Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Superleague(17η αγωνιστική):Στο κυνήγι του αήττητου.

 Επιμέλεια

Ανδρέας Ανδρεάδης




Καλησπερίζω τους φίλους και τις φίλες των στοιχηματιών.Μετά το 6/7 στις προτάσεις μου την περασμένη αγωνιστική(μόνο ο Απόλλων μας ξέφυγε πάλι), το πρόγραμμά μας για αυτό το διήμερο περιλαμβάνει τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ με τα παιχνίδια Άρη- Παναθηναικού και Λάρισας- Απόλλων Σμύρνης στην ουρά της βαθμολογίας να ξεχωρίζουν. Ας ελπίσουμε πως ακόμα μια αγωνιστική , το άστρο του ''πιστολέρο'' θα λάμψει και πάλι. Ας ξεκινήσουμε τις αναλύσεις μας στο ''μονόστυλο του πιστολέρο''.



  • Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός (Σάββατο,17.15): Την περασμένη Κυριακή ο Αστέρας πέρασε από τη Ριζούπολη με αρκετά μεστή εμφάνιση , υποχρεώνοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης σε εντός έδρας ήττα με 0-1. Σταθερά στην έκτη θέση παραμένουν οι Αρκάδες , οι οποίοι θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν το διπλό της περασμένης βδομάδας με ενδεχόμενη νίκη επι του Παναιτωλικού.Στην Αρκαδία σε 7 αγωνες έχει απολογισμό 3-2-2 και επιζητά η ομάδα του Ράσταβατς να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Απών ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, αμφίβολοι οι Φερνάντεθ,Ιγκλέσιας(χαφ) και Γκόμες (εξτρέμ). Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Τραιανού Δέλλα, έπεσε μαχόμενη με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό χάνοντας με το 1-2. Θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα αν έπαιζε πιο κλειστά και γρήγορα στις αντεπιθέσεις , όμως για ακόμα μια φορά πλήρωσε την ξεροκεφαλιά του προπονητή της που παρατάσσει κάθε αγωνιστική τους Αγρινιώτες με επιθετικές διαθέσεις,ανεξαρτήτως αντιπάλου. Στη 12η θέση στο +3 από τα πλει άουτ και στο +6 από τον απευθείας υποβιβασμό. Εκτός ο σέντερ μπακ Καρασαλίδης. Αναλογιζόμενοι την υπέρ του προιστορία στα ματς με τους Αγρινιώτες (5-2-1) , καθώς και την εκτός έδρας ανυπαρξία της ομάδας του Δέλλα , ο άσσος είναι οριακά επιλογή στο 1,70.

  • Λάρισα - Απόλλων Σμύρνης (Σάββατο,19.30) : Ούτε με τον Παναθηναικό είδε φως. Γνώρισε δύσκολα την ήττα με σκορ 2-0 στη Λεωφορο Αλεξάνδρας η ΑΕΛ και η κατάσταση πλέον δυσκολεύει επικίνδυνα. Είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που αγνοεί την εντός έδρας νίκη απ' την αρχή του πρωταθλήματος και καλείται να αλλάξει ρότα αν θέλει να ελπίζει σε παραμονή. Ο ''barman(os)'' προπονητής της ΑΕΛ , Γιάννης Τάτσης σε καμία περίπτωση δεν έχει βοηθήσει την ομάδα του να συνέλθει από το ληθαργό που έχει εκπέσει και φαντάζει αδύνατο να ανατρέψει τη θλιβερή του μοίρα. Ενισχυση των βυσσινί με τον Καρανίκα (δεξι μπακ,2η θητεία στη Λάρισα) και το Βολιβιανό στόπερ Χουσίνο. Κοντά στην έξοδο ο Πλατέλλας. Η ελαφρά ταξιαρχία περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος μετά τις δυο διαδοχικές ήττες από Παναθηναικό και Αστέρα Τρίπολης εντός εδρας . Ο κόουτς Παράσχος καλείται να αντιστρέψει το κλίμα και να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες . Είναι ''μανούλα'' στο να κλέβει παιχνίδια εκτός εδρας, αφήνοντας τον αντίπαλο να έχει τη φλύαρη κυκλοφορία της μπάλας και εκείνος με σκοπιμότητα να παίρνει τους βαθμούς .Ο ''Mr ασούμε'' θα στερηθεί των υπηρεσιών του Φατιόν (χαφ) και του επιθετικού Ιωαννίδη. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα , η κόντρα της Λάρισας αξίζει με την ισοπαλια να κυμαίνεται στο 3,10 και το διπλό στο 3,00 για την αθηναική ομάδα.

  • Ολυμπιακος - ΠΑΣ Γιάννενα (Κυριακή, 15.00) : Και τώρα ποιος τον πιάνει! Νίκη στο Αγρίνιο για τους ερυθρόλευκους με μέτρια εμφάνιση 2-1 με τον Παναιτωλικό και ισοπαλία στο εξ αναβολής παιχνίδι της Τετάρτης στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (1-1) ουσιαστικά κλείδωσε την υπόθεση τίτλο από Γενάρη μήνα. Στο +9 από την ΑΕΚ και Αρη και +10 από το ''δικέφαλο του Βορρά'' , φαντάζει δύσκολο ως απίθανο να χαθεί και ο φετινός τίτλος . Στόχος ,όμως,παραμένει το αήττητο που μεχρι στιγμής καλά κρατεί. Τιμωρημένος ο στόπερ Μπα, αμφίβολοι οι Χολέμπας(αριστερο μπακ) και Μπρούμα για την αναμέτρηση κόντρα στους Γιαννιώτες. Ο κατήφορος για τους Παγουράδες ξεκίνησε, καθώς αγνοεί την νίκη από τις 6/12 και το 2-0 κόντρα στη Λαμία. 5 παιχνίδια χωρίς θετικό αποτέλεσμα και ο κόουτς Αργύρης Γιαννίκης βρίσκεται υπ'ατμόν . Στο τελευταίο παιχνίδι στους Ζωσιμάδες με τον Άρη πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας μετά από ακυρωθέν-κακώς- γκολ του Μαντσίνι , υπό καταρρακτώδη βροχή. Κανείς δεν περιμένει θετικό αποτέλεσμα με αντιπαλο τον Ολυμπιακό, ωστόσο τα επόμενα παιχνίδια θα κρίνουν το μέλλον του γερμανοτραφή τεχνικού. Ομάδα που δεν κλείνεται ο ΠΑΣ , σίγουρα το παιχνίδι θα ανοίξει . Άσσος και όβερ στο 1,80.

  • ΝΠΣ Βόλος - Λαμία (Κυριακή,17.15): Δυο ήττες εντός προγράμματος για τους Βολιώτες, μετά το 2-0 με τον Άρη και το 3-1 με τον ''φίλο και σύντροφο'' ΠΑΟΚ. Πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς Ουάρντα που μετακόμισε στους ''ασπρόμαυρους'' και ίσως χωρίς τον αριστερό μπακ Φερραρι που ενδέχεται να καταλήξει στον ίδιο προορισμό. Μόνο μια νίκη στις 11 τελευταίες αγωνιστικές για του Θεσσαλούς και η νίκη επι της Λαμίας κρίνεται επιτακτική. Απών ο τιμωρημένος Περέα(εξτρεμ), αμφίβολος ο Τσοκάνης (χαφ). Από ήττα σε ήττα το πάει η Λαμία, πολύ δυσκολα θα αποφύγει το μοιραίο. Έχασε και στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι , όπου εχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Με αποκλεισμό από τους γωνιστους χώρους για ένα μήνα τιμωρήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας της Φθιώτιδας , Πανουργιάς Παπαιωάννου μετά την έφοδο του στο παιχνίδι με τον Άρη και το λεκτικό επεισόδιο που είχε με το τεχνικό τιμ των ''κιτρινόμαυρων''. Χωρις απουσίες η ομάδα του Γρηγορίου. Θα διαιτητεύσει ξένος ρέφερι το παιχνίδι , γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά. Στο χέρι του Βολου, ο ρυθμός του παιχνιδιού και η μοίρα του αγώνα. Άσσος στο 2,25.


  • ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (Κυριακή,17.15): Άτυχος στάθηκε ο ΟΦΗ την περασμένη αγωνιστική με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και το τελικό 0-0, σίγουρα άφησε με πικρή γεύση τους Κρητικούς. Ακυρωθέν γκολ, κόκκινη στον πολύτιμο χαφ Μεγιάδο συνεθεσαν το παζλ της λευκής ισοπαλίας. Σκοπός να αξιοποιηθεί το Γεντί κουλέ , μήπως και μπορέσει να αναρριχηθεί στην 6η θέση της βαθμολογίας (στο -2 από την 6η Τρίπολη). Εκτός του Μεγιάδο, ο Σίμος θα στερηθεί των υπηρεσιών των Γιαννούλη(στόπερ), Σακόρ (χαφ), Γιαννου (φορ), Μαρινάκης (δεξί μπακ).Στο καλύτερο παιχνίδι του φέτος , ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο εξ αναβολής μεσοβδόμαδο ντέρμπι. Η γκάφα του Πασχαλάκη, απώλεσε τη δυνατότητα της νίκης για το δικέφαλο και έστεψε πρόωρα τους Πειραιώτες πρωταθλητές. Στόχος η νίκη κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για να ελπίζει να βρεθεί 2ος.Πωλήθηκε στη Νόριτς ο αριστερός διεθνής μπακ Γιαννούλης, που ετοίμασε βαλίτσες για Αγγλία. Τιμωρημένος ο φορμαρισμένος σέντερ μπακ Ιγκνασον,Μιχαηλίδης(στοπερ) και Ελ Καντουρί (χαφ). Δύσκολη η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, εκτός αν μιλήσουν οι συμμαχίες και όχι ο νόμος του ποδοσφαίρου. Άριστες οι σχέσεις των δυο ομάδων. Θα ποντάρω στο γκολ γκολ και οβερ στο 4,00.

  • Αρης - Παναθηναικός (Κυριακή,19.30): Δεν κατάφερε για δεύτερη φορά στη χρονιά να κερδίσει τα Γιάννενα, στον άθλιο αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων μένοντας στο 0-0. Δικαίως φωνάζει για τη διαιτησία , καθώς ο διαιτητής Τσαγκαράκης ακύρωσε κανονικό γκολ του Μαντσίνι για επιθετικό φαουλ του Μανου που προηγήθηκε στο τερματοφύλακα Χουτεσιώτη. Ήττα μεσοβδόμαδα στο Κλεάνθης Βικελίδης από την ΑΕΚ με 0-1. Η χειρότερη εμφάνιση της σεζόν , χωρις να παίξει επιθετικά κόντρα στην Ένωση και να απειλήσει στον κίπερ Αθανασιάδη , έχασε φυσιολογικά. Κρίσιμο παιχνίδι για τους ''κιτρινόμαυρους'' που θέλουν με νικη να κάνουν το καθοριστικό βήμα για να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας από τον πέμπτο Παναθηναικό. Σκάνδαλο με το διορισμό Σιδηρόπουλου να διευθύνει το ντέρμπι της Κυριακής.Ουδεμία αντίδραση της ΠΑΕ για το μη διορισμό ξένου διαιτητή στο εν λόγω παιχνίδι.Αμφίβολος ο Μπερτόλιο. Έπραξε το αυτονόητο ο Παναθηναικός , κερδίζοντας την αδύναμη Λάρισα με σκορ 2-0. Καρλίτος και Εμμανουηλίδης σκόραραν για τους ''πράσινους'' με το νεαρό Έλληνα εξτρεμ να συγκινεί το πανελλήνιο, αφιερώνοντας το γκολ που πέτυχε στη μητέρα που είχε φύγει από τη ζωή. Χρειάζεται και άλλες νίκες για να διατηρήσει τις ελπίδες εισόδου στη τετράδα , κάτι που φαντάζει προς το παρόν όνειρο απατηλό. Φήμες για πώληση Ζαγαρίτη στην ιταλικη Πάρμα. Επανέρχεται ο Μαουρίτσιο (χαφ), Μακέντα(φορ), Σαντσες (δ.μπακ). Εκτός , οι Κουρμπέλης, Βιγιαφάνες και Σαβιερ(χαφ). Λύθηκε το συμβολαιο του Ισπανού φορ Αντονίτο. Δύσκολο παιχνίδι με πολλές παραμέτρους. Το γηπεδο ίσως είναι καπως βαρύ για μια τεχνική ομάδα όπως ο Άρης. Αστάθμητος παράγοντας ο Σιδηρόπουλος που είναι ικανός να τιναξει με τις αποφάσεις του ένα παιχνίδι στον αέρα. Προτείνω τα 2-3 γκολ στο 2,05.

  • ΑΕΚ - Ατρόμητος (Κυριακή,21.30): Για πρώτη φορά φέτος , η ΑΕΚ έφθασε τις τρεις σερί νίκες (Παναιτωλικός,Λαμία,Άρης) με το ίδιο σκορ 1-0. Ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται να έχει βρει το κουμπί της ομάδας και προς το παρόν ανέβηκε στη 2η θέση (ισόβαθμη του Άρη).Η νίκη κόντρα στον Ατρόμητο θα θέσει τις βάσεις της αγωνιστικής ανόδου της ομάδας.Σε επαφές με ομάδες για την πώλησή του ο φορ Ολιβέιρα. Το ίδιο και ο σέντερ μπακ Χνίντ. Αμφίβολοι οι Τσιγκρίνσκι,Νεντελτσεανου(στόπερ) εξέτισε ο Ινσούα (αριστερό μπακ). Στα 3 παιχνίδια του στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος αποκόμησε 7 βαθμούς πολύτιμους για τη συνέχεια. Στο -3 από την 6η θέση , θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στη φορμαρισμένη ΑΕΚ. Ο Νταμίρ Κάναντι είναι προπονητής τακτικής και δύσκολα θα ξεφύγει από αυτή τη λογική. Θα παίξει κλειστά με 4-5-1 απέναντι στο Δικέφαλο. Χωρίς φόβο αλλά με περίσσιο θράσος , θα προσπαθησει να κλειδώσει τα ατού της Ένωσης , ώστε να φύγει με κάτι θετικό από το ΟΑΚΑ. Θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του ο Ατρόμητος, αλλά μάλλον η ΑΕΚ θα πάρει τον άσσο που είναι χαμηλός στο 1,60. Οπότε θα το συνδυάσω και με το under 3,5 , που δίνει μαζί το 1,95.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου