Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ντέρμπι

 




Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Διάγουμε την 6η αγωνιστική ημέρα της σούπερ λιγκ μετά την ανάπαυλα για τις εθνικές ομάδες. Νέο ξεκίνημα επιθυμεί να πραγματοποιήσει η ΑΕΚ με νέο τεχνικό τον Αργύρη Γιαννίκη. Κατά τ' ΄άλλα , Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ψάχνουν νίκες πριν τη μεταξύ τους συμπλοκή την ερχόμενη βδομάδα στο Γεώργιος Καραισκάκης. Ας δούμε αναλυτικά και τις υπόλοιπες αναμετρήσεις.


  • ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββατο,18.15): Δεύτερο σερί 0-0, αυτή τη φορά εκτός για την αθηναϊκή ομάδα. Παραμένει ουραγός στο πρωτάθλημα και ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Χωρίς απώλειες για την ομάδα του Φέστα.
Μια ακόμα ήττα για τους Αρκάδες που πλέον με 2 βαθμούς βρίσκονται με παρέα στη τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τρίζει επικίνδυνα η καρέκλα του Ράσταβατς , που σε περίπτωση νέας αποτυχίας πιθανόν να χαιρετήσει. Εκτός μόνο ο Τιλίκα.

Εκτίμηση: Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες η Τρίπολη φαντάζει πιο δεμένη ομάδα από τους γηπεδούχους. Θέμα χρόνου είναι οι νίκες. Διπλό στο 2,35.


  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ (Σάββατο,20.30): Ο πιο παθητικός Παναθηναϊκός σε ντέρμπι ήταν αυτός που είδαμε πριν τη διακοπή στο ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους". Βέβαια, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και το τελικό 0-0 δίνει κάποια αυτοπεποίθηση στους πράσινους. Για να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα , πρέπει τέτοια παιχνίδια , όπως με τον Ιωνικό να τα καθαρίζει. Απέναντι σε κλειστές άμυνες , το τριφύλλι δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες. Εκτός ο Διούδης.
Οι Νικαιώτες γνώρισαν εντός έδρας ήττα από τη Λαμία στη Νεάπολη και παραμένουν χαμηλά. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος με μόνο γνώμονά της το αντιποδόσφαιρο θα δυσκολευτεί πολύ να σωθεί. Με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο θα κλειστεί και όπου βγει. Απόντες οι Τσιγκρίνσκι και Ντάλσιο.

Εκτίμηση:  Οι πράσινοι θα δυσκολευτούν απέναντι σε μια κλειστή άμυνα σαν του Ιωνικού. Άσσος και over 2,5 στο 1,90 η πρότασή μου για τον αγώνα της Λεωφόρου.


  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΦΗ (Κυριακή,16.00): Φυσιολογική ήττα για τους Αγρινιώτες από την ΑΕΚ , ωστόσο το κέρδος ήταν η καλή εμφάνιση. Ο Παναιτωλικός με ελκυστικό ποδόσφαιρο , δίχως σκοπιμότητες δείχνει ικανός να μην περάσει τις περσινές περιπέτειες. Πάντα νοκ-αουτ οι Περέιρα και Λιάβας.
Τραγικός αμυντικά και ανύπαρκτος επιθετικά ο ΟΦΗ γνώρισε εύκολα την ήττα με 3-1 στο Γεντι κουλέ από τον ΠΑΟΚ και παρέμεινε δίχως νίκη στη σούπερ λιγκ. Θα αναζητήσει στο αφιλόξενο Αγρίνιο την παρθενική του νίκη για φέτος. Γιαγιέχος , Καμάου , Ντε Γκούζμαν, Βάτερμαν,Λυμπεράκης οι πρόσφατες απώλειες για τους Κρητικούς.

Εκτίμηση: Παραδοσιακά ο Παναιτωλικός εντός έδρας δεν έχει χάσει βαθμό από τους Κρητικούς. Προτείνω το αμφίσκορο στο 1,90.


  • ΠΑΟΚ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κυριακή, 16.00):  4η σερί νίκη για το δικέφαλο που σκαρφάλωσε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Άνετη νίκη στην Κρήτη για τους Θεσσαλονικείς με 3-1 και καλή εμφάνιση. Για το ντέρμπι κορυφής με τους Βολιώτες , απών ο Τσιγγάρας (θετικός στον covid).
Λαμπρό άστρο οδηγεί τον Βόλο. Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιούργησε , υπέταξε τον Αστέρα και συγκατοικεί με τον αυριανό του αντίπαλο στην κορυφή της βαθμολογίας. Στόχος παραμένει η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής για το προπονητικό τιμ. Μοναδικός τραυματίας ο Όρος.

Εκτίμηση: Η τιμή του άσσου είναι τραγική και εκτός πραγματικότητας. Το over σε συνδυασμό με το αμφίσκορο στη τιμή του 2,40 είναι value bet.



  • ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κυριακή,20.30): Χωρίς να πείσει με την εμφάνισή της στο Αγρίνιο ,η Ένωση πήρε εκτός έδρας νίκη και βρίσκεται στο -2 από την πρωτιά. Στη διακοπή είχαμε αλλαγή προπονητή με τον Αργύρη Γιανίκη να αντικαθιστά τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Μόνος απών ο Γαλανόπουλος.
Καταραμένος δείχνει πως είναι ο Ατρόμητος, μη μπορώντας να φθάσει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Ισοπαλία στο φινάλε με τον ΠΑΣ στο Περιστέρι και πλέον καλείται η ομάδα να αναπροσαρμόσει τους στόχους της. Με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ θα παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Εκτός ο τραυματίας Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Εκτίμηση: Η ΑΕΚ ακόμα δεν πείθει με τις εμφανίσεις της ότι πάει για πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος θα κλειστεί με συνταγή Παράσχου για να αντέξει την πίεση. Άσσος με κάλυψη ισοπαλία και under 3,5 τέρματα στο 1,60.


  • ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κυριακή,20.30): Mε τα τούτα και με κείνα παραμένουν , μαζί με τους Πειραιώτες, οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος . Στο τελευταίο λεπτό , έκλεψε τον πόντο στο Περιστέρι και με 9 βαθμούς σε 5 αγώνες , υποδέχεται τους πρωταθλητές. Μεγάλη απώλεια για τους Ηπειρώτες ο Κόντε.
Επηρεασμένοι από το θρίαμβο στην Πόλη , δεν κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι να πάρουν το τρίποντο στο ελληνικό ελ κλάσικο. Μέτρια εμφάνιση και παιχνίδι δίχως ρυθμό και από τις 2 ομάδες , μοιραία έφεραν τη λευκή ισοπαλία. Ο Πέδρο Μαρτίνς επιζητά το τρίποντο στα Γιάννενα , πριν το ντέρμπι της άλλης βδομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ.  Άπαντες παρόντες για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Εκτίμηση: Αγώνας με παγίδες για τους ερυθρόλευκους. Δεν είναι εύκολη ομάδα ο ΠΑΣ. Διπλό και under 3,5 στο 1,95.



  • ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ - ΑΡΗΣ (Δευτέρα,19.30): Αξιοποιώντας το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η Λαμία απέδρασε με το διπλό από τη Νίκαια και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Παραδοσιακά , αποτελεί σκληρό καρύδι για τους κίτρινους η ομάδα της Φθιώτιδας. Αμφίβολος ο Τζανετόπουλος.
Νέα απώλεια βαθμών , γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη αξιόπιστων λύσεων στην επίθεση για τον Άρη. Η λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα φέρνει σε μπελάδες τον κόουτς Μάντζιο , ο οποίος με νέα γκέλα στο ματς της Δευτέρας θα θεωρείται υπ' ατμόν.  Με πυρετό ο Εντιαγέ.

Εκτίμηση: Ναρκοπέδιο αποτελεί η έδρα της Λαμίας για τους κιτρίνους που θα ψάξουν μια νίκη που θα τους ανεβάσει ψυχολογικά. Θα αποφύγω το σημείο και θα δώσω τα 2-3 τέρματα με απόδοση 1,95.


Καλό σας βράδυ!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου