Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Λουτσέσκου , το παρατράβηξες.

Επιμέλεια
Ανδρέας Ανδρεάδης


Καλησπέρα στους φίλους και τις φίλες του blog που στηρίζουν εδώ και μήνες τον ιστότοπο αυτό. Τους ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας και ανταποδίδω. Το άρθρο μου γι' αυτή την εβδομάδα έχει να κάνει με τον πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών , που ακούει στο όνομα Ραζβάν Λουτσέσκου.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή . Πέρσι , τέτοια εποχή η ομάδα προερχόμενη από το πρωτοφανές φιάσκο '' Έστερσουντ'' και έπειτα από ντεμααράζ μεταγραφών στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, είχε τεθεί ως στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος . Ο Ρουμάνος προπονητής αρχικά δεν ενθουσίασε με το κοουτσάρισμά του τους οπαδούς της ομάδας και είχε καταστήσει εν αμφιβόλω τη θέση του στον πάγκο της ομάδας . Το παιχνίδι - ορόσημο της αντεπίθεσης του ΠΑΟΚ ήταν το διπλό στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη . Το 0-3 αποτέλεσε εφαλτήριο για πορεία πρωταθλητισμού , η οποία ακολούθησε και στη συνέχεια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη διαιτητική εύνοια που είχε η ομάδα όπως και η ΑΕΚ έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση στο δικέφαλο του Βορρά , ωστέ να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια. Ωστόσο , η πορεία αυτή διεκόπη στο πιο κρίσιμο σημείο για το πρωτάθλημα . Πρώτα, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και με τη Τούμπα να κοχλάζει , ένα ρολό ταμειακής έμελλε να αποδειχθεί μοιραίο για την έναρξη του ντέρμπι. Η τύχη του αγώνα κρίθηκε στα δικαστήρια με τον ΠΑΟΚ να παραμένει στο κυνήγι της ΑΕΚ στη μάχη του τίτλου . Με εξουδετερωμένο , πια , τον ισόβιο πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό , ο ΠΑΟΚ φαινόταν πιο κοντά από ποτέ στην πραγματοποίηση του ονείρου, το πρωτάθλημα. Μέσα στη χρονιά , ο Ρουμάνος προχώρησε σε μερικές δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση όπως η παρομοίωση της ομάδας του με τεράστιους ευρωπαικούς συλλόγους όπως η Μάντσεστερ Σίτι ή η Ρεάλ Μαδρίτης . Παρ' όλα αυτά , ο στόχος παρέμενε ένας , ο τίτλος . Το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα μείνει χαραγμένο στους Έλληνες φιλάθλους όχι για το υψηλό θέαμα που ποτέ δεν είδαμε , αλλά για τη στιγμή του γκολ - οφσάιντ που στην αρχή μέτρησε και έπειτα ακύρωσε ο διαιτητής Κομίνης. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης σε μια στιγμή συναισθηματικής φόρτισης και οργής κατευθύνθηκε απειλητικά στο διαιτητή με τη συνοδεία του έχοντας στην κατοχή του όπλο . Ύστερα απ' αυτά τα γεγονότα , οι παίχτες και οι πααράγοντες της ΑΕΚ βρήκαν την ευκαιρία να αποχωρήσουν απ' τον αγωνιστικό χώρο. Το όνειρο ενός πρωταθλήματος ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά , αφού στα δικαστήρια που ακολούθησαν , πρωταθλήτρια Ελλάδας για το 2018 ανακηρύχθηκε η ΑΕΚ . Οι δηλώσεις Λουτσέσκου για το παιχνίδι αυτό έγιναν viral στο επόμενο διάστημα.

Image result for λουτσεσκου memes

Η απογοήτευση για το χαμένο πρωτάθλημα έμελλε να αντικατασταθεί με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για 2η σερί χρονιά απέναντι στην ΑΕΚ ξανά μέσα στο ΟΑΚΑ . Το τελικό 2-0 ξόρκισε την κακή παράδοση των ''ασπρόμαυρων'' στην Καλογρέζα και έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ έχει αφήσει κάτι στη μέση.
Κατά την προετοιμασία του καλοκαιριού , η ομάδα έκανε προσεκτικές κινήσεις στο παζάρι των μεταγγραφών , οι οποίες όμως έγιναν με χαρακτηριστική καθυστέρηση . Ο ΠΑΟΚ παίζοντας με αυτοπεποίθηση άφησε εκτός συνέχειας των προκριματικών του CL ομάδες όπως η Βασιλεία και η Σπαρτάκ Μόσχας . Το εμπόδιο της Μπενφίκα θα ήταν το τελευταίο στο δρόμο προς τα αστέρια των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης . Στο πρώτο μάτς στο Νταλούζ ο ΠΑΟΚ δέχτηκε κατά κύματα τις επιθέσεις των Πορτογάλων , που σκόραραν εντέλλει με ανύπαρκτο πέναλτι . Ο ΠΑΟΚ , όμως , έχοντας τον Πασχαλάκη σε εξαιρετική βραδιά σκόραρε με τον Ουάρντα και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Όλα λοιπόν , θα κρίνονταν στην Τούμπα . Ο Λουτσέσκου τόνισε παραμονές του παιχνιδιού πως οι παίχτες του θα πεθάνουν για την πρόκριση . Παρά το 1-0 του ΠΑΟΚ νωρίς , ο δικέφαλος χάρη σε ατομικό λάθος του Πασχαλάκη έβαλε ξανά τη Μπενφίκα στο παιχνίδι . Στη συνέχεια , η ομάδα κατέρρευσε και το τελικό 1-4 ήρθε φυσιολογικά .
Στο πρωτάθλημα , με εκκίνηση από το -2 της περσινής περιόδου , ο ΠΑΟΚ έπρεπε να καλύψει νωρίς το χάντικαπ της τιμωρίας που του επεβλήθει την περσινή χρονιά . Ξεκίνησε με μέτριες εμφανίσεις που είχαν όμως ουσία (1-0 Τρίπολη και Πανιώνιο). Στην πορεία όμως, η ομάδα βρήκε ρυθμό και μετά το διπλό στο Ηράκλειο με 3-1 επι του ΟΦΗ ,ήρθε και η νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Με αφορμή την επιτυχία αυτή , ο Λουτσέσκου εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΑΕΚ κάνοντας λόγο περί ναζισμού και Χίλτερ , γεγονός που εξόργισε τους οπαδούς των ''κιτρινόμαυρων'' και πόλωσε το κλίμα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ''Γεώργιος Καραισκάκης''. Ο υιός Σαββίδη προστάτεψε τον προπονητή του ΠΑΟΚ για τις δηλώσεις που έκανε, όμως το κλίμα για το Ρουμάνο δεν είναι και τόσο θερμό . Η κακή εμφάνιση με τη Τσέλσι , όπου ο ΠΑΟΚ έδειχνε να κάνει αγκαρεία στον αγωνιστικό χώρο, σε συνδυασμό με την ισοπαλία με το συμπολίτη Άρη , ύστερα από ένα κάκιστο α'ημίχρονο έβγαλε στην επιφάνεια τον προβληματισμό των φιλάθλων της ομάδας. Εν κατακλείδι , ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τις δηλώσεις του δημιουργεί κλίμα που δεν κάνει καλό στην ομάδα και καλό θα ήταν να γίνει πιο φειδωλός στις εκφράσεις του για να χτίσει ένα καλό και σοβαρό πάνω απ' όλα προφίλ για τον ίδιο και την ομάδα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου