Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Επικίνδυνες έξοδοι για τους μεγάλους.

 



Καλησπέρα σας. Σήμερα, ξεκινά η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της super league με τις big-5 να αγωνίζονται εκτός έδρας. Ο πιστολέρο , όπως κάνει κάθε βδομάδα θα σας αναλύσει διεξοδικά τις παρακάτω αναμετρήσεις του σαββατοκύριακου. Έχουμε και λέμε , λοιπόν:


  • IΩΝΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ(Παρασκευή,19.00): Οδυνηρό ξεκίνημα για τους Νικαιώτες που παραδόθηκαν αμαχητί στις ορέξεις της ΑΕΚ και το τελικό 3-0 δείχνει ότι έχουν να ανέβουν Γολγοθά φέτος για την παραμονή. Τραγική αμυντική συμπεριφορά για τους νεοφώτιστους που καλούνται να βγάλουν αντίδραση. Εκτός ο Ρομαό (αποβλήθηκε).

Ξεκίνησε με φιλοδοξίες ακόμα και για κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά πάλι του έλειπε το γκολ. Ο Άρης έχασε αρκετές ευκαιρίες κόντρα στον ΟΦΗ , αλλά το τελικό 0-0 επισκίασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Μονόδρομος η νίκη για τους κίτρινους απέναντι στη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας. Εκτός οι Λουμόρ(αρ.μπακ) και Ματέο Γκαρσία(εξτρέμ).

Εκτίμηση: Στη Νίκαια θα παίζει πιο μαχητικά ο Ιωνικός, ωστόσο ο Άρης αν θέλει να έχει μεγάλες βλέψεις πρέπει τέτοιους αγώνες να καθαρίζει. Διπλό με χαμηλό σκορ. Διπλό και under 3,5 στο 2,10.


  • ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σάββατο,20.30): Με επιθετική φιλοσοφία παρατάχθηκε στη Τούμπα ο ΠΑΣ , δίχως φόβο και πάθος. Μετά από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, επωφελήθηκε ο φουνταριστός Κόντε και πήρε τους 3 βαθμούς. Με την ίδια τακτική θα φιλοξενήσει τον Παναθηναικό με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα. Με λευκό απουσιολόγιο θα παραταχθεί απέναντι στους πράσινους.

Επικεφαλής της βαθμολογίας , έπειτα από αρκετά χρόνια ο Παναθηναικός έστω και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μοναδική παραφωνία το πρώτο ημίχρονο , όπου φανερώθηκαν και πάλι οι αμυντικές αδυναμίες της ομάδας. Το τελικό 4-0 , σύμφωνα με τον Γιοβάνοβιτς δεν πρέπει να κρύψει τις αδυναμίες της ομάδας κάτω από το χαλάκι. Με όλα του τα όπλα στους Ζωσιμάδες ο Παναθηναικός.

Εκτίμηση: Και οι δυο εμφανίζουν αμυντικές αδυναμίες. Εκτιμώ ότι το αμφίσκορο έχει τύχη. Στο 2,10 το goal-goal!


  • ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΒΟΛΟΣ (Κυριακή,16.00): Κατώτερη των περιστάσεων αποδείχθηκε η Ελαφρά Ταξιαρχία στη Λεωφόρο. Ανοίχτηκε εξαρχής και το πλήρωσε με τεσσάρα. Η ομάδα του Πετράκη θα παίζει ανοιχτά φέτος, είναι προφανές . Με τέτοια άμυνα , θα κινδυνεύσει. Χωρίς απουσίες στο πρώτο εντός έδρας αγώνα της σεζόν.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Βόλος στην πρεμιέρα του θύμισε τον περσινό Βόλο με την επιθετική του φιλοσοφία και το γρήγορο ποδόσφαιρο. Επικράτησε της Λαμίας πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1, δείχνοντας ποιες είναι οι προθέσεις του για τη συνέχεια. Μοναδική απουσία του Ριένστρα.

Εκτίμηση: Ομάδες με επιθετική φιλοσοφία και ευάλωτες αμυντικά . Το over στο 2,25 αποτελεί value bet.


  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Κυριακή,18.15): Έπειτα από τιτάνια προσπάθεια στο Καραισκάκη , οι Περιστεριώτες άντεξαν στην πίεση του Ολυμπιακού και κατέκτησαν έναν ανέλπιστο βαθμό . Άριστα δομημένη η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ πήρε αυτό που ήθελε. Τώρα, φιλοδοξεί στο πρώτο εντός έδρας αγώνα της νέας χρονιάς να φθάσει στο τρίποντο. Χωρίς προβλήματα η αποστολή.

Άγευστος και άχρωμος παρουσιάστηκε ο Παναιτωλικός στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του. Το τελικό 0-0 με τον Αστέρα καταδεικνύει περίτρανα πως η ομάδα χρειάζεται βελτίωση επιθετικά. Στο Περιστέρι έχει κακή παράδοση κόντρα στον Ατρόμητο. Μακροχρόνια απών ο Λιάβας (μπακ).

Εκτίμηση: O άσσος του Ατρομήτου αποτελεί μια δυνατή επιλογή στο 1,70.


  • ΟΦΗ -ΑΕΚ (Κυριακή,18.15): Ακίνδυνος παρουσιάστηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Άρη. Με αντι-ποδόσφαιρο , πήρε το βαθμό και καταστρώνει τα πλάνα του ο ΟΦΗ για τη μάχη κόντρα στην ΑΕΚ. Μεγιάδο, Μαρινάκης, Στάικος και Τσιλιανίδης τα προβλήματα των Κρητικών.

Άνετη νίκη στην πρεμιέρα για την Ένωση . Δίχως έλεος ξέσπασε κατά του Ιωνικού και το τελικό 3-0 , θα μπορούσε να αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις. Στόχος να διπλασιάσει τις νίκες κόντρα στους Κρητικούς και να ανέβει ψυχολογικά ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μοναδικός αμφίβολος ο Λιβάι Γκαρσία(εξτρέμ).

Εκτίμηση: Ο ΟΦΗ δε δείχνει ότι θα απειλήσει την ΑΕΚ . Χωρίς το Μεγιάδο, θα έχει απίστευτα προβλήματα στην ανάπτυξη. Η ΑΕΚ, αν παρουσιαστεί σοβαρή , μπορεί το διπλό. Στο 1,75.


  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ (Kυριακή,20.30): Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Αστέρας δεν κατάφερε να σκοράρει, έπειτα από πολύ καιρό. Έχασα αρκετές κλασσικές ευκαιρίες , αλλά μάταια. Με τον ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με τις απουσίες των Αλί Μπαμπά και Τιλίκα.

Αναποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα. Ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε στη Τούμπα, η οποία πάγωσε με το γκολ του Κόντε στο τέλος. Με το αριστερό ξεκινά ο δικέφαλος την προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ χθες αγωνίστηκε στο Γιβραλτάρ, οπότε δε γνωρίζουμε τις απουσίες της ομάδας.

Εκτίμηση: Κούραση θα συνοδεύει τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Ο Αστέρας θα παραταχθεί αρκετά ισχυρός στην έδρα του. Προτείνω το αμφίσκορο στο 1,80.


  • ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κυριακή,20.30): Δεν κατάφερε να αποσπάσει στην πρεμιέρα της θετικό αποτέλεσμα η Λαμία . Με αμυντικά κενά, δέχτηκε δυο εύκολα γκολ . Μείωσε σχετικά νωρίς , αλλά τίποτα περισσότερο. Με τους πρωταθλητές θα επιδιώξει να τους δυσκολέψει. Χωρίς τον Μπεχαράνο η ομάδα της Φθιώτιδας.

Ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε να κερδίσει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, ύστερα από μια δεκαετία. Το τελικό 0-0 δεν ικανοποίησε τον Μάρτινς , που φαίνεται προβληματισμένος για το σύστημα που θα εφαρμόσει από δω και πέρα. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις απουσίες του Ολυμπιακού. Αγωνίστηκε χθες με την Αντβέρπ για το Europa League.

Εκτίμηση: Δε τίθεται θέμα δυναμικότητας των δυο ομάδων. Τα πάντα βρίσκονται στο χέρι του Ολυμπιακού. Διπλό και under 3,5 τέρματα στο 1,90.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου