Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Ψάχνοντας το αντίδοτο

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και  Άρη βρίσκει και τους δυο μονομάχους πληγωμένους πριν τη μεταξύ τους μάχη. Ποιος άραγε θα καταφέρει να σταθεί όρθιος το βράδυ της Κυριακής , παραμένει ένα μυστήριο . Και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις , όμως , παραμένουν αμφίρροπες και ανοιχτές σε κάθε αποτέλεσμα. Προσπερνάω το Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος που βρίσκεται σε εξέλιξη.




  • ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Σάββατο,19.30): Κακή εμφάνιση από την ελαφρά ταξιαρχία και μοιραία ήρθε η ήττα από τον Παναιτωλικό εκτός έδρας με 1-0. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , αποβλήθηκε και ο Μπαξεβανίδης και το γλυκό έδεσε. Νίκη πάση θυσία ψάχνει απόψε ο Απόλλων για να ξεκολλήσει από τη τελευταία θέση. Τιμωρημένος ο Μπαξεβανίδης και ο Ντομίνγκεζ, μαζί με το Φατιόν.
Πολύ καλή η Λαμία του πρώτου ημιχρόνου με τον Παναθηναικό , αλλά στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν.  Εκτός έδρας έχει βγάλει δύο διπλά . Αμφίβολοι οι Μπεχαράνο , Μανούσος και Καραμάνος.

Εκτίμηση: Πρόκειται για έναν αγώνα εξάποντο στη μάχη της παραμονής. Η Λαμία εκτός έδρας δεν αστιεύεται. Χ2 και under 3,5 στο 1,80.


  • ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΕΚ (Σάββατο,19.30): Μυθική εμφάνιση από τους Γιαννιώτες που θα τους μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη . Πεντάρα εκτός έδρας στον Άρη και πλέον στρογγυλοκάθεται στη τέταρτη θέση. Νοκ-άουτ ο Οικονομόπουλος , παραμένουν εκτός οι Μπρενέ και Κόντε.
Πέταγε φλόγες η Ένωση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό , αλλά στην άμυνα παρέπαιε. Στο -6 πια από την κορυφή και ο κόουτς Γιαννίκης δοκιμάζεται για πρώτη φορά ως αντίπαλος στους Ζωσιμάδες. Τιμωρημένος ο Λε Ταλέκ.

Εκτίμηση: O ΠΑΣ διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα . Η ΑΕΚ ,όμως θα επιδιώξει τη νίκη για να παραμείνει σε επαφή με την πρώτη θέση. Γκολ γκολ και over 2,5 στο 2,50.


  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κυριακή,15.00): Κυρίαρχος για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός και με DNA πρωταθλητή ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και άνοιξε τη ψαλίδα της διαφοράς από τους κιτρινόμαυρους. Πάλι εμφανίστηκαν προβλήματα στην άμυνα για τους πρωταθλητές. Μεσοβδόμαδα κλείδωσε τη 2η θέση στον όμιλο του Europa League μετά τη νίκη επι της Φενέρ. Πλήρης η αποστολή του Μάρτινς.
Παρατεταμένο ντεφορμάρισμα διάγει ο Βόλος . Από τα μέση Οκτώβρη αγνοεί τη νίκη , κατρακυλώντας για πρώτη φορά εκτός εξάδας. Παρ' ολα αυτά , δεν παύει να ανοίγεται και να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Εκτός λόγω τιμωρίας οι Μπαριέντος , Γκρίλο και Φερνάντες.

Εκτίμηση: Το στυλ ποδοσφαίρου του Βόλου βολεύει τον Ολυμπιακό για να μην κουράζεται τζάμπα στο γκολ. Γκολ γκολ και over 2,5 στο 2,10.


  • ΟΦΗ - ΙΩΝΙΚΟΣ (Κυριακή,15.00): Πετάει το τελευταίο δίμηνο η ομάδα του Ηρακλείου , με τη μια νίκη να διαδέχεται την άλλη. Θύμα του ΟΦΗ αυτή τη φορά ο Βόλος με τον Πορτογάλο Τοράλ να σκοράρει δις. Ανέβηκε με αυτά και με κείνα στη 5η θέση και καλοβλέπει τα play off. Μοναδικός απών ο Ντουρμισάι.
Αρκετά κινητικός κόντρα στον Αστέρα αλλά το τελικό 1-1 άφησε πικρία στον Ιωνικό. Στο -4 από τη τελευταία θέση βρίσκεται η ομάδα της Νίκαιας , που παραμένει μαχητική σε κάθε αγώνα/ Εκτός οι Τουραμ , Ντελγκάδο και Μύγας.

Εκτίμηση: Σε φόρμα ο ΟΦΗ το τελευταίο καιρό, ο Ιωνικός σκληροτράχηλος μεν , με σημαντικές απουσίες δε. Άσσος στο 1,80.


  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Κυριακή,19.30): Το τριφύλλι βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο στο Πανθεσσαλικό κόντρα στη Λαμία , ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρεύτηκε. Τρία γκολ σε 45 λεπτά για πρώτη φορά μακριά από τη Λεωφόρο, χάρισαν το πρώτο διπλό των πρασίνων για φέτος. Εκτός οι Καρλίτος, Λούνγκβιστ, Πούγγουρας και Ιωαννίδης.
Πρώτη νίκη για τους Αγρινιώτες μετά από δυο μήνες , που προσδίδει ψήφος εμπιστοσύνης στο Γιάννη Αναστασίου. Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα, το τελικό 1-0 έφερε ανακούφιση στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Τραυματίες οι Ντίαζ, Βργκοτς, Βαρόνε και Λιάβας.

Εκτίμηση: O Παναθηναικός με αντιπάλους που παίζουν ανοιχτά στη Λεωφόρο δεν αστιεύεται. Άσσος και over 1,5 στο 1,85.



  • ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (Κυριακή,19.30): Τραγικός! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, όπου ανέστησε τον πεθαμένο Ατρόμητο . Μεσοβδόμαδα με μια άχρωμη και άγευστη εμφάνιση , αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς γκολ στη Σλοβακία. Δε γνωρίζουμε με τι απουσίες κατεβαίνει ο δικέφαλος στο ντέρμπι.
Αποκαρδιωτική εμφάνιση και αποδοκιμασίες στο Χαριλάου με κύριο αποδέκτη τον Άκη Μάντζιο. Συντριβή με 0-5 από τα Γιάννενα που δε χωνεύεται εύκολα και η ομάδα θα χρειαστεί επειγόντως ηλεκτροσοκ για να αντιστραφεί η κατάσταση. Προς το παρόν ο Μάντζιος στηρίζεται από τον πρόεδρο Καρυπίδη , αλλά μια νέα ήττα ίσως αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο των κιτρίνων. Τιμωρημένος ο Μπερτόλιο.

Εκτίμηση: Aναμένουμε ένα ντέρμπι με γκολ και αρκετή σκοπιμότητα από τους προπονητές . Ποντάρω στο γκολ γκολ στο 1,85.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου