Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Pistolero stories #9: Κώστας Ιωσηφίδης

Καλησπέρα σας. Το σημερινό μου αφιέρωμα θα έχει έναν από τους κορυφαίους αριστερούς οπισθοφύλακες της δεκαετίας του '70 στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μιλάμε για τον Κώστα Ιωσηφίδη, το παλαίμαχο διεθνή αμυντικό του ΠΑΟΚ που πρωταγωνίστησε στην πιο παραγωγική περίοδο του συλλόγου σε τίτλους πριν την εποχή Σαββίδη στο Δικέφαλο. Γεννημένος το Γενάρη του 52 στη Βυρώνεια Σερρών, ο οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ υπηρέτησε τη φανέλα του συλλόγου για 14 συναπτά έτη μέχρι την αποχώρηση του από την ενεργό δράση. 






Η καριέρα στον ΠΑΟΚ 





Αγωνιζόμενος στη θέση του αμυντικού έκανε μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ και είναι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας με τα περισσότερα τρόπαια, τέσσερα στο σύνολο, καθώς έχει κατακτήσει 2 Κύπελλα (1971–72 και 1973–74) και 2 Πρωταθλήματα (1975–76 και 1984–85).

Είναι δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία του ΠΑΟΚ με 397 και είναι αξιοσημείωτο ότι και στα δεκατέσσερα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας ως ποδοσφαιριστής (1971–1985) αγωνίστηκε αποκλειστικά και μόνο στον "Δικέφαλο του Βορρά".


Η διεθνής καριέρα με την εθνική ομάδα

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 1974 στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Βραζιλίας (0–0). Συνολικά υπήρξε 51 φορές διεθνής και σκόραρε 2 τέρματα. Ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία, αγωνιζόμενος σε δύο αγώνες της διοργάνωσης.






Προπονητική καριέρα




Μετά τη λήξη της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία αρκετών ομάδων, όπως το Πολύκαστρο, την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον ΠΑΟ Νέων Επιβατών και την Αναγέννηση Κολινδρού στη Γ' Εθνική, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τη Νάουσα, τον Πανσερραϊκό, τον Ιάλυσο και την Καλαμάτα στη Β' Εθνική, καθώς και την ομάδα της Καβάλας στην Α' Εθνική.

Από το 2005 μέχρι σήμερα βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της αγαπημένης του ομάδας, του ΠΑΟΚ, στη θέση του γενικού αρχηγού.


Προπονητής στον Ιάλυσο




Σε ρόλο γενικού αρχηγού στον ΠΑΟΚ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου