Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλοι σε ...κρίση

Καλησπέρα στους απανταχού φίλους του blogspot. Σήμερα θα προχωρήσω σε μια αποτίμηση του πρωταθλήματος της Super League μετά από 17 στροφές. Πρώτα απ' όλα , ο ισόβιος πρωταθλητής Ολυμπιακός έχει αποσπαστεί έτη φωτός από τους διώκτες του και καθίσταται φαβορί για ακόμα έναν τίτλο . Η αγωνιστική του εικόνα , ωστόσο , παραμένει προβληματική με τον προπονητή Μπέντο να προχωρά συνεχώς σε μείωση του ήδη μειωμένου ρόστερ  και η ομάδα να μην πείθει με τις εμφανίσεις της ( παρά τις νικές ). Ο Παναθηναικός ή αλλιώς ο γίγαντας με πύλινα πόδια διάγει μια παρατεταμένη αγωνιστική κρίση και δεν έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία,όσο αφορά το μεταγραφικό του σχεδιασμό. Οι εμφανίσεις της ομάδας είναι το λιγότερο αποκαρδιωτικές και δε θυμίζουν σε τίποτα τον Παναθηναικό των περασμένων ετών . Επιπλέον , μια ακόμα επίδοξη διεκδικήτρια του τίτλου , η ΑΕΚ έχει χάσει από νωρίς και αυτή το τρένο του τίτλου και οι αγωνιστικές της επιδόσεις γίνονται ολοένα και χειρότερες . Τα προβλήματά της εστιάζονται κυρίως στην αμυντική της καθήζηση σε συνδυασμό με τις μεταγραφικές αστοχίες του καλοκαιριού ( τραυματισμός Λέσκοτ και αποχώρηση , τραυματισμοί Τσιγκρίνσκι,ο Μπακασέτας που δε βοήθησε όσο έπρεπε).
     Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος σε δημιουργία ευκαιριών , ωστόσο υστερεί σε αποτελεσματικότητα, με αποτέλεσμα να χάνει βαθμούς και να δημιουργείται γκρίνια στα αποδυτήρια . Η πώληση Ροντρίγκεζ μεσούσης της περιόδου δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή , αφού αναπροσαρμόζονται τα μεταγραφικά πλάνα της ομάδας που καλείται να βρει ετοιμοπόλεμους παίχτες - πράγμα δύσκολο κατά την χειμερινή περίοδο .
    Ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος είναι ο Πανιώνιος, η Ξάνθη και ο ΠΑΣ Γιάννενα που φιλοδοξούν στο τέλος της σεζόν να καταλάβουν μία από τις 4 τέσσερις θεσεις των play- off . Ο Πανιώνιος και ο ΠΑΣ, συγκεκριμένα, αποτελούν παράδειγματα ομάδων που με λίγα λεφτά και περιορισμένες μεταγραφικές λύσεις, καθώς και με τον ενθουσιασμό των νέων παιχτών καταφέρνουν να βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία .
  Τέλος , όσο αφορά τη μάχη του υποβιβασμού , η συνέχεια θα είναι δυσκολη για τις ομάδες που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού . Ο Ηρακλής βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση και αβοήθητος τους τελευταίους μήνες . Η διοικητική ανυπαρξία , το μικρό  ρόστερ και τα οικονομικά προβλήματα οδηγούν το σύλλογο σε μια ταλαιπωρία δίχως τέλος . Μοναδικός φάρος ελπίδας οι παίχτες- ήρωες που ακόμα διατηρούν στην επιφάνεια το καράβι που λέγεται Ηρακλής . Οι υπόλοιπες ομάδες που θα πολεμήσουν ως το τέλος είναι η Βέροια, η Λάρισα και ίσως ο Λεβαδιακός . Kαλό σας απόγευμα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου