Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Μονόστηλο του Πιστολέρο: Θα γίνουν άραγε μαγικά;

 Καλησπέρα . Μετά την ανάπαυλα για τις εθνικές ομάδες , το μονόστηλο του Πιστολέρο επιστρέφει , αναλύοντας τις 7 αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου. Στα play out , ειδικά , τέτοιες εποχές οι ''ομορφιές'' πάνε και έρχονται . Ας δούμε παρακάτω την ανάλυση των αγώνων με τη δική μου ματιά.



PLAY OUT

7. Αστέρας Τρίπολης 38

8. ΟΦΗ 37

9.Παναιτωλικός 32

10. ΝΠΣ Βόλος 30

11. Ιωνικός 29

12. Ατρόμητος 26

13. Λαμία 21

14. Απόλλων Σμύρνης 13




  • ΛΑΜΙΑ - ΟΦΗ :  Διπλό που την κρατάει ζωντανή στη μάχη της παραμονής πέτυχε η Λαμία επι του Παναιτωλικού , διατηρώντας στο -5 τη διαφορά από τον Ατρόμητο και ουσιαστικά γλυτώνει τον απευθείας υποβιβασμό. Ο Φέστα αναμένεται να παρατάξει τη Λαμία με 4-5-1 σύστημα , με σκοπό την κατάκτηση των 3 βαθμών της νίκης. Αμφίβολος ο Σκόνδρας.
Τραγικός ο ΟΦΗ κόντρα στον Ιωνικό στο Ηράκλειο και η ήττα με σκορ 3-2 , προβλημάτισε το Νίκο Νιόπλια. Αδιάφορος ο ΟΦΗ για τις υπόλοιπες αγωνιστικές, θα παραταχθεί με το επιθετικό και αφελές 4-3-3. Εκτός ο Καστάνιος.

Εκτίμηση: Η Λαμία καίγεται , ο ΟΦΗ κάνει διακοπές . Άσσος στο 2,05.








  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : Πραγματοποιώντας σοβαρή εμφάνιση, ο Αστέρας επιβλήθηκε του Βόλου με 2-0 και πέρασε στην κορυφή των play out. Ουσιαστικά αδιάφορος ο Αστέρας θα παίξει ανοιχτά.
Περιπέτεια με happy end για τον Ατρόμητο αποδείχθηκε το ντέρμπι ουραγών κόντρα στον Απόλλωνα. Από την κόλαση του πέναλτι του Απόλλωνα στον παράδεισο με το γκολ του Κουλούρη στο 92' ένα τσιγάρο δρόμος. Χρειάζεται δυο νίκες για να απεμπλάκεί από τα σενάρια παραμονής.  Λευκό το απουσιολόγιο.

Εκτίμηση: Xωρίς κίνητρο θα αγωνιστεί ο Αστέρας , ο Ατρόμητος έχει πρόβλημα στην άμυνα . Γκολ γκολ στο 1,92.







  • ΙΩΝΙΚΟΣ -ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Τεράστιο διπλό του Ιωνικού στο Γεντί κουλέ , με το οποίο παραμένει στο +8 από την προτελευταία Λαμία. Το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου του χαρίζει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος. Με 3-5-2 θα παρατάξει τους Νικαιώτες ο Σπανός. Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για τους γηπεδούχους.
Πληκτικός ο Βόλος στην πρεμιέρα των play out κόντρα στον Αστέρα. Μαθηματικά ψάχνει δυο νίκες για να ησυχάσει . Προτεραιότητα δίνεται στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς. Φεράρι, Τσοκάνης και Βαν Βερτ αποτελούν τα καυτά ονόματα του καλοκαιριού , που ο πρόεδρος Μπέος θα ήθελε και τη νέα χρονιά στην ομάδα.

Εκτίμηση: Ο Ιωνικός παλεύει να σωθεί , ο Βόλος ψάχνει πόντους για να ηρεμήσει. X2 και over 1,5 στο 2,15.






  • ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ο μοιραίος παίχτης του Απόλλωνα , Παμλίδης , έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες σωτηρίας του Απόλλωνα. Πλέον στο -8 από τα μπαράζ υποβιβασμού , η χρονιά ουσιαστικά τελείωσε για την Ελαφρά Ταξιαρχία. Ήδη τα πρώτα συμβόλαια ποδοσφαιριστών λύθηκαν και σιγά σιγά ξεκινά ο σχεδιασμός στη superleague 2. Στόχος να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές νεαροί σε ηλικία , μαζί με ποιοτικούς ξένους , ώστε να επανέλθει το συντομότερο στην πρώτη κατηγορία. Ο Ρόγκνε εκτός λόγω γαστρεντερίτιδας.
Ουσιαστικά σώθηκε ο Παναιτωλικός , αλλά εξωαγωνιστικά κινδυνεύει . Συγκεκριμένα , στην αναμέτρηση Παναιτωλικός - ΟΦΗ , φέρεται να εμπλέκονται παράγοντες της ομάδας του Αγρινίου σε στήσιμο παιχνιδιού . Το γεγονός αυτό πολύ πιθανόν να βάλει σε μπελάδες του γαλαζοκίτρινους και να τους εμπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού. Τέλος η χρονιά για Τσιγγαρά και Μαλή.

Εκτίμηση: Για λύπηση ο Απόλλων, ο Παναιτωλικός θα ψάξει το τρίποντο για να νιώσει πιο άνετος σε περίπτωση τιμωρίας. Διπλό στο 2,50.





PLAY OFF

1. Ολυμπιακός 69
2. ΠΑΟΚ 59
3. ΑΕΚ 47
4. Άρης 46
5. ΠΑΟ 44
6. ΠΑΣ Γιάννενα 41







  • ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Επιστροφή στις μέτριες εμφανίσεις για τους κίτρινους κόντρα στον αποψιλωμένο , λόγω απουσιών Παναθηναϊκό. Παραμένει , ωστόσο στη 4η θέση και καραδοκεί να προσπεράσει την ΑΕΚ στη 3η θέση. Μόνο ο Μάνος εκτός . Με 4-2-3-1 θα παραταχθεί ο Άρης.
Παραμένει ανταγωνιστικός ο ΠΑΣ , που αναμένεται να παίξει στο Κλεάνθης Βικελίδης το τελευταίο του χαρτί για την ευρωπαϊκή έξοδο. Δύο νίκες έχει πετύχει η ομάδα των Ιωαννίνων κόντρα στον Άρη και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ. Εκτός ο Πίρσμαν. Με 4-4-2 θα αγωνιστεί η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά.

Εκτίμηση: Ο Άρης έχει την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά τρίτος φέτος αν κερδίσει τα δυσκολοκατάβλητα Γιάννενα. 1Χ και under 3,5 στο 1,70.







  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ : Με λύσεις ανάγκης αγωνίστηκε το τριφύλλι στη Θεσσαλονίκη και απέσπασε με σκληρή άμυνα το 0-0. Ο Παναθηναικός παραμένει ζωντανός στη μάχη της Ευρώπης . Με 4-2-3-1 θα αγωνιστεί ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στον ΠΑΟΚ . Μακέντα και Λούγκβιστ πάντα εκτός αποστολής.
Επαγγελματική νίκη πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ με 0-1 και μείωσε στους 10 βαθμούς τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό . Η ομάδα ζει και αναπνέει για την Πέμπτη και το ταξίδι στη Μασσαλία για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Εκτεταμένο rotation αναμένεται από τον Λουτσέσκου. Με 4-2-3-1 θα αγωνιστούν και οι ασπρόμαυροι.

Εκτίμηση: Ο Παναθηναϊκός καίγεται , ο ΠΑΟΚ παίζει επαγγελματικά στα play off . Η Λεωφόρος γεμάτη ίσως κάψει τους Θεσσαλονικείς. Άσσος στο 2,45.







  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ : Προβληματίζει η χαλαρότητα του Ολυμπιακού το τελευταίο καιρό με το κύπελλο και το πρωτάθλημα να μην έχουν κριθεί μαθηματικά . Γκάζια από το Βαγγέλη Μαρινάκη, μεσοβδόμαδα στους ποδοσφαιριστές για να ανακτήσουν το χαμένο τους εγωισμό. Υποχώρησε στου 10 βαθμούς η υπερ του διαφορά από τον ΠΑΟΚ στη μάχη του τίτλου και μια ενδεχόμενη γκέλα από την ΑΕΚ ίσως βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα. Άπαντες παρόντες για το παιχνίδι με την Ένωση.
Έτοιμη να τα χάσει όλα παρουσιάζεται η ΑΕΚ. Το τελικό 0-1 από τον κουρασμένο ΠΑΟΚ βάζει την ΑΕΚ σε μπελάδες για τη μάχη της 4αδας. Μόνη παρηγοριά αποτελεί το γεγονός πως η Ένωση από το 2023 μπαίνει στο νέο γήπεδο της Αγιά Σοφιάς. Εκτός ο Τζαβέλλας, Σιμόες και Ανσαριφάρντ.

Εκτίμηση: Από τα κέφια του Ολυμπιακού θα κριθεί η πορεία του αγώνα. Κάποια στιγμή οι Πειραιώτες θα ξεσπάσουν. Άσσος και over 1,5 στο 2,20.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου