Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ανασκόπηση της Superleague . Χαμένοι και κερδισμένοι .

Καλησπέρα , φίλες και φίλοι του blog. Σήμερα , θα επιχειρήσω να κάνω μερικές προβλέψεις μέσα από αποχρώσες ενδείξεις  για τους 14 μνηστήρες της φετινής superleague 1. Ομάδες που θα παλέψουν για το τίτλο , για τις ευρωπαικές θέσεις καθώς και εκείνες που θα παλέψουν μέχρι εσχάτων για την αποφυγή του υποβιβασμού θα μονοπολήσουν το ενδιαφέρον μας τη τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν. Ας πάρουμε τις ομάδες μία-μία με βαθμολογική σειρά.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πρωτοπόρος ύστερα από 6 αγωνιστικές και έπειτα από απουσία σχεδόν 2 ετών από το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, είναι έτοιμος όσο ποτέ να επιστρέψει στους τίτλους . Ο προπονητής Μάρτινς με στοχευμένες κινήσεις στο καλοκαιρινό παζάρι των μεταγγραφών δείχνει οτι μπορεί να φτιάξει μια ομάδα που θα παίζει σε υψηλα επίπεδα πρωταθλητισμού . Ωστόσο , η μέχρι τώρα κόπωση από τα ενδιάμεσα παιχνίδια του CL αποτελεί ντεζαβαντάζ για τη φρεσκάδα της ομάδας. Γνώμη μου είναι πως ο Ολυμπιακός,μπροστά στο φάσμα ενός νέου χαμένου πρωταθλήματος θα θυσιάσει την Ευρώπη ως άλλη Ιφιγένεια και θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Πρόβλεψη θέσης :1η - 2η.

ΞΑΝΘΗ: Μια ακόμα επαρχιακή ομάδα φιγουράρει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας . Με εξαιρετική εως τώρα παρουσία η Ξάνθη φαντάζει ικανή να κλεψει μια θέση στα play off και να διεκδικήσει ευρωπαική έξοδο μετά απο 10 χρόνια. Μια ανέμελη χρονιά μακρία από συννεφιές αναμένεται να κυλήσει στην ακριτική πόλη . Πρόβλεψη θέσης: 4η-9η.


ΠΑΟΚ: Ο περσινός πρωταθλητής με νωπές τις δάφνες του τίτλου ύστερα από 34 πέτρινα χρόνια, φιλοδοξεί να επαναλάβει το θριαμβό του. Το καλοκαίρι ξεκίνησε με την πρόσληψη του νέου και φιλόδοξου προπονητή Άμπελ Φερέιρα , ωστόσο οι μετεγγραφές που ακολούθησαν δε φαίνεται να πείθουν προς το παρόν. Ο πρόωρος αποκλεισμός από τις ευρωπαικές διοργανώσεις, δεν αφήνει περιθωρια για ενίσχυση . Παρολα αυτά, ο δικέφαλος με 1 παιχνίδι ανα βδομάδα , θα έχει μεγαλύτερη φρεσκάδα και πιθανόν να τον καθιστά φαβορί για το φετινό τίτλο. Η αχίλλειος πτέρνα , όμως , της ομάδας που λέγεται άμυνα (δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι) δημιουργεί σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Τούμπας και αν δε διορθωθεί άμεσα , πιθανόν να προκληθούν καταιγίδες και πλημμύρα γκρίνιας στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο. Πρόβλεψη θέσης : 1η-2η.

ΟΦΗ: Το καμάρι του Ηρακλείου , μετά την περσινή κόλαση που έζησε την περσινή σεζόν, άρχισε το καλοκαίρι μια προσπάθεια ανοικοδόμησης με τα παιδιά του εκλιπόντος Ευγένιου Γκέραρντ να αναλαμβάνουν την αναστήλωση της ομάδας που πρόσφερε χαρές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η χρονιά ξεκινά με τον ΟΦΗ να έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (14 γκολ εως τώρα). Oύριος άνεμος αναμένεται να φυσήξει φέτος στο Ηράκλειο με την παρέα του Σεμέδο,Νειρα και Μανου να υπόσχεται γκολ και θέαμα. Πρόβλεψη θέσης:4η-6η.

ΑΕΚ: Η πιο άνετη ομάδα της κατηγορίας . Η χρονιά ξεκίνησε με συννεφιές και σφοδρές καταιγίδες ύστερα από τις κακές εμφανίσεις στην αρχή της περιόδου (1-3 με τραμζονσπόρ και εντός εδρας ήττα με Ξάνθη). Αποτέλεσαν ,μοιραία , το κύκνειο άσμα του φέρελπη προπονητή Καρντόσο και τη διαδοχή του από το στρατιώτη Κωστένογλου. Έτσι , η νηνεμία επανήλθε και η ομάδα αρχίζει να αποδίδει καλύτερα αγώνα με αγώνα. Προβλέπεται ηλιοφάνεια στη σεζόν που τρέχει με την ΑΕΚ να περιμένει εναγωνίως την ολοκλήρωση κατασκευής του νέου γηπέδου. Πρόβλεψη θέσης :3η.

ΝΠΣ Βόλος: Ανέλπιστα καλή εκκίνηση για την ομάδα του Χουάν Φερνάντο στην παρθενική της παρουσία στη μεγάλη κατηγορία. Στην 6η θέση της βαθμολογίας και πάνω από όλα με ποιοτικό ποδόσφαιρο , ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου δείχνει ικανός να ξεμπλέξει νωρίς με τα σενάρια υποβιβασμού και να έχει μια ανέμελη χρονιά . Πρόβλεψη θέσης:7η-10η.

ΑΕΛ: Η βυσσινή θύελλα του Αλέξη Κούγια, μετά από μια ταλαίπωρη σεζόν, δείχνει φέτος ικανή για μεγάλες ζημιές . Με αιιχμή του δόρατος τον Ουάρντα και την συμπαγή αμυντική λειτουργία , φαίνεται πιθανή ακόμα και η εισοδός της στα play off ή έστω η άνετη παραμονή της στην κατηγορία. Αλλά μια ομάδα με πρόεδρο το γνωστό ποινικολόγο και παίχτη τον αλλοπρόσαλλο Αιγύπτιο, τα μπουρίνια ειναι πιθανόν να εμαφανιστούν φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Πρόβλεψη θέσης: 6η-12η.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: Η ομάδα του Περιστερίου μετά από μια τριετία με τον Κάναντι στο τιμόνι της ομάδας, περνά σε νέα εποχή . Με προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου , λάτρη του ποδοσφαίρου κατοχής , οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν με προβλήματα στην άμυνα και με καλή επιθετική λειτουργία. Τα οβερ στα παιχνίδια του Ατρομήτου θα είναι συχνό φαινόμενο . Πρόβλεψη θέσης: 6η-8η.

ΑΡΗΣ: Ένα απ' τα ερωτηματικά της φετινής περιόδου. Ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά ηη μέχρι τώρα πορεία μόνο αυτό δεν επιβεβαιώνει . Ο πρόωρος αποκλεισμός στην Ευρώπη, η παραίτηση-απόλυση Διαμαντόπουλου από τη θέση του τεχνικού διευθυντή και η καθυστέρηση πρόσληψησ προπονητή μετά την παραίτηση Παντελίδη , δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η φετινή χρονία θα έχει αρκετές συννεφιές και μπόρες αλλά άγνωστο παραμένει αν στο τέλος θα ξεπροβάλλει ουράνιο τόξο. Στα όρια εισόδου στα play off. Πρόβλεψη θέσης :5η-9η.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία και μετά από μια περσινή σεζόν με πιτσιρίκια στο ρόστερ, ο Παναθηναικός φαινόταν έτοιμος να κάνει ένα βήμα προς τα ευρωπαικά σαλόνια. Ωστόσο , η εκκινησή του παρουσιάζεται τουλάχιστον προβληματική με τους αντιπάλους του να τον βλέπουν με λύπηση και οίκτο. Οι πρώτες αστραπές μεταξύ Νταμπίζα και Δώνη με αφορμή το μεταγγραφικο σχεδιασμό και το ξεκίνημα εχουν κάνει την εμφανισή τους και το γυαλί αργά ή γρήγορα θα ραγίσει. Μάχη για την επιβίωση θα δώσει το τριφύλλι. Πρόβλεψη: 7η-12η.

ΛΑΜΙΑ: Mετά την περσινή ονειρεμένη πορεία (απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο, και την 8η θέση) η Λαμία έδειξε ότι μπορεί να επαναλάβει τέτοια επίδοση και φέτος . Η φυγή του προέδρου Πανουργιά ,όμως, έφερε σύννεφα για την ομάδα της Φθιώτιδας. Στόχος η παραμονή. Πρόβλεψη:9η-13η.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μετά από μια τραγική σεζόν που κανείς δε θέλει να θυμάται στην Αρκαδία, ο Αστέρας πειραματίζεται φέτος με ισπανικη συνταγή που ουκ ολίγες φορές τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Φέτος , όμως , η αρχή για την ομάδα του Χιμένεθ παρουσιάζεται τραγική. 3 βαθμοί συγκομιδή σε 6 αγώνες δε δίνουν περιθώρια για αισιοδοξία. Πρόβλεψη: 10η-13η.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Παρόμοια κατάσταση και στους αγρινιώτες που αγνοούν τη νίκη σε 6 αγώνες. Σκληροτράχηλη ομάδα που αρνείται να χάσει με εμφανές πρόβλημα στο γκολ. Στόχος η σωτηρία. Πρόβλεψη :10η-13η.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Με διαφορά η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας. Ξεκινά το πρωτάαθλημα με -6 βαθμούς λόγω πλαστής ενημερώτητας. Χωρίς οικονομικούς πόρους και με το χειρότερο ρόστερ του πρωταθλήματος καταχνιά και μαυρίλα θα επικρατεί φέτος στη Νέα Σμύρνη. Πρόβλεψη:14η θεση.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου