουν τέτοια θαύματα. Επικεντρώνεται όσο μπορεί στον αγώνα με την ουραγό Λάρισα για να μη δεχτεί και άλλο στραπάτσο. Εκτός οι Σεμέδο(στοπερ) και Βρουσαί(εξτρεμ).


Εκτίμηση: Με σημαντικές απουσίες η Λάρισα, με κούραση και χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο ο Ολυμπιακός. Θα προτείνω τα 2-3 τέρματα στο 2,00.



Παναθηναικός - ΠΑΟΚ:  Καταραμένη για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε η ομάδα των Ιωαννίνων για τους πράσινους. Τρίτη διαδοχική ήττα σε διάστημα δυο εβδομάδων από τον Άγιαξ της Ηπείρου και πλέον ο Λάζλο Μπόλονι νιώθει έντονους τους κραδασμούς και η απόλυση φαντάζει πιο κοντά από ποτέ. Το παιχνίδι με το δικέφαλο πολύ πιθανό να είναι το τελευταίο για το Ρουμάνο τεχνικό. Εκτός πάλι ο Διούδης(τερματοφύλακας), ο Βέλεθ(στοπερ) , ο Σανκαρέ(χαφ) και ο Αλεξανδρόπουλος(χαφ).


Τυχερός στάθηκε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της πόλης με τον Άρη και το τελικό 2-2 τον κολακεύει καθώς μέχρι το 87' ήταν πίσω με δυο τέρματα. Σύρραξη των οπαδών με τον Πασχαλάκη μετά το τέλος του αγώνα και πλέον ο διεθνής τερματοφύλακας αποτελεί ξένο σώμα για την ομάδα. Τελικός το παιχνίδι με το σύμμαχο Παναθηναικό στη Λεωφόρο καθώς σε διαφορετικό αποτέλεσμα από τη νίκη, θα υπάρξουν εξελίξεις. Επιστρέφει ο Τζόλης(χαφ).


Εκτίμηση: Υπό κανονικές συνθήκες, χωρίς λυκοφιλίες ο Παναθηναικός θα έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για την είσοδο στη 4αδα. Απ' τη στιγμή , όμως που θα έχουμε επανάληψη των ''τραυματισμών'' της Τούμπας, το αποτέλεσμα θεωρείται σχεδόν δεδομένο. Γκολ και όβερ στο 2,90.

 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου