Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Α' Ισπανίας 2018-19 : Αφιέρωμα.



Image result for la liga



Καλησπέρα στους φίλους και τις φίλες του blog . Με αφορμή την έναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ,όσο αφορά τις μετεγγραφές παιχτών, θα κάνω μια πρώτη πρόβλεψη της βαθμολογίας που αναμένουμε την κάθε ομάδα στο τέλος της σεζόν.
Γεγονός-ορόσημο της καλοκαιρινής περιόδου αποτέλεσε αναμφισβήτητα η έξοδος του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από σχεδόν 10 χρόνια και η πώλησή του στη Γιουβέντους. Υπό αυτή την περίσταση , η Ρεάλ αλλάζει , εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή, που θα τη διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα.
Πάμε λοιπόν να σκιαγραφήσουμε τη δραστηριότητα των ομάδων στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς και να προβλέψουμε τη μέλλουσα βαθμολογική τους θέση στο πρωτάθλημα.


Α)Οι πρωταγωνίστριες

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το τίτλο . Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο αναμένεται να μονομαχήσουν για το πρωτάθλημα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑΗ πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα ήταν αρκετά ζωηρή. Έκανε τέσσερις σημαντικές αγορές, τους Μάλκομ (41 εκατ.), Λενγκλέ (35,9 εκατ.), Αρτούρ (31 εκατ.) και Βιδάλ (18 εκατ.) και συνολικά δαπάνησε 125,9 εκατ. ευρώ, αλλά προχώρησε και σε πωλήσεις που έφεραν καλά λεφτά στα ταμεία (80,2 εκατ.), όπως των Μίνα (30,25 εκατ.) και Ντιν (20,2 εκατ.) στην Έβερτον.  Οι προσθαφαιρέσεις που έγιναν - εώς τώρα - δείχνουν ότι οι Καταλανοί θα ναι φαβορί και για το φετινό τίτλο.
Πρόβλεψη: 1η

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:Η Ατλέτικο ξόδεψε συνολικά 123,5 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, με πιο δαπανηρή αυτή του Λεμάρ από τη Μονακό για 70 εκατ. ευρώ και άλλες μικρότερες (Ρόντρι για 20 εκατ., Κάλινιτς για 14,5 εκατ., Αρίας για 11 εκατ.), αλλά έκανε και επικερδείς πωλήσεις όπως των Γκαμεϊρό, Ζότα και Βρσάλικο. Σταθερά ανοδική η πορεία της ομάδας του Τσόλο Σιμεόνε τα τελευταία χρόνια και θεωρώ ότι με λίγο τύχη θα παλέψει για το θαύμα.
Πρόβλεψη: 1η-2η.

Β) Το ερωτηματικό
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ , ούσα αποδυναμωμένη, αποτελεί το ερωτηματικό για φέτος . 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣΗ Ρεάλ για την ώρα δεν έχει κάνει κάποια πολύ ηχηρή μεταγραφή, παρότι εισέπραξε 117 εκατ. ευρώ από την πώληση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους. Μάλιστα, παρά τις ακριβές αγορές των Βινίσιους (45 εκατ.), Κουρτουά (35 εκατ.) και Οντριοθόλα (30 εκατ.) μέχρι στιγμής έχει κέρδη (8,25 εκατ.) στον μεταγραφικό ισολογισμό της. Με νέο και άπειρο προπονητή (Λοπετέγκι) , η Ρεάλ δύσκολα θα διεκδικήσει τον εγχώριο τίτλο.
Πρόβλεψη: 3η-4η.

Γ) Οι ''ευρωπαίες''

Σε αυτό το γκρούπ ανήκουν αρκετές ομάδες με υψηλά μπάτζετ που θα δώσουν τη μάχη τους στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα:

BAΛΕΝΘΙΑ:Η Βαλένθια έκανε μεν τη μεγάλη πώληση του Ζοάο Κανσέλο στη Γιουβέντους για 40,4 εκατ. ευρώ, αλλά δαπάνησε για την επιστροφή της στο Champions League περίπου 75 εκατ. ευρώ, με πιο ακριβές προσθήκες αυτές των Κοντογκμπιά, Γκαμεϊρό και Ντιακαμπί. Ύστερα από απουσία αρκετών χρόνων από το Champions League , θα χει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να κρατήσει η Βαλένθια δύο καρπούζια σε μια μασχάλη.
Πρόβλεψη: 4η- 6η.

ΣΕΒΙΛΛΗ:Η Σεβίλλη είχε σημαντικά έσοδα από τις πωλήσεις Λενγκλέ, Ενζονζί και Κορέα (συνολικά 89,25 εκατ.), ενώ επένδυσε από 15 εκατ. ευρώ για τους Γάλλους Αμαντού και Νιανιόν. Οι Σεβιγιάνοι αν και ξεκίνησαν από νωρίς τις ευρωπαικές τους υποχρεώσεις , γνωρίζουν πως να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις.
Πρόβλεψη: 4η-6η.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Σημαντικές κινήσεις από το ''κίτρινο υποβρύχιο'' . Αρκετές οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ( Μπάκα και Καθόρλα ξεχωρίζουν). Μετρημένα κουκιά για τη Βιγιαρεάλ.
Πρόβλεψη :5η-7η.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ:Η Μπιλμπάο λόγω μόνο της πώλησης του γκολκίπερ Κέπα στην Τσέλσι για 80 εκατ. ευρώ κατάφερε να σημειώσει κέρδη 52 εκατ. ευρώ και να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Οριακά οι Βάσκοι θα καταφέρουν να βγουν στην Ευρώπη.
Πρόβλεψη: 5η- 7η.

Γ) Οι μικρομεσαίες 

Εδώ θα βρούμε ομάδες του πρωταθλήματος , οι οποίες θα παίξουν τις τελευταίες αγωνιστικές τους ρυθμιστές στη μάχη της Ευρώπης και του υποβιβασμού.

ΕΙΜΠΑΡ: Xωρίς να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση στα οικονομικά της , η μικρή Βασκική ομάδα θα παρουσιάσει μάλλον τα ίδια με πέρσι . Στόχος η άνετη παραμονή . Η έδρα της θα αποτελέσει και φέτος το ''κάστρο'' της.
Πρόβλεψη: 7η-12η.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΕΣΠΑΝΙΟΛ -  ΧΕΤΑΦΕ- ΘΕΛΤΑ - ΜΠΕΤΙΣ: Αισθητά αποδυναμωμένες από πέρσι δε φαίνεται να διεκδικούν κάτι παραπάνω από την ασφαλή τους παραμονή .
Πρόβλεψη : 9η - 14η.

ΛΕΒΑΝΤΕ- ΛΕΓΚΑΝΕΣ - ΧΙΡΟΝΑ - ΑΛΑΒΕΣ : Oμάδες που θα εμπλακούν σε περιπέτειες μέσα στη χρονιά. Αδύναμες οικονομικά καλούνται να ψάξουν από νωρίς τους βαθμούς της σωτηρίας , ώστε να μη νοιώσουν το βραχνά του υποβιβασμού να τις πνίγει.
Πρόβλεψη : 13η -20η.

Δ) Οι ''νεοφώτιστες''.

Και φθάσαμε αισίως στην τελευταία κατηγορία ομάδων , αυτές που αποτελούν φαβορί για τον υποβιβασμό. Συγκεκριμένα , η πρωτάρα στην πρώτη κατηγορία Ουέσκα, η έμπειρη Βαγιαδολίδ καθώς και η Ράγιο Βαγιεκάνο καλούνται να παλέψουν πάρα πολύ για την παραμονή στην κατηγορία. Με γνώμονα το οικονομικό και τη λιτότητα με την οποία κινήθηκαν έως τώρα , πολύ δύσκολα θα αποφύγουν το μοιραίο.

Πρόβλεψη : 16η - 20η.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου