Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Στενές επαφές τρίτου τύπου.

 Επιμέλεια

Ανδρέας Ανδρεάδης






Πρώτη αγωνιστική σε play off και play out στο πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ και πλέον κάθε λάθος γράφει διπλά. Τα ντέρμπι Ολυμπιακός - Άρης και ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κρίνουν πολλά για τη συνέχεια, ενώ και οι μονομαχίες μεταξύ των μελλοθάνατων στα play out βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Σημαντικό αλλά αστάθμητο παράγοντα θα αποτελέσει η στάση των θεωρητικά αδιάφορων(Βόλος, Ατρόμητος, Γιάννενα, Απόλλων Σμύρνης) στη διάρκεια του μίνι πρωταθλήματος.



PLAY OFF- 10 αγώνες (1η αγωνιστική)


Σε λεπτές ισορροπίες.


Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναικός: Σερί ήταν και πάει! Με απουσίες αγωνίστηκε εναντίον των Ιωαννίνων ο Αστέρας , χωρίς να δημιουργήσει επιθετικά γνώρισε την εντός έδρα ήττα και τερματίστηκε το σερί 10 αγώνων χωρίς ήττα. Στον αγώνα με τον Παναθηναικό θα κυνηγήσει την πρώτη νίκη στο μίνι πρωτάθλημα για να αναπτερώσει τις ελπίδες για 4αδα. Τιμωρημένος ο Μπαράλες(φορ) και τραυματίας ο Μουνάφο(χαφ).

Ανέλπιστη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με τρεις τελικές κέρδισε με σκορ 2-1 το Δικέφαλο και βρίσκεται στο -2 από τη 4η θέση. Αποτελεσματικός στο επιθετικό κομμάτι έφθασε στη νίκη . Με τους Αρκάδες θα παραταχθεί με απουσίες. Εκτός ο Καρλίτος(φορ), Μαουρίτσιο(χαφ), Σανκαρε(χαφ), Βέλεθ(σεντερ μπακ).


Εκτίμηση: Mε απουσίες ο Αστέρας στη δημιουργία φάσεων, με απουσίες μεσοαμυντικά ο Παναθηναικός . Δε με ελκύει κάποιο σημείο . 2-3 γκολ στο 1,95.



Ολυμπιακός - Άρης : Έπαιξε όσο χρειαζόταν ο Ολυμπιακός , δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα κέρδισε την ουραγό ΑΕΛ με 3-1 και βρίσκεται στο +16 από την 2η θέση. Το πρωτάθλημα δε χάνεται , αλλά δεν πρόκειται να επαναπαυθεί. Στην Ευρώπη , αποχαιρέτησε το θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ κερδίζοντας για 3η φορά τα τελευταία 5 χρόνια στο Λονδίνο την Άρσεναλ με 1-0 . Με αντίπαλο τον Άρη θα κάνει κάποιο ροτέισον για να ξεκουράσει παίχτες του έπαιξαν την Πέμπτη. Εκτός οι Βαλμπουενά(εξτρέμ) και Χασάν(φορ).

Δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα ο Άρης στον αγώνα με τον ΟΦΗ και το τελικό 1-0 ήρθε αγχωτικά. Για πρώτη φορά από το 1980 φιγουράρει στη 2η θέση στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στο +3 από την ΑΕΚ οφείλει να πάρει κάτι από το Γεώργιος Καραισκάκης για να παραμείνει στη 2η θέση. Τιμωρημένος ο Σίλβα(εξτρέμ), τραυματίας ο Μήτρογλου(φορ) και Κάτσε(χαφ).

Εκτίμηση: Φιλικές σχέσεις μεταξύ των 2 ομάδων, ο Άρης έχει το κίνητρο και παίζει με τακτική που τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Ενδέχεται να κάνει ροτέισον ο Ολυμπιακός , γκολ γκολ και οβερ 2,20.



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ : Έχασε τα αυγά και τα πασχάλια ο ΠΑΟΚ κόντρα στο σύμμαχο Παναθηναικό και προσγειώθηκε απότομα. Ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο και πλέον η εσωστρέφεια στους ασπρόμαυρους έχει φθάσει στο απόγειό της .Με φλύαρη κατοχή και σουτ έξω από την περιοχή των πρασίνων γνώρισε μοιραία την ήττα και στο ντέρμπι με το Δικέφαλο του νότου ψάχνει αντίδραση. Εκτός ο Νινούα(χαφ) για το ντέρμπι και αμφίβολος ο Βαρέλα(σεντερ μπακ) και Καγκάβα(χαφ).

Κακή εμφάνιση και γκρίνια το κάδρο της ήττας από το Βόλο με 1-0 στο Πανθεσσαλικό για το Μανόλο Χιμένεθ . Θα τα δώσει όλα για να μείνει έστω στη 4αδα που εξασφαλίζει την ευρωπαική έξοδο. Στο -3 από το 2ο Άρη και στο +3 από τον 5ο Παναθηναικό είναι τα πάντα ρευστά. Τιμωρημένος ο Νεντελτσιάρου (σεντερ μπακ). Τραυματίας ο Τσιγκρίνσκι(σεντερ μπακ), Γαλανόπουλος(χαφ), Σιμόες(χαφ).

Εκτίμηση: Κανένας από τους δυο αυριανούς μονομάχους δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Αμφότεροι θα φοβηθούν να ρισκάρουν για να μη βρεθούν στο στόχαστρο του 5ου Παναθηναικού . Ρισκάρω στην ισοπαλία με γκολ 4,50.



Play out -7 αγώνες (1η αγωνιστική)

Ρυθμιστές οι ''αδιάφοροι''



Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ : Τεράστια νίκη για τον Απόλλωνα, αν και ανέλπιστη σε σχέση με την εικόνα του αγώνα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό . Το τελικό 1-0 του χάρισε απόσταση ασφαλείας από τις ομάδες που καίγονται για τη σωτηρία. Αυτό, όμως, ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του προπονητή Παράσχου στον πάγκο της ομάδας . Ο Μάκης Χάβος , ο νέος προπονητής, που βρέθηκε στο μέσο μιας κόντρας μεταξύ Μονεμβασιώτη και Παράσχου με εκατέρωθεν κατηγορίες. Εκτός μόνο ο Βιτλής(χαφ).

Αναμφίβολα, η αποστολή της Λάρισας απέναντι στον Ολυμπιακό , ήταν εκ προοιμίου δύσκολη. Το πάλεψε , αλλά τα λάθη στην άμυνα αποδείχθηκαν καθοριστικά στην έκβαση του αγώνα. Στη τελευταία θέση της βαθμολογίας, οφείλει από το σημερινό παιχνίδι να ξεκινήσει την αντεπίθεση της για τη  σωτηρία. Τιμωρημένος ο πολύτιμος αριστερός μπακ-χαφ Γιακιμόφσκι , τραυματίας ο Γκράουρ(δ.μπακ).

Εκτίμηση: Aισθητά βελτιωμένη η ΑΕΛ το τελευταίο μήνα συνεχίζει να αναπνέει . Αλλά για να μπορεί να σωθεί οφείλει να κατακτήσει το τρίποντο  κόντρα στον Απόλλωνα που απέδειξε περίτρανα ότι δε χαρίζει κάστανα. Η ΑΕΛ αν παίξει με ψυχή και διάθεση δε χάνει . Χ στο 3,05 και διπλό στο 3,00.


ΝΠΣ Βόλος - ΟΦΗ : Για δεύτερη φορά το τελευταίο μήνα κέρδισε η θεσσαλική ομάδα την ΑΕΚ με 1-0 και πλέον με 33 βαθμούς ίσως να σκέφτεται ήδη τις διακοπές. Κάθε αγωνιστική παίζει με ψυχή , τρεξίματα και δίχως σκοπιμότητες. Από τις ομάδες που έχουν διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρα στο πρωτάθλημα. Τιμωρημένος ο Μπαριέντος(χαφ), Μπαρτόλο(εξτρέμ).

Σε γνώριμο mood γνώρισε μια ακόμα ήττα , από τον Άρη αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη με 1-0 και βρίσκεται μόνος πλέον στη 13η θέση με 19 βαθμούς. Ο κόουτς Νιόπλιας δεν κατάφερε να αλλάξει και πολλά και πλέον τα 7 εναπομείναντα παιχνίδια έχουν χαρακτήρα τελικού για τους Κρητικούς. Στο σημερινό παιχνίδι με το Βόλο θα παραταχθεί με άμυνα ζώνης με στόχο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του. Εκτός οι Νέιρα(χαφ), Σωτηρίου (τερματοφύλακας), Γιάννου(φορ), Τσιλιανίδης(εξτρέμ).

Εκτίμηση: O ''αδιάφορος'' Βόλος κάνει ζημιές και παίζει δίχως άγχος και χωρίς πίεση . Αυτό τον καθιστά άκρως επικίνδυνο απέναντι στον αντίπαλο του που θα παραταχθεί με το άγχος μέχρι τα μπούνια. Θα ρισκάρω στην ισοπαλία του 3,10.



Παναιτωλικός - Λαμία : Αναιμίκος για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι ο Παναιτωλικός δεν πήρε τίποτα απολύτως από τη μονομαχία στη Ριζούπολη και πλέον είναι με το μαχαίρι στα δόντια κόντρα στη Λαμία , που έχει ίδιους στόχους αλλά ξέρει να αμύνεται. Εκτός οι Τζανακάκης(δ.μπακ), Λιάβας(στόπερ).

Απέναντι σε έναν αδιάφορο Ατρόμητο η Λαμία έχασε την ευκαιρία να πάρει βαθμολογική ανάσα για την παραμονή και πλέον πηγαίνει στο Αγρίνιο για δυο αποτελέσματα. Ξέρει πολύ καλά να υπερασπίζεται το τομάρι της εκτός έδρας και αυτό θα πράξει και σήμερα.Αμφίβολος ο Αραμπούλι(φορ).

Εκτίμηση: Ο Παναιτωλικός στο -3 από τη Λαμία θα ψάξει τη νίκη απέναντι σε μια Λαμία που έχει νοικοκυρέψει την άμυνα της. Γρίφος το παιχνίδι . Θα ρισκάρω στο 0-1 γκολ , αφού θα υπάρχουν πολλές κάρτες και σκληρό παιχνίδι.



ΠΑΣ Γιάννενα - Ατρόμητος : Συγκαταλέγεται ο ΠΑΣ και τυπικά στους αδιάφορους του πρωταθλήματος μετά το διπλό στην Αρκαδία κόντρα στον Αστέρα. Δεύτερη σερί νίκη για τον ''Άγιαξ της Ηπείρου'' που πλέον σκέφτεται και το κύπελλο , όπου στα ημιτελικά θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Ολυμπιακό , ένα βήμα από το τελικό της διοργάνωσης. Με 31 βαθμούς ίσως σωθεί και μαθηματικά με 2 νίκες ακόμα.  Εκτός μάχης με τους Περιστεριώτες οι Σιόντης(χαφ), Οικονομόπουλος(δ.μπακ).

Ξέμεινε ο Ατρόμητος νωρίς από στόχους και πλέον κάνει τουρισμό ανά την Ελλάδα. Στο +12 από την τελευταία ΑΕΛ και στο +9 από το 13ο ΟΦΗ, ψάχνει απλά μια νίκη (την πρώτη του Παντελίδη στον πάγκο) για να χαλαρώσει και τυπικά. Τιμωρημένος ο Τομάσεβιτς (αρ.μπακ) και Θεοδωράκης (τερματοφύλακας).

Εκτίμηση: Πιο αποτελεσματικός ο ΠΑΣ στα τελευταία παιχνίδια, ο Ατρόμητος τουρίστας και αυτός περιοδεύει ανά την επικράτεια. Ο άσσος αξίζει στο 2,20 για την καλοδουλεμένη ομάδα του κόουτς Γιαννίκη.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου