Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Superleague(18η αγωνιστική) by pistolero: Στην αρένα της Τούμπας.

 Επιμέλεια

Ανδρέας Ανδρεάδης






Με τη μονομαχία των δικεφάλων την Κυριακή να ξεχωρίζει , ξεκινά σήμερα η 18η αγωνιστική της Σούπερλιγκ. Παρ' ολα αυτά, αρκετές αναμετρήσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον και το μόνο σίγουρο είναι πως και αυτή η αγωνιστική παρουσιάζει δυσκολίες για προβλέψεις. 


Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα (Σάββατο,15.00) : Μετά την εύκολη νίκη επι του Παναιτωλικού, ο Αστέρας παρέμεινε στον αστερισμό της 6άδας και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια. Στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι για το κύπελλο , γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και η ρεβάνς φαντάζει δύσκολη υπόθεση. Επιστρέφει ο Μπαράλες(φορ),Άλβαρες(χαφ),Λ.Φερνάντεθ(εξτρέμ).

Το βαρέλι φαίνεται να έχει πιάσει πάτο για τους Θεσσαλούς,μετά την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα με 0-1. Ο Τάτσης δηλωσε παραίτηση, την οποία ο πρόεδρος της ομάδας δεν έκανε δεκτή,ενώ είχαμε και προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Ωστόσο, η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα με 5-0 για το θεσμό του κυπέλλου στάθηκε μοιραία για το νεαρο τεχνικό και πλέον ο πρόεδρος Αλέξης Κούγιας προσέλαβε τον παλιό γνώριμο Τζιανλούκα Φέστα για να βγάλει το κάρο απ' τη λάσπη. Λάτρης του 3-5-2 ο Ιταλός , φαίνεται ότι θα ανακατέψει την τράπουλα, με στόχο την ανατροπή του σκηνικού. Χωρίς απουσίες οι βυσσινί. Υστερα από την πρόσληψη Φέστα, έχει μπερδευτεί η όλη κατάσταση . Θα προτιμήσω το 2-3 γκολ του 1,95, που φαίνεται πιο ασφαλής επιλογής και δευτερευόντως τον άσσο στο 1,80.

 
Απόλλων Σμύρνης - Άρης (Σάββατο , 17.15): Παλιά του τέχνη κόσκινο. Απέδρασε με διπλό απ' τη Λάρισα η ''Ελαφρά Ταξιαρχία'' και έφθασε τις τέσσερις νίκες μακριά από τη Ριζούπολη. Ισοφάρισε, έτσι την αντίστοιχη επίδοση του 1994-94, όταν και βγήκε στην Ευρώπη. Εύκολα ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ για το κύπελλο. Με εκτεταμένο ροτέισον παρατάχθηκε ο Απόλλων. Χωρίς νίκη παραμένει έπειτα από 3,5 μήνες η αθηναική ομάδα στη Ριζούπολη. Χωρίς Σλίβκα(χαφ) και Λισγάρα(σεντερ μπακ) που είναι τιμωρημένοι θα παραταχθεί η ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Οι δύο ήττες εντός από ΑΕΚ και Παναθηναικό, αμαύρωσαν την εξαιρετική πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα και οι κίτρινοι ψάχνουν το σημείο επανεκκίνησης για να συνεχίσουν εντός τετράδας. Άτυχη στάθηκε η ομάδα στο παιχνίδι με τους πράσινους, καθώς πραγματοποίσε 15 τελικές συνολικά , αλλά έπεσε στον εξαιρετικό Διούδη.Το φραστικό επεισόδιο Καρυπίδη - Μπόλονι στα αποδυτήρια στάθηκε αφορμή για τη τιμωρία του παράγοντα του Άρη με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για ενα μήνα και με χρηματικό πρόστιμο. Πολύ κοντά στη μεταγγραφή Μήτρογλου βρισκεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να δώσει ώθηση στο επιθετικό κομμάτι . Σκορ ασφαλείας για τους κιτρινόμαυρους , μετά τη νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης τη Τετάρτη επι του Αστέρα με σκορ 2-0 για το κύπελλο. Τιμωρημένος ο Μπελανουάν(σεντερ μπακ),επιστρέφει ο πολύτιμος Μπερτόλιο. Με γνώμονα την πολυ καλή επίδοση εκτός έδρας και την αντιστοιχη αδυναμία του Απόλλωνα, το διπλό φαντάζει δυνατή επιλογή στο 2,15.


Παναθηναικός - ΟΦΗ (Σάββατο,19.30): 3 στις 3 διαδοχικες νίκες για τους πράσινους που δείχνουν να φορμαρίζονται την πιο κατάλληλη στιγμή . Επικράτησε εκτός έδρας του Άρη με 0-1 στο ντέρμπι για τη 4η θέση και πλησίασε στο -5 από τους κίτρινους. Αυτό ήταν το 4ο σερί παιχνιδι που ο Παναθηναικός είχε καθαρή εστία με μηδέν παθητικό(Αστέρας,Απόλλων,Λάρισα,Άρης). Ολοκληρώθηκε το τυπικό κομμάτι της πώλησης Ζαγαρίτη στην ιταλική Πάρμα και ο Λάζλο Μπόλονι καλείται να βρει λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σοκ με την απουσία Κουρμπέλη(χαφ-αρχηγός) για ένα ακόμα μήνα λόγω επέμβασης στους κοιλιακούς. Αντίθετα , επιστρέφουν οι Σάντσες(δ.μπακ),Βιγιαφάνες(χαφ).

Υποτάχθηκε στον ΠΑΟΚ o ΟΦΗ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 0-3. Με δέκα παίχτες από νωρίς, λόγω της αποβολής του τερματοφύλακα Βάτερμαν στο α'ημίχρονο και σε συνδυασμό με την ήττα από το Βόλο με 2-0 για το κύπελλο, αρχίζει να τρίζει η καρέκλα του προπονητή Σίμου. Το παλεύει για μεταγγραφή φορ την ύστατη ώρα η ηρακλειώτικη ομάδα.Θα λείψει ο Βούρος (στόπερ) για τους Κρητικούς στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναικό. Με αφορμή τα αμυντικά κενά του ΟΦΗ , θα προτείνω το οβερ στο 2,20.


Ατρόμητος - Ολυμπιακός (Κυριακή,15.00): Πάλεψε σκληρά απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά το ανοητο πέναλτι του Σάλομον στο Σιμόες ξεκόλλησε την Ένωση και το τελικό 2-1 απο κει και πέρα ήρθε φυσιολογικά. Στο -3 από την 6η θέση και την είσοδο στα πλέι οφ ο Ατρόμητος, θα παλέψει μεχρι το τέλος για αν τα καταφέρει. Εξαντλημένος από το 2-2 το βράδυ της Πέμπτης με αντίπαλο τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες για το κύπελλο. Εκτός οι Γιαννιώτης(τερμ) και Γκαλβάο(στόπερ).

Απογοητευτικός στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο Καραισκάκη , εμαφανιστηκε ο Ολυμπιακός. Χρειάστηκε η χρυσή αλλαγή του Χασάν στο 94' για να λυγίσει την αντίσταση των παγουράδων με σκορ 1-0.Περνά μια μινι κάμψη στην απόδοσή του , ωστόσο συνεχίζει να κερδίζει και να παραμένει σε απόσταση ασφαλείας απ' τους διώκτες του. Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του κατασπάραξε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 0-3 για το κύπελλο Ελλάδας και η ρεβανς μοιάζει τυπική διαδικασία. Είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα στα εκτός εδρας. Άπαντες παρόντες για τον προπονητή Μάρτινς. Εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν οι ερυθρόλευκοι από το φιλόξενο Περιστέρι. Στις 9 τελευταίες αναμετρήσεις με οικοδεσπότη τον Ατρόμητο η παράδοση ειναι 1-2-6 υπέρ των φιλοξενούμενων. Διπλό και αντερ 3,5 στο 2,20.


Παναιτωλικός - Λαμία (Κυριακή,17.15): Κάκιστος απέναντι στον Αστέρα και η ήττα με 2-0 μια χαρά κολακεύει την ομάδα του Δέλλα. Στο β'ημίχρονο παρατάχθηκε με αμυντική αφέλεια (5 επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές στην αντίπαλη περιοχή και το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκε. Με 0-3 ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό , η ομαδα του Αγρινίου μεσοβδόμαδα για το κύπελλο. Το παιχνίδι με τη Λαμία κρίνεται ως εξάποντο παραμονής με μια ομάδα που εχει το στόχο της σωτηρίας. Εκτός ο Ματσόλα(φορ) και Καρασαλλίδης(μπακ). 

Αναδείχθηκε ισόπαλη η Λαμία με το Βολο την περασμένη αγωνιστική με 1-1. Κάτι αρχίζει να κινείται στο στρατόπεδο των Φθιωτών που θα παλέψουν για θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Στερεάς Ελλάδας. Στη τελευταία θέση η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου στο -2 από τη Λάρισα και το -5 από τον αυριανό της αντίπαλο. Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Με το μαχαίρι στα δόντια θα παραταχθεί η Λαμία. Τιμωρημένος ο Ντέλετιτς(εξτρέμ). Αίμα και άμμος η αναμέτρηση. Το βρίσκω ανόητο να ρισκάρει κανείς για το τρίποντο. Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή. Ραντεβού με την ισοπαλία κλείνουν οι δυο ομάδες στο 2,85.



ΠΑΣ Γιάννενα - Βόλος (Κυριακή,17.15): Περήφανα και με ψηλά το κεφάλι έχασε στο Καραισκάκη από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ με 1-0 ,σε έναν αγωνα που ολα ήταν ρευστά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.Αν ήταν πιο προσεκτικός στη τελική προσπάθεια, ίσως να αποκόμιζε κάτι καλύτερο. Συμπλήρωσε με τα τουτα και με κείνα εξι αγωνιστικές χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και επιζητά τους 3 βαθμούς για να ξεκολλήσει απ' την στασιμότητα που περιήλθε τελευταία. Η ισοπαλία στους Ζωσιμάδες με τον Ατρόμητο με σκορ 2-2 δυσκολεύει την υπόθεση - πρόκριση στη ρεβάνς , όμως προέχει το παιχνίδι με τους Βολιώτες. Μονάδικη απώλεια ο Κάστρο(αμ.χαφ) για τον κόουτς Γιαννίκη , που ίσως να παίζει το κεφάλι του.

Ισοπαλία με σκορ 1-1 παραχώρησε η ομάδα του Ανχελ Λόπεθ στο πανθεσσαλικό κόντρα στη Λαμία. Επιβεβαιώνεται η εντός έδρας αδυναμία για ακόμα μια φορά . Για το θεσμό του κυπέλλου ο Βόλος πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για προκριση μετά το εντός 2-0 επι του ΟΦΗ. Στο -4 παραμένει πό την 6αδα. Τιμεωρημλενος ο Μπαριέντος (χαφ) και ο Σάντσες(στόπερ). Έχουν ζώσει τα φίδια τον προπονητή του ΠΑΣ Γιαννίκη , που ψάχνει τη νίκη για να αναπνεύσει καθαρό αέρα. Θα ποντάρω στην ανάγκη των Ηπειρωτών για νέο ξεκίνημα στο 2,30.



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (Κυριακή,19.30): Μάχη των δικεφάλων στα χαρακώματα με έπαθλο τη δεύτερη θέση. Ύστερα από καιρό θύμισε ΠΑΟΚ . Το 0-3 επι του ΟΦΗ και προπαντώς η καλή εμφάνιση, δίνει αφορμή για καλύτερες μέρες στο δικέφαλο του Βορρά. Μεσοβδόμαδα, διέλυσε με 5-0 την ΑΕΛ και σφράγισε ουσιάστικά το εισιτήριο για την συνέχεια του κυπέλλου. Το κύπελλο αποτελεί στόχο της ομάδας για αυτή τη σεζόν. Πάνοπλο το συγκρότημα του Πάμπλο Γκαρσία για τη μονομαχία της Τούμπας.

Με συνταγή Χιμένεθ, ξεκινά την αντεπιθεση της η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. 4/4 νίκες στα τελευταία παιχνίδια και αν συνυπολογίσουμε και το μεσοβδόμαδο 2-0 για το κύπελλο με αντίπαλο τον Απολλωνα, η Ένωση δείχνει ικανή να παραμείνει στη 2η θέση. Λιβάγια και Ολιβέιρα κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν ως το καλοκαίρι και βλέπουμε. Μοναδικός απών ο Νεντελτσιάρου (στοπερ), τη θέση του οποίου θα καλύψει μάλλον ο Λάτσι. Και οι δυο εσχάτως βρίσκονται σε πολύ καλό φεγγάρι. Το γκολ γκολ του 1,90 και το 2-3 στην ίδια τιμή τα δυο πιθανά πονταρίσματα.


Καλό σας απόγευμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου