Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Η καλή , ο κακός και ο άσχημος...

Καλησπέρα στους φίλους και τις φίλες το
υ blog. Δράττωμαι της ευκαιρίας του χθεσινού ντέρμπι για να αναφερθώ στους 3 μεγάλους που θα διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα (ΑΕΚ , Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) καθώς και στην εικόνα που παρουσιάζουν εώς τώρα αλλά και τις πιθανότητες που έχουν να φτάσουν στο τίτλο.
Ξεκινάμε πρώτα απ' την ΑΕΚ που έχει κερδίσει σε όλα τα ντέρμπι μέχρι στιγμής και παρουσιάζεται πιο σταθερή και έτοιμη όσο ποτέ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Παρά την κόπωση από τα ευρωπαικά παιχνίδια , καθώς και τους τραυματισμούς ( βλέπε Μάνταλος), αλλά και το φτωχό σε βάθος πάγκο της παραμένει ωστόσο επικρατέστερη σε σχέση με τους άλλους δύο μονομάχους. Το 3-5-2 σύστημα του Χιμένεθ αποδίδει καρπούς μέχρι στιγμής, καθώς εξασφαλίζει ανάπτυξη και ταυτόχρονα σκληροτράχηλη άμυνα . Είναι εύλογο λοιπόν η ΑΕΚ με την εώς τώρα εικόνα της να έχει κάθε λόγο να κυνηγάει το εφετινό πρωτάθλημα .
Πάμε τώρα στον ισόβιο πρωταθλητή της τελευταίας 20ετίας, Ολυμπιακό . Φέτος, η ομάδα παρουσιάζεται ως χειρότερη μετά το 2010 , καθώς έχει δεχτεί γκολ σχεδόν σ' όλα τα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη . Μετά την απόλυση Χάσι  ,όμως, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πιο συσπειρωμένος στο ρόστερ του με την πρόσληψη Λεμονή , καθώς οι παροπλισμένοι επι Χάσι ποδοσφαιριστές (Σισέ , Πάρντο, Ανσαριφαλντ) έχουν δώσει βοήθειες σε αρκετά παιχνίδια με αποτέλεσμα να βρίσκεται η ομάδα σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή. Με βάση το βατό πρόγραμμα ως το τέλος του α' γύρου , δεν είναι απίθανο οι ερυθρόλευκοι να καταφερουν να σκαρφαλώσουν στην πρώτη θέση εκμεταλλευόμενοι πάντα τα στραβοπατήματα των δικεφάλων .
Στον ΠΑΟΚ, απ' την άλλη , η ομάδα χτίστηκε φέτος με σκοπό να κατακτήσει μετά από 3 δεκαετίες το πρωτάθλημα , αλλά ως τώρα τίποτα δε πάει βάσει σχεδίου. Ο αποκλεισμός απ' τη σουηδική Έστερσουντ έφερε από νωρίς σύννεφα πάνω απ' τη Τούμπα. Ο ερχομός Λουτσέσκου δε έχει συνδυαστεί όπως θα περίμεναν πολλοί , με αποτέλεσμα η ομάδα μετά από σχεδόν 1 γύρο να μην έχει πετύχει εκτός έδρας νίκη και να αποτελεί τη χειρότερη επίθεση εκτός των τειχών της Τούμπας . Η ποιότητα πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών (Μαουρίτσιο, Μακ, Βιερίνια, Ζαμπράνο, Πρίγιοβιτς) δε έχει κάνει ακόμα την εμφανισή της σε σημαντικά παιχνίδια και έτσι η ομάδα δείχνει ανέτοιμη να σηκώσει το βάρος του πρωταθλητή.
Εν κατακλείδι, ΑΕΚ και Ολυμπιακός φαίνεται πρακτικά να έχουν ίσες σχεδόν πιθανότητες να κυνηγήσουν το πρωτάθλημα. Μένει να αποδειχθεί , βέβαια , αν ο ΠΑΟΚ θα ξεπεράσει το κόμπλεξ στα εκτός έδρας παιχνίδια και θα πετύχει νίκες που θα του δώσουν το έναυσμα της αντεπίθεσης.
Το μέλλον θα δείξει....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου