Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Μονόστηλο του Πιστολέρο : Τελευταία ζαριά

 Καλησπέρα. Ύστερα από το 4/7 στις προβλέψεις μου την περασμένη βδομάδα , επιστρέφουμε με τη τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της σούπερ λιγκ . Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το Άρης - Ολυμπιακός , αλλά και τα παιχνίδια ΟΦΗ - Απόλλων , ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης και Βόλος - Γιάννενα , τα οποία θα κρίνουν ποια ομάδα θα καταλάβει την 6η θέση της κανονικής περιόδου.




* Όλες οι αναμετρήσεις έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 19.00 το βράδυ της Κυριακής.



  • ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ομιχλώδες τοπίο στην Ένωση , η οποία δεν κέρδισε σε κανένα από τα 2 ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας . Συν τοις άλλοις , είχαμε και την απόλυση Γιαννίκη που πλήρωσε το μάρμαρο των κακών εμφανίσεων και του αποκλεισμού από το κύπελλο. Προσωρινός προπονητής της ομάδας μέχρι το τέλος της περιόδου ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Τιμωρημένοι οι Λε Ταλέκ, Βράνιες , Ρότα και αμφίβολος δίνεται ο Λιβάι Γκαρσία.
Το ντεφορμάρισμα του Αστέρα την κρίσιμη στιγμή πολύ πιθανό να του στοιχίσει την είσοδο στα play off. Μόνο με νίκη στο ΟΑΚΑ θα έχει θέση εκεί. Δυο διαδοχικές ήττες για την ομάδα του Ράσταβατς από Άρη και Ολυμπιακό τον άφησαν στους 35 βαθμούς. Μοναδικός αμφίβολος από τους Αρκάδες ο Άλβαρες.

Εκτίμηση: Αναξιόπιστοι αμφότεροι δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη για ποντάρισμα. Καλοδεχούμενο το goal goal στο 2,00.


  • ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Oι κίτρινοι ξύπνησαν την κατάλληλη στιγμή και όχι μόνο αυτό , αλλά τους επιστράφηκαν και οι 6 βαθμούς που τους είχαν αφαιρεθεί από την αρχή της σεζόν. Έτσι , με 42 βαθμούς ο Άρης βρίσκεται πια 4ος και ορίζει τη τύχη του στη μάχη για ένα ευρωπαικό εισιτήριο. Η ομάδα παρουσιάζεται ανεβασμένη υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Μπούργος και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό αναμένεται να δούμε τους κίτρινους πιο άνετους , απαλλαγμένοι από το άγχος για την είσοδο στα play off. Τιμωρημένος ο Σούντγκρεν.
Δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών επικράτησε του ΟΦΗ και της Τρίπολης στο Γεώργιος Καραισκάκης και σε συνδυασμό με τις απώλειες του ΠΑΟΚ ουσιαστικά έσφιξε το πρωτάθλημα και με τα δυο του χέρια . Στόχος το αήττητο πρωτάθλημα και η κατάκτηση του κυπέλλου. Τιμωρημένοι για τους πρωταθλητές οι Παπασταθόπουλος και Ρέαμτσουκ.

Εκτίμηση: Φιλικό χαρακτήρα θα έχει η αναμέτρηση με τις δυο ομάδες να συμμετέχουν στα play off. Αναμένεται γκολ γκολ με απόδοση 1,85.


  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Ανοδική πορεία εσχάτως για τους Περιστεριώτες που ξεκόλλησαν από την προτελευταία θέση για πρώτη φορά φέτος. Οι νίκες κόντρα στον ουραγό Απόλλωνα και το Βόλο έφεραν την αθηναική ομάδα στο +5 από την 13η Λαμία και πλέον η παραμονή βρίσκεται στο δικό της χέρι. Τιμωρημένος ο Βασιλαντωνόπουλος.
Παράσταση για ένα ρόλο αποδείχθηκε πως ήταν το αθηναικό ντέρμπι με την ΑΕΚ . Τρία γκολ σε διάστημα 15 λεπτών για τους πράσινους , οδήγησαν στην πρώτη νίκη σε ντέρμπι . Παρ' όλα αυτά, το τριφύλλι μετά τη δικαίωση του Άρη στο CAS υποχώρησε στη 5η θέση και θα πρέπει να πετάξει εκτός τετράδας μια ομάδα για να βρεθεί στην Ευρώπη του χρόνου. Τιμωρημένος ο Πέρεθ, εκτός οι Μακέντα και Λούγκβιστ.

Εκτίμηση: Σκοράρουν εύκολα και οι 2 . Γκολ γκολ και εδώ στο 1,95.


  • ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Και τώρα αρχίζουν οι ομορφιές. Με 29 βαθμούς στον πίνακα, ο Βόλος θεωρείται ουσιαστικά αδιάφορος . Το απέδειξε και απέναντι στον Ατρόμητο που έχασε σχετικά εύκολα μεσοβδόμαδα. Τιμωρημένοι οι Φεράρι, Σοάρες και εκτός ο Κότνικ.
Παρά την επιβολή της ποινής του -5 ο ΠΑΣ παρέμεινε ζωντανός στη μάχη των play off. Έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Λαμίας με 1-0 και πλέον χρειάζεται νίκη δική του στο Πανθεσσαλικό σε συνδυασμό με απώλεια βαθμών του Αστέρα για να βρεθεί στην 6αδα. Εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης για τους -5 την ερχόμενη Τετάρτη. Χωρίς απώλειες θα αγωνιστούν οι Ηπειρώτες.

Εκτίμηση: Αγώνας μεταξύ φύλλα προσκείμενων ομάδων στο συνεταιρισμό της ''εξυγίανσης'' (ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,ΠΑΟ) . Τα Γιάννενα θα πάρουν το διπλό και θα αναμένουν τα χαρμόσυνα από ΟΑΚΑ μεριά.


  • ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Oι Νικαιώτες συμπλήρωσαν τέσσερις αγώνες αήττητοι και παραμένουν μακριά από κακοτοπιές. Ο Ιωνικός με μόνο 4 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε 12 αγώνες εντός έδρας δεν έχει εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Μηδέν ονόματα στο απουσιολόγιο του Σπανού.
Kαι ο Παναιτωλικός πλέον ανήκει στις αδιάφορες ομάδες της κατηγορίας. Η ισοπαλία με το Βόλο κρίνεται άδικη, καθώς ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τους φιλοξενούμενους. Χρειάζεται τρεις νίκες για να σωθεί και λογικά θα τις πετύχει. Τιμωρημένοι οι Μαλλής και Μόρσει.

Εκτίμηση: Με νίκη ο Ιωνικός κάνει αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία , το Αγρίνιο δεν πολυκαίγεται για τη νίκη. Στηρίζω έδρα στο 2,30.


  • ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ : Έκτη σερί ήττα για τη Λαμία στο πρωτάθλημα που βρίσκεται πια στη 13η θέση των μπαράζ για τη σωτηρία. Στα Γιάννενα η ομάδα παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς , ωστόσο σε μια αμυντική της αδράνεια το πλήρωσε ακριβά. Μεσοβδόμαδα απολύθηκε ο Γρηγορίου και προσλήφθηκε ο ''νεκροθάφτης'' Φέστα , που έχει ρίξει πέρσι τη Λάρισα και τον Απόλλωνα φέτος. Τιμωρημένοι οι Τζανδάρης, Γκέντσογλου.
Μια ακόμα ισοπαλία , η τρίτη κατά σειρά στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ είναι γεγονός. Γκέλα την Κυριακή με τον Ιωνικό , απώλειες βαθμών και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ , οπότε ο τίτλος ήδη μας τελείωσε. Τώρα πια ο ΠΑΟΚ έχει μάτια μόνο για τη Γάνδη για τους 16 του Κόνφερενς Λιγκ. Αναμένεται rotation από το Λουτσέσκου. Tιμωρημενοι οι Τσιγγάρας και Κρέσπο.

Εκτίμηση: Αν και η Λαμία ανήκει στην ομπρέλα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ , μάλλον θα δυσκολευτεί να πάρει κάτι από την αναμέτρηση με βάση την εικόνα της το τελευταίο ενάμησι μήνα.  Χ2 και under 3,5 στο 1,70.


  • ΟΦΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Φυσιολογική ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό με 2-0 και η ομάδα μετά τη δικαίωση του Άρη βρέθηκε εκτός εξάδας. Χρειάζεται νίκη με πάνω από 6 γκολ διαφορά σήμερα σε ισοβαθμία με τα Γιάννενα για να σκαρφαλώσει στην 6η προνομιούχο θέση. Σενάριο πρακτικά δύσκολο , αλλά όχι ακατόρθωτο. Τιμωρημένοι για τους Κρητικούς οι Γιαννούλης, Μαρινάκης και εκτός ο τραυματίας Τοράλ.
Δεν κατάφερε ο Απόλλων να κερδίσει ούτε στο ντέρμπι ουραγών με τον Ατρόμητο και η θηλιά έχει σφίξει στα πρόθυρα απαγχονισμού. Μόνο με θαύμα θα σωθεί φέτος η ομάδα της Ριζούπολης με το Μπάμπη Τεννέ να προσπαθεί μάταια να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα. Ο ρέφερι ακύρωσε τέσσερα γκολ με τη χρήση VAR του Απόλλωνα, ο διαιτητής που κατά διαβολική σύμπτωση είχε διευθύνει και τον αγώνα του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων στο Περιστέρι. Τιμωρημένος ο Ντομίνγκεζ και οι χαφ Κάστρο, Φατιόν , Ρόγνε, Σίγκνιεβιτς.

Εκτίμηση: O ΟΦΗ θέλει, αλλά μπορεί το 6-0; O Απόλλων έχει παραδοθεί στη μοίρα του. 1& over 2,5 στο 2,00.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου