Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Superleague(19η αγωνιστική): Τελευταία ζαριά για πρωτάθλημα.

 Επιμέλεια

Ανδρέας Ανδρεάδης  




Το ντέρμπι στο Φάληρο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ κεντρίζει τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων της χώρας στη 19η στροφή του πρωταθλήματος. Ο δικέφαλος , όπως φαίνεται, θα παίξει το τελευταίο του χαρτί κόντρα στους ερυθρόλευκους για να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου. Ας δούμε την ανάλυση του πιστολέρο για την αγωνιστική του διημέρου.


ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης (Σήμερα,17.15): Ακόμα μια ήττα στο πρωτάθλημα για τους Κρητικούς , αυτή τη φορά με σκορ 2-0 από τον Παναθηναικό. Ακίνδυνος επιθετικά ο ΟΦΗ στο μεγαλύτερος διάστημα του παιχνιδιού. Έχει μόνο να διαμαρτύρεται για το γκολ-οφσάιντ του Σαρδινέρο στο α'μέρος. Για 4η συνεχόμενη αγωνιστική παραμένει χωρίς γκολ η ομάδα του Ηρακλείου. Ανακοινώθηκε η μεταγγραφή φορ με τον Λουκ Καστάνιος να αποτελεί τον εκλεκτό του Γιώργου Σίμου για τη θέση . Χωρίς περαιτέρω απουσίες ο ΟΦΗ.

Όχι πως το… έχει το κυριαρχικό παιχνίδι, το παιχνίδι κατοχής, αλλά η καλοβαλμένη Λάρισα τον βραχυκύκλωσε τελείως στο α’ μέρος. Ούτε φάση δεν έκανε, με την καλύτερη μάλιστα του συγκεκριμένου διαστήματος να έρχεται για τους «βυσσινί» στο φινάλε του α’ ημιχρόνου. Οι αλλαγές όμως του κόουτς Ράσταβατς στην ανάπαυλα, συνέβαλλαν σε διαφορετική λειτουργία με το ξεκίνημα του β’ μέρους, που επικυρώθηκε με ευκαιρίες και κυρίως το προβάδισμα στο 60’. Εκτοτε, πολύ «ξύλο» (7 κίτρινες), ελάχιστες φάσεις και χωρίς προβλήματα κράτησε – όπως ξέρει καλά – αυτό το προβάδισμα ως το φινάλε (1-0). Σταθερά εκτος ο Αστέρας έχει την ευκαιρία να αφήσει εκτός διεκδίκησης της 6ης θέσης τον αποψινό της αντίπαλο. Μπαράλες(φορ), Βαλιέντε(χαφ), Ιγκλέσιας(χαφ), Κώτσιρας(αρ.μπακ). Με γνώμονα τις σημαντικές απουσίες του Αστέρα, νομίζω ήρθε ο καιρός να σπάσει η γκίνια για τον ΟΦΗ . Άσσος στα δυο φράγκα .



Άρης - Λάρισα (Σήμερα, 19.30): Δημιουργικότατος στο πρώτο εισοσάλεπτο στη Ριζούπολη, έχει 6 τελικές σε αυτό το διάστημα, κάνει γκολ την πλέον… περιπετειώδη εξ αυτών (βάσει εξέλιξης φάσης) και δίκαια προηγείται στο 18’. Συνεχίζει να κυριαρχεί ως το 55’, δικαιούνταν τουλάχιστον ενός γκολ ακόμη (η αναποτελεσματικότητα των επιθετικών του και o κίπερ Βέρχουλστ του Απόλλωνα ευθύνονται για το ότι δεν το βρήκε). Σε όλο αυτό το διάστημα μια φορά απειλήθηκε (απόκρουση Σιαμπάνη σε τετ-α-τετ με τον Φερνάντεθ), μετά την ώρα παιχνιδιού, ο κόουτς Μάντζιος επιλέγει να «κλείσει» το παιχνίδι και το κάνει χωρίς αμφισβητήσεις (0-1). Πρώτο διπλό των «κίτρινων» μετά από 2 ανεπιτυχείς εξόδους, τέταρτο φετινό με 1-0. Ετσι, επέστρεψαν στις νίκες (και στα γκολ) ύστερα από τις 2 σερί εντός έδρας ήττες στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (είχε προηγηθεί βέβαια το 2-0 επί του Αστέρα στο α’ ματς των «16» του Κυπέλλου). Αποτελέσματα που τόνισαν ένα ντεφορμάρισμα (σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αφού μετρούσαν 1 νίκη σε 5 αγωνιστικές), δεδομένα μια καταπόνηση από τα σερί παιχνίδια και έδωσαν τελείως διαφορετική χροιά στην κούρσα της τετράδας, διατηρώντας πάντως ακόμη μια σημαντική διαφορά (+5) από τον 5ο Παναθηναϊκό. Πλήρης θα αγωνιστεί ο Άρης στην αναμέτρηση αυτή και με το νέο μεταγγραφικό απόκτημα, Κώστα Μήτρογλου να βρίσκεται στις κερκίδες του Χαριλαου.

Βελτιωμένη (παρά τις «περίεργες» επιλογές 11αδας) στην Τρίπολη, αξιοποίησε το έτσι κι αλλιώς «σφιχτό» αγωνιστικό στιλ του Αστέρα, βγάζοντας το α’ ημίχρονο χωρίς την παραμικρή απειλή προς την εστία της και έχοντας μάλιστα την καλύτερη ευκαιρία του 45λεπτου. Με το ξεκίνημα όμως του β’ οι αλλαγές των Αρκάδων, άλλαξαν και την προσέγγισή τους, στην περίσσια επιθετικότητά τους δεν είχε απαντήσεις και μένοντας – νομοτελειακά – πίσω στο σκορ (60’) δεν μπόρεσε έκτοτε να αξιώσει φιλοδοξίες για κάτι περισσότερο (0-1). Μια ακόμη ήττα λοιπόν στο ντεμπούτο του κόουτς Φέστα στον πάγκο της, τέταρτη σερί (σε όλες τις διοργανώσεις), συμπλήρωσε 471 λεπτά (381 σε πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα στο Κύπελλο) χωρίς γκολ, είναι 11 αγωνιστικές χωρίς νίκη και φυσικά, πάντα καθηλωμένη στον πάτο. Ισως αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι παρά την τραγική της εικόνα και τις κάκιστες επιδόσεις της παραμένει προτελευταία (έχοντας πάντως τη Λαμία στο -2 και με παιχνίδι λιγότερο) και στο -4 από τον Παναιτωλικό (με παιχνίδι λιγότερο από τους Αγρινιώτες) να είναι το μόνο παρήγορο και ελπιδοφόρο για τους «βυσσινί». Πλήρης η ΑΕΛ για το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Αυτή η Λάρισα σίγουρα θα δυσκολέψει μια σοφτ και δημιουργική ομάδα , όπως αυτή του Άρη, ωστόσο εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τον άσσο. Άσσος και under 4,5 στο 1,90.


ΝΠΣ Βόλος - Παναθηναικός (Τετάρτη,15.00): Σημαντικό διπλό για τη συνέχεια πέτυχε ο Βόλος κόντρα στον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες. Έτσι , εβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερι αγώνων και πλέον βρίσκεται σε τροχία εξάδας. Ο Δουβίκας αποτελεί ααιχμή του δορατος για τους Θεσσαλούς και χαρίζει στην ομάδα του πολύτιμους βαθμούς. Στο παιχνίδι με τους πράσινους θα προσπαθήσουν με τη μορφή αντεπιθέσεων να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Χωρις απουσίες.
Το πράσινο τρένο συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία των τελευταίων βδομάδων και τίποτα δε το σταματά. Με μέτρια εμφάνιση και έχοντας ένα φοβισμένο ΟΦΗ απεναντί του , μπόρεσε να πετύχει το 2-0 και να παραμείνει κοντά στη 4η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Τα πιτσιρίκια του Παναθηναικού(Αλεξανδρόπουλος, Καμπετσής , Εμμανουηλίδης) κάνουν τρομερή δουλειά και μαζί με το Χατζηγιοβάνη που επανέρχεται θα επιδιώξει το τρίποντο. Μόνος απών ο τραυματίας Κουρμπέλης(χαφ). Γρίφος παραμένει ποιος ειναι ο στόχος του Βολου στην κατηγορία, εν αντιθέσει με τον Παναθηανικό που θέλει να πλησιασει στη τετράδα. Διπλό στο 2,15 και 2-3 στο 1,95 εναλλακτικά.


Λαμία - Απόλλων Σμύρνης (Τετάρτη , 17.15) : Η αλήθεια είναι ότι δε ρίσκαρε και πολύ απέναντι στον Παναιτωλικό και πήρα άκοπα σχετικά το βαθμό της ισοπαλίας. Αυτό, όμως, δεν αρκεί για να μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην παραμονη στην κατηγορία. Χρειάζεται και εντός έδρας επιτυχίες. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα , ο Μιχάαλης Γρηγορίου θα παρατάξει την ομάδα με στόχο το τρίποντο, περιορίζοντας τα ατού της ''Ελαφράς Ταξιαρχίας''. Επανέρχεται ο Ντέλετιτς(εξτρέμ).

Το γνωστό σύνδρομο της Ριζούπολης, επανήλθε για μια ακόμα φορά στο σαββατιάτικο παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη. Το τελικό 0-1 αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας . Χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τους κίτρινους , δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο απ' την αναμέτρηση. Στα εκτός έδρας παιχνίδια εμφανίζει το καλό της πρόσωπο. Για πόσο όμως ακόμα; Επανέρχεται ο Σλίβκα (χαφ) για την αθηναική ομάδα. Ο διακαής πόθος της Λαμίας για νίκη συγκρούεται με την κυκλοθυμία του Απόλλωνα. Θα πρότεινα το Χ στο 2,95 και το διπλό του 2,70.



ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννενα (Τετάρτη,17.15):  Έ(χ)ασε στη μάχη της Τούμπας την ευκαιρία να παραμείνει μόνη δεύτερη πίσω από τον Ολυμπιακό. Προηγήθηκε δυο φορές επι του ΠΑΟΚ , όμως το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την Ένωση , που πλήρωσε τα ατομικά λάθη της άμυνας. Πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί μέσα στη βδομάδα η μεταγγραφή Λιβάγια στη Σεντ ετιέν. Τα τελικά απομένουν για την μεταγγραφή Ντατσένκο(δ.μπακ) στην ΑΕΚ. Αμφίβολος ο Λάτσι(σεντερ μπακ).

Άχρωμος, αδιάφορος και άοσμος πααρατάχθηκε ο ΠΑΣ στον αγώνα με αντίπαλο το Βόλο και το τελικό 0-1 ταρράζει ακόμα περισσότερο τα ήδη τααγμένα νερά στην ομάδα. Δεν απείλησε καθόλου στο τελευταίο του παιχνίδι και πλέον ψάχνει να ξεκολλήσει από την αγωνιστική κρίση που περνά. Η ΑΕΚ δε θα εχει εύκολο έργο με αντίπαλο τους Γιαννιώτες, ωστόσο η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής. Η αποχώρηση Λιβάγια ενδέχεται να παίξει κάποιο ρόλο. Ο άσσος και το αντερ 3,5 στο 2,20 είναι επιλογή.


Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Τετάρτη,19.30):  Δια πυρός και σιδήρου ,μέσω έντονων διαμαρτυριών , απέδρασε από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο με 0-1. Παραμένει στο +9 από τη δεύτερη θέση η πειραική ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως με τετοιες εμφανίσεις , θα χάσει βαθμούς απέναντι σε ανταγωνιστικές ομάδες. Ολοκληρώθηκε η μεταγγραφή Παπασταθόπουλου στους ερυθρόλευκους ως το 2023. Απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ , θα παραταχθεί πλήρης.

Πήρε την ισοπαλία στο ντέρμπι δικεφάλων και παραμένει στο -1 από τη δεύτερη θέση. Ανεβασμένος παρουσιαζεται ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια και δείχνει ικανός να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Γεώργιος Καραισκάκης. Θα παίξει τα ρέστα του στο αυριανό ντέρμπι για να σπάσει το αήττητο των ερυθρολεύκων στο πρωτάθλημα και να ροκανίσει τη διαφορά από την κορυφή. Δεν έχουν γίνει γνωστές απουσίες για τον ΠΑΟΚ. Θα παίξουν με πάθος και οι δυο για τη νίκη. Πιθανό το γκολ γκολ στο 1,90.


Παναιτωλικός - Ατρόμητος (Πέμπτη,17.15):  Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με αντίπαλο τη Λαμία. Καμία ομάδα δε έπαιξε ανοιχτά και το τελικό αποτέλεσμα δε φάνηκε να χαλαει κανενα. Θα χρειαστεί νίκες εντός έδρας για να διευκολύνει τη ζωή της η ομάδα του Δέλλα. Καμία απουσία.
Έντονα παράπονα για τη διαιτησία και ήττα για τους Περιστεριώτες με 0-1 από τον Ολυμπιακό. Στο α'ημιχρονο , ήταν άκρως επικίνδυνη για την εστία του Σα , ωστόσο στη συνέχεια ξέμεινε από δυνάμεις και παραδόθηκε στη μοίρα της. Μετά το τέλος του παιχνιδιού , ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός γνωστοποίησε την αποχώρηση του από το σύλλογο στο τέλος της περιόδου. Άγνωστο πως θα παραταχθούν οι ομάδες . Το under 2,5 στο 1,60 είναι η πιο πιθανή λύση, αφού το να προβλέψεις σημείο σε αυτό τον αγώνα είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου