Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Άρης: Πρωταγωνιστής ή ομάδα-πυροτέχνημα;

Καλησπέρα απανταχού στους φίλους και τις φίλες του blog . Από χθες σας υποσχέθηκα ένα άρθρο που θα αναφέρεται στον πρωταγωνιστή -αναμφίβολα- της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού που δεν είναι άλλος από τον Άρη. Η νεοφώτιστη στη Σούπερ Λιγκα ομάδα της Θεσσαλονίκης , ύστερα από απουσία 4 ετών από τα μεγάλα σαλόνια φαίνεται έτοιμη όσο ποτέ να πρωταγωνιστήσει τη φετινή σεζόν στη μεγάλη κατηγορία και το απέδειξε περίτρανα ήδη με το τεράστιο αριθμό μεταγραφών στις οποίες προχώρησε. Ας πάρουμε όμως  τα πράγματα απ' την αρχή.
Μάιος 2018 : O Άρης σφραγίζει την άνοδο του στη Σούπερ Λίγκα , καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος , πίσω από τον ΟΦΗ. Μαζί με την άνοδο , ξεκινά και ο προγραμματισμός για την καινούρια χρονιά . Ο αρχιτέκτονας της ανόδου , προπονητής Δημήτρης Σπανός αποχωρεί από την ομάδα μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Παύλο Μυροφορίδη , ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο , αφού έφερε στην ομάδα παίχτες - μαχητές που με λίγα λεφτά έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι , ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Θόδωρος Καρυπίδης αναλαμβάνει να χτίσει εκ βάθρων το νέο Άρη , που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του απαιτητικού κόσμου του. Αρχικά , ξεκίνησε με το στρώσιμο του νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης , που λίγες βδομάδες αργότερα αποδείχθηκε φιάσκο , καθότι ο αγωνιστικός χώρος στο φιλικό με την ΑΕΛ ήταν κάκιστος.





Έτσι, παραμένει άγνωστο αν ο Άρης θα δώσει τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του στη φυσική του έδρα ή αν θα αναγκαστεί να μετακομίσει ( πιθανότατα στο γειτονικό Καυτατζόγλειο). Ο Άρης , ωστόσο το φετινό καλοκαίρι προχώρησε σε ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ καθώς και σε αρκετές μεταγραφές , πολλές απ' τις οποίες ευγνωσμένης αξίας .  Συνολικά 14 μεταγραφές (10 ξένοι) και αρκετές αποχωρήσεις συνθέτουν το παζλ του νέου Άρη , που υπό τις οδηγίες του νέου του προπονητή  Πάκο Ερέρα , θα αναζητήσει το δύσκολο δρόμο προς την καθιέρωση. Εκτός από τα μεταγραφικά , ο Άρης προχώρησε μέσω του Θόδωρου Καρυπίδη στη σύναψη συμφωνίας με την Nova και την κρατική τηλεόραση για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων της ομάδας με ποσό κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα , κάνοντας έτσι αισθητή την παρουσία του στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΠΟ και της Λίγκας. Πιο συγκεκριμένα , άνοιξε γραφείο διοίκησης της ομάδας στην Αθήνα για να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στα τεκταινώμενα της διοργανώτριας αρχής του ποδοσφαίρου , ωστέ να προασπίζονται πιο στιβαρά τα συμφέροντα της ομάδας. Επιπλέον και οι ακαδημίες της ομάδας βρίσκονται σε καλά χέρια , μετά τη σύναψη συνεργασίας με τον παλιό άσσο της ομάδας , Σάββα Κωφίδη για τη θέση του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών. Αυτή η κίνηση έγινε με σκοπό την προώθηση νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια το μέλλον της ομάδας.

 Παρ'ολα αυτά , υπάρχει πικρία από τη διοίκηση για τη χαμηλή κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας. Παρά το γεγονός της επιστροφής της ομάδας στη φυσική της θέση , δε φαίνεται να υπάρχει η ίδια θέρμη από τους φιλάθλους . Αιτία τα ακριβά εισητήρια διαρκείας που εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης που μετά βίας φθάνουν σε αριθμό τα 2.000 εισητήρια. Αυτή η αποκαρδιωτική επίδοση προβληματίζει το μεγαλομέτοχο, ο οποίος επένδυσε τη φετινή σεζόν αρκετά χρήματα , με σκοπό ο Άρης να πρωταγωνιστήσει στο καινούριο πρωτάθλημα. Το ζήτημα είναι αν και κατά πόσο ο προγραμματισμός της ομάδας θα είναι βραχύβιος ή αν η νέα ομάδα θα αποτελέσει το κορμό για τα επόμενα χρόνια. Οι στόχοι υψηλοί για τη φετινή περίοδο . Έξοδος στην Ευρώπη και καλή πορεία στο Κύπελλο. Το μπάτζετ της ομάδας είναι υψηλό για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και το ερώτημα είναι κατά πόσο θα ανταποκριθεί ο κύριος Καρυπίδης στις οικονομικές του υποχρεώσεις.  Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι , η ομάδα στα φιλικά έδειξε θετικά στοιχεία , ωστόσο χρειάζεται αρκετός χρόνος για να δέσουν οι παίχτες και να αποτελέσουν ένα ενιαίο και αξιόμαχο σύνολο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το νέο αυτό προιόν που λέγεται Άρης θα ανεβάσει την ποιότητα και το ενδιαφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου , που χρόνια τώρα απαξιώνεται από τους παράγοντές του. Παίχτες όπως ο Κολάσο (μέσος) , ο Μπάσα (μέσος) , ο Γιουνές ( επιθετικός) και ο Μπρούνο Γκάμα (μέσος) αναμένεται να επωμιστούν το βάρος των στόχων της ομάδας που επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια . Το ερώτημα είναι : θα καταφέρει ο Άρης να μεγαλώσει και να καθιερωθεί ξανά σε βάθος χρόνου ή η φετινή χρονιά θα αποτελέσει μια φωτοβολίδα που άγνωστο είναι το πότε θα σβήσει;
Ας ελπίσουμε ότι η φετινή χρονιά θα ναι η απαρχή της δημιουργίας ενός δυνατού Άρη ,μακριά από οπαδικούς διχασμούς και από οικονομικά προβλήματα πού έφεραν το σύλλογο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Καλό σας απόγευμα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου