Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ρεάλ - Λίβερπουλ: Η Ισπανία , η Σεβίλλη και η σύμπτωση.



Jurgen Klopp's record in finals:

Καλησπέρα , φίλες και φίλοι του blog. Απόψε , αναμετρώνται δυο ομάδες κολοσσοί του ευρωπαικού ποδοσφαίρου για το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ρεάλ και Λίβερπουλ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Κίεβο με έπαθλο το ιερό δισκοπότηρο του CL. Υπάρχει όμως και μία σύμπτωση που συνοδεύει τη Λίβερπουλ από το πρόσφατο παρελθόν.
18 Μαίου 2016 : Σεβίλλη - Λίβερπουλ 3-1 . Στο Σαιντ Γιάκομπ Πάρκ της Βασιλείας, όπου διεξήχθη ο τότε τελικός του Europa League μεταξύ της Λίβερπουλ και της κατόχου του europa league ομάδα της Σεβίλλης , οι περισσότεροι πίστευαν ότι ήρθε η ώρα των ''κόκκινων'' για το ευρωπαικό τρόπαιο μετά από αρκετά χρόνια. Η Σεβίλλη , προερχόμενη από τις κατακτήσεις των 2 προηγούμενων europa league φαινόταν δύσκολο ως και ακατόρθωτο να επαναλάβει για 3η διαδοχική φορά την κατάκτηση του τροπαίου.Όμως , το τελικό 3-1 ήρθε φυσιολογικά , λόγω της ανωτερότητας των Σεβιγιάνων σε συνδυασμό με την εμπειρία που είχαν αποκομήσει από τελικούς.
26 Μαίου 2018: Δυο χρόνια μετά , η Λίβερπουλ αναμετράται σε τελικό ξανά με ισπανική ομάδα , η οποία μάλιστα κατέκτησε τα δυο προηγούμενα Champions League και έχει ως στόχο να γίνει η πρώτη ομάδα που θα το επαναλάβει.Προπονητής και τότε και τώρα παραμένει ο Γερμανός Γιούργκεν Κλοπ. Θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου, ο Κλοπ θα παίξει -όπως τόνισε- χωρίς άγχος και με πίστη απέναντι στη βασίλισσα της Ευρώπης. Απ' την άλλη , η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει πολυνίκης του θεσμού με 12 τρόπαια στη συλλογή της και φαντάζει το φαβορί για την νίκη. Αυτή πιθανότατα θα ναι η τελευταία παράσταση του Ζιντεντίν Ζιντάν στο πάγκο των Μαδριλένων και θα αποτελέσει το τέλος εποχής μιας πετυχημένης ομάδας, αφού αρκετοί απ' τους αστέρες της είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν το καλοκαίρι( Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά).


Υ.Γ 4-3-2-1 εναντίον του 4-3-3 της Λίβερπουλ.
Ακριβές Σκορ 3-1 ΡΕΑΛ.
καλό σας βράδυ....



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου