Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

14η αγωνιστική της σούπερ λιγκ by pistolero.

 Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι ολόψυχα η νέα χρονιά να μην είναι επανάληψη της προηγούμενης. Υγεία,αγάπη και ευτυχία πάνω απ'όλα για το 2021. Στα καθ'ημάς τώρα, μετά το πετυχημένο τελευταίο δίμηνο του 2020 στις προβλέψεις μου για τη σούπερ λιγκ , ευελπιστώ με την ίδια ρέντα να συνεχιστεί και η νέα χρονιά. Ας δούμε αναλυτικά τα 7 παιχνίδια και τις εκτιμήσεις μου.





  • Παναθηναικός - Αστέρας Τρίπολης (Κυριακή -15.00) : Μετά το σερί τριών νικών μέσα στο Δεκέμβρη (Παναιτωλικός,ΑΕΚ, Γιάννενα) ήρθε η ήττα με πολύ γκρίνια από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα με σκορ 2-1 για να προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό της ομάδας. Πιθανότατα ξανά χωρίς το βασικό τερματοφύλακα Διούδη στο αρχικό σχήμα θα παραταχθούν οι πράσινοι, αφού οι ενοχλήσεις στη μέση του δεν υποχώρησαν. Αμφίβολος ο Μαουρίτσιο και ο Κουρμπέλης. Στην προνομιούχο πρώτη εξάδα παραμένει ο Αστέρας μετά την ισοπαλία με σκορ 2-2 για Γιάννενα απέναντι στο τοπικό ΠΑΣ. Παρ' όλα αυτά , αγωνιζόμενος με αριθμητικό πλεονέκτημα , δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του 1-2 και αποχώρησε με ένα βαθμό από τους ''Ζωσιμάδες''. Στα εκτός έδρας είναι πιο αποτελεσματικός στο γκολ και δεν αποκλείεται να ξανασκοράρει και στο ΟΑΚΑ. Μοναδικός απών από το παιχνίδι ο Τασουλής (αριστερός μπακ 10/0).Γκολ γκολ και όβερ στο 3,40.

  • Παναιτωλικός - ΟΦΗ (Κυριακή-15.00) : Μόλις μια νίκη σε 13 αγώνες στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Αγρινίου , σαφώς και δεν μπορεί να κάνει σχέδια για κάτι παραπάνω απ'την παραμονή στην κατηγορία. Δυστοκία στο γκολ, κάτι που προσπάθησε να αντιμετωπίσει ο Δέλλας στη διάρκεια της διακοπής.Οδυνηρή ήττα εντός από τον Απόλλων Σμύρνης με 1-0 και στο ματς με την ΟΦΗ κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για το τρίποντο.Χωρίς απουσίες οι Αγρινιώτες. Με βαριά ήττα στο Ηράκλειο (0-3 από τον Άρη) , έκλεισε το 2020 για τους ασπρόμαυρους. Στα εκτός έδρας , παρουσιάζεται άκρως επικινδυνη η ομάδα του Γιώργου Σιμου.Στο -2 απ' την εξάδα οι Κρητικοί. Αμφίβολοι οι Γιαννούλης, Σακόρ , Ντε Γκουζμάν , Μαρινάκης. Στα 2-3 γκολ το βλέπω το παιχνίδι στο 1,95.


  • Λάρισα - ΠΑΟΚ (Κυριακή-17.15) : Ο Ολυμπιακός τη φιλοδωρησε με 5 τέρματα στο Καραισκάκης και έκλεισε το 2020 προτελευταία στο βαθμολογικό πίνακα. Όαση ο Πινακάς για τους Θεσσαλούς σε μια ομάδα που παρουσιάζεται αργή και δύσκολη στο γκολ. Ανάγκη για ενίσχυση το χειμώνα για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Εντός Αλκαζάρ δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης. Συμπλήρωσε κάρτες ο βραχύσωμος εξτρέμ Πλατέλλας (11/0). Με νίκη έκλεισε ο ΠΑΟΚ το 2020 (2-1 τον Παναθηναικό στη Τούμπα) και θα προσπαθήσει με το νέο έτος να δείξει μια διαφορετική εικόνα. Πρόβλημα στο γκολ, δέχεται αρκετά συχνά τέρμα και βρίσκεται σε αναζήτηση σέντερ φορ , ώστε να λυθεί το επιθετικό πρόβλημα. Ουάρντα και Λαμπρου τα πρώτα αποκτήματα του Γενάρη, αλλά από βδομάδα θα ενσωματωθούν στην ομάδα. Χωρίς απουσίες θα αγωνιστεί ο δικέφαλος  στο Αλκαζάρ. Διπλό και under 3,5 τερματα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

  • ΠΑΣ Γιάννενα - Απόλλων Σμύρνης (Κυριακή-17.15) Παιχνίδι μεταξύ των νεοφώτιστων στα Γιάννενα.Με ισοπαλία 2-2 εντός εδρας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης έκλεισε ο πρώτος γύρος για τον ΠΑΣ. Ομάδα με επιθετική φιλοσοφία , αλλά με αμυντική αφέλεια ειδικά εκτός Ζωσιμάδων , βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από την διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού. Τιμωρημένοι οι Σιόντης (αμυντικό χαφ),Σάλιακας (δεξί μπακ). Αμφίβολος ο Κάστρο (αμυντικό χαφ). Με διπλό στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό αποχαιρέτησε το 2020 ο Απόλλωνας. Η συγκομίδη μέχρι στιγμής φαίνεται ικανοποιητική για το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου. Παίζει κλειστά εκτός η ''Ελαφρά Ταξιαρχία''. Δεν είναι τυχαίο πως τους περισσότερους βαθμούς τους κέρδισε εκτός Ριζούπολης. Αγκάθι μέχρι τώρα η έδρα, όπου αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (1-0 με Λάρισα). Χωρίς απουσίες θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι. Δεν είναι διόλου απίθανο, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι να πάρουν αποτέλεσμα. Χ2 με την ισοπαλία στο 3,00 και το διπλό στο 4,30.


  • Ολυμπιακός - ΑΕΚ (Κυριακή-19.30) : Με εμφατικό τρόπο έκλεισε το 2020 για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ύστερα από το 5-1 , κόντρα στην αδύναμη Λάρισα. Έκλεισε τη χρονιά στην πρώτη θέση. Συνεχίζει τη νέα χρονιά στο Europa League. Ανάγκη ενίσχυσης για τους ερυθρόλευκους που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε τρεις διοργανώσεις. Φημολογείται η πώληση Ραφίνια στην Μπενφίκα. Χωρίς Χασάν και Μπρούνο θα αγωνιστεί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Με παρατράγουδα έκλεισε το 2020 για την ΑΕΚ . Ισοπαλία στη Ριζούπολη με το Βόλο,απόλυση Καρέρα, παράιτηση Ιβιτς και νέος προπονητής ο πάλιουρας Μανόλο Χιμένεθ. Γνώριμος της πραγματικότητας στην ΑΕΚ θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το κλίμα και να επαναφέρει την Ενωση ξανά στο δρόμο των επιτυχιών. Μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή του στο Καραισκάκης με μια προβληματική άμυνα που δε συστήνεται για καρδιακούς , θα πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτική. Χωρίς Σάκχοφ και Παουλίνιο θα παραταχθεί στο Φάληρο η ΑΕΚ , με στόχο μια καλή εμφάνιση . Άσσος και όβερ στο 2,40 για τον Ολυμπιακό. Πιθανός σκόρερ anytime o πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ελ Αραμπί στο 2,10.


  • ΝΠΣ Βόλος - Ατρόμητος (Δευτέρα - 17.15) : Με θετικό αποτέλεσμα έκλεισε το 2020 για το Βόλο, απέναντι στην ΑΕΚ με σκορ 2-2 . Ομάδα που τρώει και βάζει γκολ ο Βόλος, πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Αμρ Ουάρντα , που με εντολή Μπέου , πωλήθηκε στον ΠΑΟΚ. Κοντά στο δικέφαλο είναι και ο Δουβίκας, ο νεαρός φορ που έχει κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις του. Αμφίβολοι οι Δημόπουλος (στοπερ) , Τέκιο (δεξί μπακ) και Τσοκάνης (χαφ). Τρεις βδομάδες έχει να αγωνιστεί η ομάδα του Περιστερίου , ύστερα από την αναβολή του αγώνα , απέναντι στη Λαμία , λόγω κρουσμάτων κορονοιού στους Φθιωτες. Τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη για τον Ατρόμητο. Έχουν στενέψει τα όρια για τον Κάναντι , ο οποίος πιθανόν να παίζει το κεφάλι του. Πολύ πιθανό το διπλο στο 2,90 απέναντι σε μια ομάδα που παίζει χωρίς σκοπμότητες.


  • Λαμία - Αρης (Δευτέρα - 19.30) : Μαρτυρικό το τελευταίο τρίμηνο για την ομάδα της Φθιώτιδας στο πρωτάθλημα. Παραμένει ουραγός στο βαθμολογικό πίνακα με 2 μόλις βαθμούς στο ενεργητικό της.Δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη σε 10 αγώνες (3 αναβληθηκαν λόγω κορονοιού) και το μέλλον της μόνο ευοίωνο δε φαντάζει . Μέχρι στιγμής , έχουν απολυθει δυο προπονητές (Πετράκης , Τεννές). Ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλαβε να σηκώσει το καράβι για να βγάλει ξανά τη Λαμία στην επιφάνεια της θάλασσας. Βλάχος,Τιρόνε , Τζανδάρης,Μπιάναρσον οι πρώτες ενισχύσεις στην απέλπιδα προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Με νίκη εκτός έδρας , έκλεισε το 2020 ο Άρης στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ . Άριστοι αμυντικά και αποτελεσματικοί στην επίθεση (σε 7 τελικές 3 γκολ), οι κίτρινοι έφυγαν με το διπλό από μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα. Ψάχνεται για φορ και αριστερό μπακ μέσα στο Γενάρη ο Άκης Μάντζιος , που έχει αλλάξει άρδην τη φιλοσοφία της ομάδας. Τιμωρημένος ο Σάκιτς, αμφίβολοι οι Τζενγκο,Κατσε. Ο αήττητος ως τώρα εκτός έδρας Άρης (5-1-0), δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα στην ουραγό Λαμία. Διπλό και under 3,5 στο 2,10.

καλη χρονιά να έχουμε......


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου