Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Σύγκρουση Βορρά - Νότου

 


Καλησπέρα σας. Ύστερα από το εκπληκτικό 6/7 της περασμένης αγωνιστικής, ο πιστολέρο οπλίζει και πάλι για να σαρώσει ό,τι βρει μπροστά του. Από αυτή την αγωνιστική ξεχωρίζει ,βέβαια, η κόντρα Πειραιά και Θεσσαλονίκης με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Παρ’ όλα αυτά, το πρόγραμμα αναμένεται συναρπαστικό με αγώνες που θα κριθούν στις λεπτομέρειες.




  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ (Σάββατο,18.15): Κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε στο ΟΑΚΑ ο Ατρόμητος. Έχασε με κάτω τα χέρια και σκορ 3-0 από την ΑΕΚ . Ψάχνει την πρώτη του νίκη πάση θυσία απέναντι στον Ιωνικό για να ξεκολλήσει από τη τελευταία θέση. Αμφίβολος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος(σέντερ μπακ).

Το πάλεψαν οι Νικαιώτες στη Λεωφόρο μέχρι το 30′ , αλλά στη συνέχεια τους έπνιξε ο χείμαρρος ονόματι Καρλίτος. Με 5 βαθμούς , το συγκρότημα του Δημήτρη Σπανού θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι για να νιώσει μια ασφάλεια στη μάχη της παραμονής. Απών ο εξτρέμ Λένις.

Εκτίμηση
: Παιχνίδι ζωής και θανάτου για τον Ατρόμητο. Αν δεν κερδίσει και τώρα, θα βρεθεί με την πλάτη στο τοίχο. Άσσος στο 1,70.


  • AΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Σάββατο,19.00): Οδυνηρή ήττα εντός από τη Τρίπολη με 0-1 και ο εφιάλτης συνεχίζεται για την Ελαφρά Ταξιαρχία. Ο Τζιανλούκα Φέστα έχει συμμαζέψει την ομάδα , αλλά θέλει αρκετή δουλειά για να δει φως στην άκρη του τούνελ. Αμφίβολος ο Μπαξεβανίδης για το γηπεδούχο Απόλλωνα.

Έσπασε το αήττητο στους Ζωσιμάδες και στο πρωτάθλημα γενικότερα για τον ΠΑΣ. Ο Ολυμπιακός, με αρκετή δυσκολία κέρδισε τους Γιαννιώτες και τερμάτισε το αήττητο τους σερι στη σεζόν. Έχει τεράστιο πρόβλημα στο γκολ ο ΠΑΣ και ο κόουτς Μεταξάς χρειάζεται να ανακατέψει τη τράπουλα για να βρει η ομάδα του το δρόμο προς τα δίχτυα. Πάντα νοκ-αουτ ο Κόντε.

Εκτίμηση: O Aπόλλων , αν θέλει να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες παραμονής, θα πρέπει τέτοια παιχνίδια να τα κερδίζει. Τα Γιάννενα απ’ την άλλη δεν πρόκειται να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. 2-3 γκολ στο 1,95.
  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σάββατο,20.30): Οι Αρκάδες πέτυχαν την παρθενική τους νίκη στο πρωτάθλημα στη Ριζούπολη με 0-1. Σκόρερ ο Μπαράλες , που ψάχνει ακόμα ρυθμό. Παραδοσιακά δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό. Οι Καπίγια και Ατιέντζα απόντες από την αναμέτρηση.

Ξέσπασε και πάλι στη Λεωφόρο κόντρα στον άμοιρο Ιωνικό με τεσσάρα και κοιτάζει ψηλά. Στη Λεωφόρο πάει καλά , εκτός δεν έχει σκοράρει με ΠΑΣ , Άρη και Ολυμπιακό. Θα ψάξει το πρώτο φετινό διπλό με αντίπαλο τους Αρκάδες χωρίς τους Μακέντα, Λουγκβινστ και Σένκεφελντ.

Εκτίμηση: Χωρίς νίκη εντός ο Αστέρας , χωρίς διπλό οι Πράσινοι. Θα ποντάρω στην παράδοση , με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει μπλόκο στη Τρίπολη. 1Χ και over 1,5 στο 1,80.


  • ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Κυριακή,16.00): Επαγγελματική εμφάνιση για τους κίτρινους επι της Λαμίας και νίκη με σκορ 0-1. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την αποβολή των γηπεδούχων, επιβάλλοντας το ρυθμό του , με αποτέλεσμα να φθάσει σχετικά εύκολα στη νίκη. Λευκό το απουσιολόγιο του Μάντζιου για τον αυριανό αγώνα.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι , ο Παναιτωλικός γνώρισε την ήττα εντός έδρας από τον ΟΦΗ και παρέμεινε χαμηλά στη βαθμολογία. Εντούτοις, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου βγάζουν μια επιθετική φιλοσοφία, χωρίς να αδιαφορούν για το παιχνίδι. Εκτός οι Περέιρα, Λιάβας, Μπαρμπόσα και Χουχούμης.

Εκτίμηση: Ρεαλιστικός στόχος των κιτρίνων να μειωθεί η διαφορά από την πρώτη πεντάδα . Κάτι τέτοιο μόνο με αξιοποίηση του Κλεάνθης Βικελίδης μπορεί να συμβεί. Ο Παναιτωλικός θα παραταχθεί δίχως άγχος. Άσσος και over 1,5 στο 1,90.




  • ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΑΕΚ (Κυριακή,16.00): Πραγματική διαφήμιση του φετινού πρωταθλήματος ο Βόλος, που κατάφερε να αποσπάσει βαθμό και στη Τούμπα. Το απίθανο 4-4 δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας του Βόλου που αποτελεί χαρά του αθλήματος. Με αντίπαλο την ΑΕΚ φιλοδοξεί να φθάσει στη νίκη για να παραμείνει εντός πεντάδας. Μοναδικός τραυματίας ο Όρος.

Καλή κατά διαστήματα η Ένωση ,σκόρπισε τον Ατρόμητο στο ντεμπούτο Γιαννίκη στον πάγκο της. Παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφή , περιμένοντας την ισοπαλία στο Καραϊσκάκης για να προσπεράσει. Βασική προϋπόθεση είναι η νίκη στο αυριανό παιχνίδι που μόνο εύκολο δεν θα ναι. Μπακάκης, Γέβτιτς και Γαλανόπουλος θα απουσιάσουν για τους κιτρινόμαυρους.

Εκτίμηση: Συνεπείς στο ραντεβού τους με τα αντίπαλα δίχτυα και οι δυο ομάδες. Over 2,5 και γκολ – γκολ στο 2,40.


  • ΟΦΗ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Κυριακή,18.15): Οι Κρητικοί σημείωσαν την παρθενική τους νίκη για φέτος , κόντρα στον Παναιτωλικό ανεβαίνοντας στη βαθμολογία . Άλλαξε τροπάριο ο Νιόπλιας μετατρέποντας το αμυντικό 4-5-1 σε 4-3-3 και ανταμείφθηκε για το ρίσκο του αυτό. Αμφίβολοι οι Ντε Γκούζμαν και Μαρινάκης για το αυριανό παιχνίδι στο Γεντί κουλέ.

Δεν κατάφερε να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα η Λαμία, μετά την ήττα της από τον Άρη με 1-0. Θα προσπαθήσει με τη τακτική του ανταρτοπόλεμου να κλέψει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Ηράκλειο . Εκτός ο τιμωρημένος Ελευθεριάδης.

Εκτίμηση: Εσχάτως και οι δυο σκοράρουν. Οπότε, το αμφίσκορο στο 1,92 αξίζει.


  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ (Κυριακή,20.30): Δεν εντυπωσίασαν οι πρωταθλητές στα Γιάννενα , αλλά κέρδισαν την ουσία που ήταν οι τρεις βαθμοί . Μεσοβδόμαδα, ο Ολυμπιακός υπέκυψε στην ανωτερότητα της γερμανικής Άιντραχτ Φρανκφούρτης, χάνοντας με 3-1. Δε γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι απουσίες για το Πέδρο Μαρτίνς.

Το κάζο με αντίπαλο το Βόλο θα το θυμούνται για καιρό στη Τούμπα. Το 4-1 του πρώτου ημιχρόνου , μετατράπηκε σε 4-4 σε διάστημα 30 λεπτών και ο ΠΑΟΚ είχε μια απρόσμενη απώλεια βαθμών. Στο ευρωπαϊκό του παιχνίδι , επικράτησε εκτός της Κοπεγχάγης με 1-2 και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του ομίλου του Conference League.

Εκτίμηση: Κουρασμένες και οι δύο ομάδες δεν αναμένεται να φορτσάρουν ιδιαίτερα. Ωστόσο , τα γνωστά προβλήματά τους στην άμυνα μας οδηγούν στο γκολ – γκολ του 1,70.




και καλή μας επιτυχία…



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου